Önkielégítés és gyónás

Önkielégítés és gyónás

Mi történik, amikor vallás és a természetes szükséglet ellent mond egymásnak? Egy olvasónk ilyen dilemmával fordult Dr. Koháry Györgyhöz.

Tisztelt doktor úr,

azt szeretnem kerdezni, hogy önkielegites utan miért van lelkiismeret furdalasom? A férjem 14 éve halt meg, és azóta nem volt kapcsolatom, de szükségem van a kielégülésre legalabb egyszer havonta, mert különben hisztis vagyok, almatlansagban szenvedek. A katolikus vallásom miatt vagyok ilyen "rosszul", mert meg kell gyónnom, és az olyan kellemetlen helyzet. Ha nem csinalom attól vagyok ideges. Ez a gyönyör nekem nem jár? Amugy sem sokat ér az életem, sokszor depressziós vagyok. Önkielégítés utan kis ideig jó a közérzetem, de utána már kezd mardosni a lelkiismeretfurdalás. Válaszát előre is köszönöm.

Önkielégítés és gyónás

Kedves Zsu,

ez a lelkiismeret furdalás az elvárásoknak való megfelelésből fakad. Arról nem beszél, miért nem kezdett ismét kapcsolatot. Ha jól tudom, ez házastárs halála esetén nem tilos, hisz így amit összeházasodnának ismét lehetne a vallása szerint sem bűnösen nemi életet élnie. Nem egyértelmű, hogy a gyónás vagy az önkielégítés miatt feszült-e. Tegye fel a kérdést magának: ha automatikusan megbocsátást nyerne gyónás nélkül, akkor lenne lelkiismeret furdalása, illetve gyakrabban önkielégítene? Ha igen, akkor igazából a gyónás zavarja.
Hívjon fel valamikor, hogy megbeszélhessük.

Dr. Kohári György

Kérdezze Ön is szakértőinket!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek