Női Tükör

Előző Következő

A BioTechUSA-cégcsoport támogatásával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelője az elmúlt másfél évben ...

 • 2012.05.25 A tularémia

  A nyár a tularémia nevű baktérium fertőzés főszezonja a macskáknál. Ezt emberek is elkaphatják, ha macskájuk megharapja őket vagy egy fertőzött állat testnedveivel érintkeznek. A baktérium az elhullott állatok tetemében, vagy a lenyúzott bőrökön hónapokig fertőzőképes maradhat.

 • 2012.05.24 Abortusztabletta más országokban

  Tizenhárom országban térképezték fel az MTI tudósítói, hogy engedélyezett-e azokban az abortusztabletta használata. Jelentéseiket az alábbi körkép tartalmazza

 • 2012.05.23 Láb(sz)épségverseny

  Az igazán szép cipőket olyan nőknek tervezték, akiknek csak négy lábujjuk van - mondta Murphy. Amikor beleszeretünk egy-egy szemrevaló topánkába, sokszor végig sem gondoljuk, mekkora bűnt követünk el a saját lábunk ellen.

 • 2012.05.21 Miért nőtt meg a természetes szülésidő hossza napjainkra?

  Hosszabb ideig tart a természetes szülés: az 1960-as évekhez viszonyítva az elmúlt néhány évben két-három órával több ideig tart az amerikai nők vajúdása - írták az American Journal of Obstretics and Gynecology című szakfolyóiratban megjelent kutatás szerzői.

 • 2012.05.19 Mellrák? Előzzük meg!

  Megdöbbentő adat: minden, ma született tíz lánygyermek közül egy valószínűleg mellrákos lesz. Az emlőrák a harmadik leggyakrabban előforduló rákfajta. Rettegünk tőle: nem csupán az életünket, de a nőiességünket is féltjük. Pedig fontos tudnunk: a mellrák legyőzhető, különösen, ha minden elváltozást már a lehető legkorábbi szakaszában észlelünk!

 • 2012.05.19 Kókuszolaj a pattanásokra

  Egy természetes anyag, a laurilsav, mely megtalálható mind a kókuszdióban, mind az emberi anyatejben, bevethető a pattanások kezelésében - a kutatási eredmény a San Diego-i Egyetem biomérnök-hallgatójának munkáját dicséri.

 • 2012.05.18 A szeretet rendje

  " Amilyen gyenge önmagában az egyes ember cselekedeteiben a mindenható gondviselés akaratával szemben, olyan hatalmas, ha a gondviseléssel összhangban cselekszik! Abban a pillanatban ráömlik az az erő, amely a világ nagy eseményeit jellemzi csak." (Peter Orban : A Plútó)

 • 2012.05.16 Tévhitek a fogyással kapcsolatban

  Tudatosság és aktivitás. Nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik, főként ha testsúlycsökkentésről, életmódváltásról van szó. Ha elkezdjük, rengeteg kitartásra és akaraterőre lesz szükségünk. Ha szakemberhez fordulunk, akkor sokkal könnyebb kitartani, illetve a háziorvos vagy a dietetikus szaktudása elengedhetetlen egészséges életvitelünk kialakításához. Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, a Tudatos Fogyás Fórumának szakembere most a tévhitek eloszlatásában nyújt segítséget.

 • 2012.05.14 Körte vagy alma?

  A tudósok beazonosították azt a proteint, amely befolyásolja, hogy valaki alma vagy körte formájú testalkattal rendelkezik-e. A proteinnek abban van szerepe, hogy inkább a csípő vagy inkább a has köré rakódik-e zsír a testünkön.

 • 2012.05.13 Az eutanáziáról

  A külföldi bűnügyi híradásokban időről időre rendszeresen felbukkannak olyan esetek, amikor orvosok, ápolónők saját kezükbe veszik a döntést, és - különböző motivációból - megrövidítik a beteg életét. Magyarországon először a Fekete Angyal ügyében került nyilvánosságra ilyen eset, ami - hasonlóan a külföldi példákhoz - óhatatlanul előtérbe hozta az eutanázia, különösen az aktív eutanázia elleni és melletti érveket.