Női Tükör

Előző Következő

Áprilisban a nőké a főszerep Budapest új kedvenc „nappalijában”, a Mammut I. Bevásárlóközpont 3. emeletén található Kollab by Mammut közösségi ...

 • 2011.11.17 Szigorúbb szabályozás a gluténmentes ételmiszereknél

  2012. január elsejétől jelentősen csökkenhet a gluténmentes táplálkozásra kényszerülő lisztérzékeny emberek veszélyeztetettsége és kiszolgáltatottsága. Hazánkban is kötelezővé válik ugyanis annak az európai uniós rendeletnek az alkalmazása, amely szigorúan előírja, milyen összetevőket tartalmazhatnak az ezzel a súlyos betegséggel küszködők számára előállított élelmiszerek, és hogyan kell ezeket feltüntetni. A hatóságok ellenőrizni és szankcionálni is fogják az előírások be nem tartását.

 • 2011.10.28 A harisnya öltöztet

  Ma már sokféle harisnyanadrág közül választhatunk. Főként a vékony, testszínű és fekete harisnyanadrágok kedveltek a nők körében. Választhatunk mintás, strasszos, és hímzésekkel díszített harisnyák közül is, azonban ügyeljünk arra, hogy olyan harisnyát vegyünk fel, amely illik a többi ruhadarabunkhoz.

 • 2011.10.20 900.000 magyart érint a csontritkulás

  Magyarországon 600.000 nőt és 300.000 férfit, vagyis a lakosság 9%-át érinti az oszteoporózis, melynek esetszáma a lakosság elöregedése miatt szakértői előrejelzések szerint a következő 50 évben várhatóan megduplázódik.

 • 2011.10.10 A várandós asszony dohányzása sokféle kárt okozhat a gyereknek

  A terhes nők dohányzása a megszülető gyermekre sok veszélyt jelent: hirtelen szívhalált és viselkedési gondokat, sőt egy új tanulmány a zsíranyagcsere későbbi zavarát is bizonyította.

 • 2011.10.04 Fejfájás centrumok

  Fejfájás centrumok országszerte

 • 2011.09.22 Egyre többet költünk az egészségükre

  A magyar lakosság egyre többet fordít egészsége megőrzésére, illetve visszanyerésére - derült ki a GfK Hungária és a TÁRKI Egészséggazdasági Monitor felmérésének adataiból.

 • 2011.09.22 Harmadával csökkenti a szarkalábakat az új ránctalanító kapszula

  Harminc százalékkal csökkenti a szarkalábakat az a ránctalanító pirula, amely akár már a jövő hónaptól elérhető lesz - idézte brit kutatók állítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása .

 • 2011.09.03 Szalóki Ági: Megtaláltam az utat

  Amilyen finom jelenség, olyan erő is árad belőle. Érdekes, hogy inkább a színpadon, a reflektorfényben látom visszahúzódónak, ahogyan szerényen belefeledkezik az énekbe, szinte elrejtőzik benne. Kettesben beszélgetve pedig kinyílik, és azzal kezdi nevetve, hogy rengeteg mondanivalója van. Még sokáig hallgatnám...

 • 2011.09.02 Hatékonyabb HPV-teszt a nők számára

  A 30 éven felüli nők esetében meg lehetne hosszabbítani a méhnyakrákszűrések közötti időszakokat, amennyiben az orvosok kenetvétel helyett humán papillomavírus (HPV) tesztet alkalmaznának. A különböző szűrési módszerek elemzéséből az derült ki, hogy a HPV-teszt nagyon pontosan mutatja ki a méhnyakrák korai jeleit, és több súlyos rendellenességet mutat ki, mint a hagyományos kenetvétel.

 • 2011.08.29 Fúrás- és fájdalommentes módszer született a fogtömés kezelésére

  Fájdalom- és fúrásmentes, valamint a sav okozta szuvasodást, illetve a fogszövetet teljesen helyreállító új módszert dolgoztak ki a szakemberek, amelynek köszönhetően talán többen és gyakrabban fognak beleülni a rettegett fogorvosi székbe.