Női Tükör

Előző Következő

Idén huszonkilenc napos a február, ami csak minden negyedik évben fordul elő, éppen ezért választották a szakemberek február utolsó napját a ...

 • 2012.04.12 Hízunk, fogyunk -étkezés és stressz

  Az étkezés nem csak élettani szükséglet, de örömforrás is. Jó érzés, mikor családunkkal, barátainkkal megosztjuk az ételünket, terített asztallal várjuk a vendégeket. Az étkezést követő komfortérzés jó közérzetet jelent. Az is igaz persze, hogy az ember "hogyléte"is meghatározó lehet abban, milyen kedvvel fogyasztjuk el az ételt.

 • 2012.04.11 Dr. Jelenik Zsuzsanna: Visznek az érzéseim!

  Időnként találkozunk egy-egy egészségügyi rendezvényen, amelyen infektológusként a védőoltások fontosságát vagy az utazási oltások hasznosságát hangsúlyozza. Láthatóan imádja a hivatását, így aztán meglepődöm, amikor kiderül: szinte véletlenül lett orvos. Akkori udvarlója doktornak készült, így ő is ezt a pályát választotta.

 • 2012.04.05 "Tojástól az almáig"

  A tojás az egyik legősibb táplálékunk. Tulajdonképpen egyetlen sejt: a sárgáját a megtermékenyült petesejt, azaz a zigóta alkotja, amelyet a tojásfehérje mint tápanyagraktár vesz körül. A tojásból tehát egy kiscsirke is keletkezhetne, így tartalmazza mindazt, amire az esetlegesen kifejlődő egyed kialakulásához és táplálásához szükség van, valamint azokat az anyagokat is, amelyek képesek védelmet nyújtani a külső ártalmak ellen.

 • 2012.04.02 Kiút a meddőségből

  Két, nemrégiben közzétett tanulmány szerint a nők súlya befolyásolja termékenységüket is. Az első felmérésben a kutatók a Society for Assisted Reproductive Technology (SART) adatait elemezték, ennek során összesen 158385 menstruációs ciklus adatait vetették össze a nők testsúlyával és magasságával.

 • 2012.03.30 A Kos és az erő

  Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Kos legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap március 21-étől április 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Nem véletlenül mondjuk a Kosról: fejjel megy a falnak%u2026

 • 2012.03.28 Március - endometriózis hónapja

  Az endometriózis egyike a legrejtélyesebb betegségnek, és még megbecsülni se tudjuk, hogy Magyarországon hány nő szenved tőle. A betegség tünetei közé tartozik, hogy komoly fájdalommal jár a menstruációt megelőző, illetve a menstruáció alatti néhány nap, ami jóval erősebb, mint a "szokásos" menstruációs görcs.

 • 2012.03.23 Később kezdődik, de erős lesz az idei pollenszezon

  A kései téli fagy miatt később kezdődött az idén az allergén fák pollenszórása, de a mostani meleg idő alapján erős pollenszezonra készülhetünk - mondta Apatini Dóra, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) biológusa csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

 • 2012.03.19 8 ok szexvideó-készítés ellen

  Kísértő lehet, hogy felszínre juttasd a benned bujkáló exhibicionistát, de van pár okunk rá, hogy miért ne tedd!

 • 2012.03.13 Kevesen táplálkoznak tudatosan

  A magyar lakosságnak csak kis aránya figyel a kiegyensúlyozott táplálkozásra, választja meg gondosan étrendjét. A bioélelmiszerekkel kapcsolatos leggyakrabban említett elvárás: a vegyszermentesség, a természetesség és az egészségre gyakorolt pozitív hatás - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet nemrégiben készített felméréséből, mely a 15 évesnél idősebb lakosság bioélelmiszerekkel kapcsolatos vélekedéseit, valamint vásárlási szokásait vizsgálta.

 • 2012.03.13 Tavaszi vitaminkosár

  Végre visszavonhatatlanul itt a tavasz. Pattanásig feszülnek a fákon a rügyek, kibontották szirmaikat az első tavaszi virágok és a magasból már halljuk a madárdalt: "nyitni kék, nyitni kék". A napsütés a szabadba csábít, de feltűnik, hogy sápadtabbak vagyunk, és az sem ritka, hogy fáradtak, olykor türelmetlenek is.