Női Tükör

Előző Következő

Idén huszonkilenc napos a február, ami csak minden negyedik évben fordul elő, éppen ezért választották a szakemberek február utolsó napját a ...

 • 2012.05.13 Az eutanáziáról

  A külföldi bűnügyi híradásokban időről időre rendszeresen felbukkannak olyan esetek, amikor orvosok, ápolónők saját kezükbe veszik a döntést, és - különböző motivációból - megrövidítik a beteg életét. Magyarországon először a Fekete Angyal ügyében került nyilvánosságra ilyen eset, ami - hasonlóan a külföldi példákhoz - óhatatlanul előtérbe hozta az eutanázia, különösen az aktív eutanázia elleni és melletti érveket.

 • 2012.05.12 Allergiaellenes szerek a patikából

  Itt a tavasz! S vele a pollenallergia-szezon... Ezúttal kezdjük el időben a felkészülést, és minél előbb szerezzük be az allergiaellenes szereket, - annál is inkább, mert némelyiket már hetekkel a szezon előtt, megelőzésképpen sem árt alkalmazni. Igen ám, de ma már rengeteg hasonló készítmény kapható a patikákban.Melyik mellett döntsünk? Hogy a választást megkönnyítsük, dr. Tóth Máriának, a Tükör Patika szakgyógyszerészének tanácsát kértük.

 • 2012.05.11 Cél: nyárra csúcsformában!

  Már most érdemes elkezdeni a diétát, hogy nyárra leolvadjon rólunk az az egy-két plusz kiló, ami a téli hónapokban esetleg felkúszott ránk. Nem tanácsos sietni: fogyókúrázni csak lassan, megfontoltan érdemes...!

 • 2012.05.03 Az ép bőrért

  Csak barnulni szeretnénk egy kicsit, de estére már fájdalmas leégésünket próbáljuk kezelni. Hogy megelőzzük a bőrkárosodást, gondoskodnunk kell a megfelelő fényvédelemről, még időben.

 • 2012.05.02 A romantikus Bika

  Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Bika legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap április 21-étől május 20-áig tartózkodik ebben a jegyben. Most megtudhatjuk, mit jelent a Bika esetében a nyakasság...

 • 2012.04.27 25 év múlva másfél millió cukorbeteg lesz Magyarországon?

  Cselekvés hiányában a következő 20-25 évben világszerte, így Magyarországon is megkétszereződhet a cukorbetegek száma - mondta Jermendy György, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja csütörtökön az MTI-nek.

 • 2012.04.26 Dr. Szentiványi Csilla: Nem volt B tervem!

  Évek óta ismerem, hiszen ha reumatológiai témáról kell írnom, többnyire őt kérdezem meg. Mindig nagyon kedves, és amolyan csendes derű árad belőle. De sosincs időnk egy kiadósabb beszélgetésre, ami nem is csoda: három helyen rendel, új és új gyógymódokat sajátít el, miközben persze háztartást vezet és gyereket nevel. Most végre leülünk egy kávé mellé.

 • 2012.04.22 Valódi csokoládét (v)eszünk?

  A nagyobb ünnepekkor szívesen ajándékozzuk meg családtagjainkat az ünnepet jelképező csokoládé figurákkal. Érdemes azonban tudnunk, hogy a vonzó csomagolás nem mindig csokoládét rejt.

 • 2012.04.17 Tavaszi tennivalók a szép bőrért

  A tavaszi fáradtság a bőrünkön is meglátszik, ilyenkor fokozott törődést igényel. Még szerencse, hogy van egy kis időnk nyárig, amikor majd egyre nagyobb felületet mutatunk meg belőle. Van mit tennünk...

 • 2012.04.13 Fogyasztó vízcseppek

  Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik étkezés előtt két pohár vizet fogyasztottak el, nagyobb súlyt adtak le, mint azok, akik nem tettek így. Csukjuk be a diétás könyveket, felejtsük el a tablettákat: a legújabb fogyasztó trükk az étkezés előtti vízfogyasztásból áll. A bostoni Amerikai Kémiai Társaság éves találkozóján bemutatott tanulmány szerint azok a középkorú és idősebb egyének, akik étkezés előtt két pohár vizet fogyasztottak el, többet fogytak, mint azok, akik ezt nem tették.