Női Tükör

Előző Következő

Áprilisban a nőké a főszerep Budapest új kedvenc „nappalijában”, a Mammut I. Bevásárlóközpont 3. emeletén található Kollab by Mammut közösségi ...

 • 2012.05.19 Mellrák? Előzzük meg!

  Megdöbbentő adat: minden, ma született tíz lánygyermek közül egy valószínűleg mellrákos lesz. Az emlőrák a harmadik leggyakrabban előforduló rákfajta. Rettegünk tőle: nem csupán az életünket, de a nőiességünket is féltjük. Pedig fontos tudnunk: a mellrák legyőzhető, különösen, ha minden elváltozást már a lehető legkorábbi szakaszában észlelünk!

 • 2012.05.19 Kókuszolaj a pattanásokra

  Egy természetes anyag, a laurilsav, mely megtalálható mind a kókuszdióban, mind az emberi anyatejben, bevethető a pattanások kezelésében - a kutatási eredmény a San Diego-i Egyetem biomérnök-hallgatójának munkáját dicséri.

 • 2012.05.18 A szeretet rendje

  " Amilyen gyenge önmagában az egyes ember cselekedeteiben a mindenható gondviselés akaratával szemben, olyan hatalmas, ha a gondviseléssel összhangban cselekszik! Abban a pillanatban ráömlik az az erő, amely a világ nagy eseményeit jellemzi csak." (Peter Orban : A Plútó)

 • 2012.05.16 Tévhitek a fogyással kapcsolatban

  Tudatosság és aktivitás. Nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik, főként ha testsúlycsökkentésről, életmódváltásról van szó. Ha elkezdjük, rengeteg kitartásra és akaraterőre lesz szükségünk. Ha szakemberhez fordulunk, akkor sokkal könnyebb kitartani, illetve a háziorvos vagy a dietetikus szaktudása elengedhetetlen egészséges életvitelünk kialakításához. Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, a Tudatos Fogyás Fórumának szakembere most a tévhitek eloszlatásában nyújt segítséget.

 • 2012.05.14 Körte vagy alma?

  A tudósok beazonosították azt a proteint, amely befolyásolja, hogy valaki alma vagy körte formájú testalkattal rendelkezik-e. A proteinnek abban van szerepe, hogy inkább a csípő vagy inkább a has köré rakódik-e zsír a testünkön.

 • 2012.05.13 Az eutanáziáról

  A külföldi bűnügyi híradásokban időről időre rendszeresen felbukkannak olyan esetek, amikor orvosok, ápolónők saját kezükbe veszik a döntést, és - különböző motivációból - megrövidítik a beteg életét. Magyarországon először a Fekete Angyal ügyében került nyilvánosságra ilyen eset, ami - hasonlóan a külföldi példákhoz - óhatatlanul előtérbe hozta az eutanázia, különösen az aktív eutanázia elleni és melletti érveket.

 • 2012.05.12 Allergiaellenes szerek a patikából

  Itt a tavasz! S vele a pollenallergia-szezon... Ezúttal kezdjük el időben a felkészülést, és minél előbb szerezzük be az allergiaellenes szereket, - annál is inkább, mert némelyiket már hetekkel a szezon előtt, megelőzésképpen sem árt alkalmazni. Igen ám, de ma már rengeteg hasonló készítmény kapható a patikákban.Melyik mellett döntsünk? Hogy a választást megkönnyítsük, dr. Tóth Máriának, a Tükör Patika szakgyógyszerészének tanácsát kértük.

 • 2012.05.11 Cél: nyárra csúcsformában!

  Már most érdemes elkezdeni a diétát, hogy nyárra leolvadjon rólunk az az egy-két plusz kiló, ami a téli hónapokban esetleg felkúszott ránk. Nem tanácsos sietni: fogyókúrázni csak lassan, megfontoltan érdemes...!

 • 2012.05.03 Az ép bőrért

  Csak barnulni szeretnénk egy kicsit, de estére már fájdalmas leégésünket próbáljuk kezelni. Hogy megelőzzük a bőrkárosodást, gondoskodnunk kell a megfelelő fényvédelemről, még időben.

 • 2012.05.02 A romantikus Bika

  Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Bika legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap április 21-étől május 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Most megtudhatjuk, mit jelent a Bika esetében a nyakasság...