Összefogás és példamutatás: Futócipőt húznak az egészségügy szereplői

Összefogás és példamutatás: Futócipőt húznak az egészségügy szereplői

21Nő és az egészségügy szinte valamennyi területének képviselői futócipőt húznak szeptember utolsó hétvégéjén, hogy megmutassák: összefogással és a személyes példamutatással bármit elérhetünk. Egészen különleges egészségismereti teszttel és orvosi tanácsadással is várunk minden érdeklődőt.

Gyógyszergyári, kórházi, érdekszervezeti vezetők, orvosok, kutatók, szakdolgozók, ápolók és hozzájuk csatlakozó az egészségügyért elkötelezett civil döntött úgy, hogy közösen, egy csapatban futnak neki a kinek kisebb, kinek nagyobb, vagy akár lehetetlennek tűnő kihívásnak. Van közöttük ultramaratonista, de olyan is, aki szinte most lép először a futópályára.

A közös bennük, hogy tenni akarnak az egészségügyért és közben az egészségért is. Futásukkal hívják fel a figyelmet, hogy mindannyian kellünk ahhoz, hogy az egészségünket megóvjuk, ha pedig szükség van segítségre, azt a lehető leghatékonyabban kaphassuk.Ehhez kell egymás munkájának a tisztelete és elismerése.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagja 21, a magyar egészségügy meghatározó női vezető, akik egy olyan Magyarországért dolgoznak, ahol minden gyerek és felnőtt egyenlő esélyt kap az egészséges, hosszú életre. Vezérigazgató, kommunikációs vezető, kutató, orvos, biokémikus, gyógyszerész, dékán, rendőr alezredes. Nők, akik beosztásuk okán, de mint magánemberek érzik úgy, hogy közösen kell tenniük, példát mutatva mozgósítani mind többeket egyrészt a mozgásra, az odafigyelésre, a hiteles egészségügyi kommunikációra, mert így építhetünk bizalmat és hitet.

Összefogás és példamutatás: Futócipőt húznak az egészségügy szereplői

„Mi, akik az egészségügyben az egészségért dolgozunk, a napi munka után is felhúzzuk a futócipőnket, mert tudjuk, hogy az egészségünkért tenni kell. Tesszük ezt fáradtan, melegben, hidegben, esőben, hogy kiszellőztetett aggyal, vidáman, saját vállunkat megveregetve érkezzünk haza. Fussunk bármilyen kicsi távot és bármilyen lassan is, tettünk magunkért, a családunkért, a hivatásunkért. A motivációnk sokféle, mint ahogyan mi is sokfélék vagyunk. De van, ami összeköt bennünket: ez pedig az a biztos tudás, hogy ha mi, az egészségügyhöz kötődő emberek együtt, egy csapatban képesek vagyunk mozdulni, akkor utat mutat sokak számára. Minden futó magáért fut, de a futással példát mutat, másokat ösztönöz. Különösen igaz ez azokban a munkakörökben, akik emberekkel foglalkoznak, mint az egészségügy munkatársai. Szeretnélek meghívni egy közös futásra, amelyre jó alkalom a SPAR Budapest Maraton Fesztivál, 2019. szeptember 28-29-én” - hív mindenkit dr. Ilku Lívia, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány futónagykövete.

Összefogás és példamutatás: Futócipőt húznak az egészségügy szereplői
ILkul Lívia, a 21 Nő az Egészségügyért futónagykövete

A versenyre önállóan tudtok jelentkezni akár csapatban, akár egyénileg, mi pedig várunk a verseny helyszínén felállított sátrunkban, ahol aláírható egy közös nyilatkozat, amelyben kifejezzük a sport, a mozgás, az egészséges életmód és a hiteles szakmai információ melletti elköteleződésünket. Mozgalmunk elvi elköteleződést jelent a közös értékeink iránt. Mutassuk meg mi, egészségügyi, gyógyszeripari dolgozók, hogy a prevenció, az egészséges életmód,a minőségi élet alapja, amiért mi, egyenként és egy nagy közösség részeként is teszünk!

A csatlakozók:

AIPM

Béres Gyógyszergyár

Bethesda Gyermekkórház

Generikus Egyesület

Hungaropharma

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ

MDOSZ

MGYK

MGYT

Nutricia Magyarország

Richter Nyrt.

Uzsoki Utcai Kórház

Védettség

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek