Női Tükör

Előző Következő

Idén huszonkilenc napos a február, ami csak minden negyedik évben fordul elő, éppen ezért választották a szakemberek február utolsó napját a ...

 • 2012.11.12 Bajok a hajon

  Haj. Egészségünk szempontjából nincs létfontosságú szerepe, mégis büszkén hordjuk, ha szép és csillogó, és elkeseredünk, ha korpás, fénytelen.

 • 2012.11.05 Lezárult pályázatunk a szív történeteiből

  Nyáron meghirdetett pályázatunkra a szeptemberi határidőig közel 100 írás érkezett: ezekben olvasóink a szívüknek kedves, illetve fájó történeteket elevenítettek fel a saját életükből.

 • 2012.11.05 Megjelent a novemberi Patika Tükör

  Megjelent a novemberi Patika Tükör. A november 5.-én megjelenő Patika Tükröt keresse a legközelebbi gyógyszertárakban.

 • 2012.10.24 Babára várva

  Ha tudatosan készülünk a gyermekvállalásra, akkor az nem a teherbeeséssel kezdődik, hanem jóval előbb. Talán már akkor, amikor először megfordul a fejünkben, hogy babát szeretnénk. Itt az idő, hogy megtegyük a megfelelő előkészületeket!

 • 2012.10.11 „Indulj el egy úton…” De melyiken is?

  Egy kínai mondás szerint „amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat." Szinte mindenkivel előfordul élete során legalább egyszer, hogy úgy érzi, valami nem stimmel vele, nem tart sehová avagy nem a jó irányba, elakadt, megrekedt, és fogalma sincs, mit kéne tennie.

 • 2012.09.24 Összefogás az édesanyákért

  2012. július 19. és 25. között öt anyaotthonba, ill. családok átmeneti otthonába látogattak el a Magyar Védőnők Egyesülete, a CoachOK Szakmai Szövetség és a LadeePharma Kft. képviselői, hogy a mindennapokban hasznos ismeretekkel, tanácsokkal, valamint a nők és kismamák egészségét szolgáló termékekkel vértezzék fel az ott lakó édesanyákat.

 • 2012.08.21 Pályázati felhívás - Írja meg saját történetét a SZÍVRŐL!

  Pirosban a Nőkért, rövidítve: PAN - ehhez az Amerikából negyven éve indult mozgalomhoz 2010-ben csatlakoztak a magyar kardiológusok. Arra hívják fel a figyelmünket, hogy a közhiedelemmel ellentétben a nők sem kevésbé veszélyeztetettek a szív- és érrendszeri betegségek által, sőt, ezek következményeként hal meg Magyarországon a nők 57 százaléka, míg a férfiáldozatok aránya 45 százalék.

 • 2012.08.20 10 tipp, hogyan beszélj a gyerekkel a szexről

  Amerikai tapasztalatok szerint a tizenévesek kockázatos szexuális kísérletezései az utóbbi években csökkentek a nyílt és őszinte felvilágosításnak köszönhetően.

 • 2012.08.16 Kérdések és válaszok a parlagfű allergiáról

  A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt több térségben már első, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI). Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ismét felhívja a parlagfűre érzékenyek figyelmét: "csak néhány nap maradt felkészülni a csúcsidőszakra". Írásunkban összegyűjtöttük a parlagfű allergiával kapcsolatos fontosabb információkat, melyek hasznos segítséget nyújthatnak a következő hetekben.

 • 2012.08.13 A homeopátiás gyógyszerek

  A hahnemanni homeopátiás gyógymód egy különleges gyógyszerkészítési eljárás kifejlesztését jelenti, amelynek alapszabályai a mai napig (nagyjából) változatlanok. A kiindulási anyagok minőségét, a gyógyszergyártás módját és körülményeit hivatalos homeopátiás gyógyszerelő iratok szabályozzák. Sose felejtsük el, hogy a megfelelő készítmény kiválasztása, alkalmazása soha ne a mi választásunk alapján történjen. A szerek kiválasztásában mindig kérjük a homeopátiában jártas szakorvos segítségét.