Női Tükör

Előző Következő

Áprilisban a nőké a főszerep Budapest új kedvenc „nappalijában”, a Mammut I. Bevásárlóközpont 3. emeletén található Kollab by Mammut közösségi ...

 • 2012.04.27 25 év múlva másfél millió cukorbeteg lesz Magyarországon?

  Cselekvés hiányában a következő 20-25 évben világszerte, így Magyarországon is megkétszereződhet a cukorbetegek száma - mondta Jermendy György, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja csütörtökön az MTI-nek.

 • 2012.04.26 Dr. Szentiványi Csilla: Nem volt B tervem!

  Évek óta ismerem, hiszen ha reumatológiai témáról kell írnom, többnyire őt kérdezem meg. Mindig nagyon kedves, és amolyan csendes derű árad belőle. De sosincs időnk egy kiadósabb beszélgetésre, ami nem is csoda: három helyen rendel, új és új gyógymódokat sajátít el, miközben persze háztartást vezet és gyereket nevel. Most végre leülünk egy kávé mellé.

 • 2012.04.22 Valódi csokoládét (v)eszünk?

  A nagyobb ünnepekkor szívesen ajándékozzuk meg családtagjainkat az ünnepet jelképező csokoládé figurákkal. Érdemes azonban tudnunk, hogy a vonzó csomagolás nem mindig csokoládét rejt.

 • 2012.04.17 Tavaszi tennivalók a szép bőrért

  A tavaszi fáradtság a bőrünkön is meglátszik, ilyenkor fokozott törődést igényel. Még szerencse, hogy van egy kis időnk nyárig, amikor majd egyre nagyobb felületet mutatunk meg belőle. Van mit tennünk...

 • 2012.04.13 Fogyasztó vízcseppek

  Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik étkezés előtt két pohár vizet fogyasztottak el, nagyobb súlyt adtak le, mint azok, akik nem tettek így. Csukjuk be a diétás könyveket, felejtsük el a tablettákat: a legújabb fogyasztó trükk az étkezés előtti vízfogyasztásból áll. A bostoni Amerikai Kémiai Társaság éves találkozóján bemutatott tanulmány szerint azok a középkorú és idősebb egyének, akik étkezés előtt két pohár vizet fogyasztottak el, többet fogytak, mint azok, akik ezt nem tették.

 • 2012.04.12 Hízunk, fogyunk -étkezés és stressz

  Az étkezés nem csak élettani szükséglet, de örömforrás is. Jó érzés, mikor családunkkal, barátainkkal megosztjuk az ételünket, terített asztallal várjuk a vendégeket. Az étkezést követő komfortérzés jó közérzetet jelent. Az is igaz persze, hogy az ember "hogyléte"is meghatározó lehet abban, milyen kedvvel fogyasztjuk el az ételt.

 • 2012.04.11 Dr. Jelenik Zsuzsanna: Visznek az érzéseim!

  Időnként találkozunk egy-egy egészségügyi rendezvényen, amelyen infektológusként a védőoltások fontosságát vagy az utazási oltások hasznosságát hangsúlyozza. Láthatóan imádja a hivatását, így aztán meglepődöm, amikor kiderül: szinte véletlenül lett orvos. Akkori udvarlója doktornak készült, így ő is ezt a pályát választotta.

 • 2012.04.05 "Tojástól az almáig"

  A tojás az egyik legősibb táplálékunk. Tulajdonképpen egyetlen sejt: a sárgáját a megtermékenyült petesejt, azaz a zigóta alkotja, amelyet a tojásfehérje mint tápanyagraktár vesz körül. A tojásból tehát egy kiscsirke is keletkezhetne, így tartalmazza mindazt, amire az esetlegesen kifejlődő egyed kialakulásához és táplálásához szükség van, valamint azokat az anyagokat is, amelyek képesek védelmet nyújtani a külső ártalmak ellen.

 • 2012.04.02 Kiút a meddőségből

  Két, nemrégiben közzétett tanulmány szerint a nők súlya befolyásolja termékenységüket is. Az első felmérésben a kutatók a Society for Assisted Reproductive Technology (SART) adatait elemezték, ennek során összesen 158385 menstruációs ciklus adatait vetették össze a nők testsúlyával és magasságával.

 • 2012.03.30 A Kos és az erő

  Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Kos legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap március 21-étől április 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Nem véletlenül mondjuk a Kosról: fejjel megy a falnak%u2026