Női Tükör

Előző Következő

Idén huszonkilenc napos a február, ami csak minden negyedik évben fordul elő, éppen ezért választották a szakemberek február utolsó napját a ...

 • 2012.12.17 Öregen, de betegen is?

  A társadalom elöregedésének problémája évtizedek óta foglalkoztatja a fejlett országok társadalomtudósait és közgazdászait. Mi lesz a munkaerőpiaccal, a nyugdíjrendszerrel, az egészségüggyel, ha egyre nő az idősek aránya a társadalmon belül?

 • 2012.12.11 Lélekmasszázs

  A koncert kilátása, amit Szergej csillantott meg előttem, nem hagyott nyugodni. Egyfolytában azon járt az agyam, hogy adhatnék le egy kis súlyfelesleget egy hét alatt, hogy ne ilyen nagy körte legyek, hanem amolyan derékban szűkített masniforma, mint mondjuk Henriett. Ha a közelemben van, sosem tudom megállni, hogy azt nézegessem, hogy lehet ilyen jól formált valaki. Mint egy kecsesebb palack, aminek a közepére ráültek. Vagy egy nagy spulni, amit marokra fogva megszorongattak.

 • 2012.12.10 Kvantumlovaglás

  Képzeljük el, hogy felpattanunk egy új frekvenciájú elektromágneses hullám hátára, és boldog részecskeként vígan átlovagolunk egy új valóságba! Hallom a sóhajokat: „Ha ez ilyen egyszerű lenne!”

 • 2012.12.09 Gátló pirulák

  A hormonális fogamzásgátló tabletta kémiai anyagok segítségével avatkozik bele a női test hormonális folyamataiba a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében. Cikkünkben a tablettaszedés női szervezetre gyakorolt pozitív és negatív hatásairól egyaránt olvashatnak.

 • 2012.12.09 Fiatalon, sportosan

  Főleg a nőkre igaz, hogy ha fiatalon sportos életet élnek, idősebb korukban kevesebb gondjuk lesz a megnövekedett hasukkal - amivel a lustábbak komolyan küzdenek. Heti 150 perc erőteljes mozgás - pl. futás, kosárlabda vagy akár rendszeres házimunka - kell ahhoz, hogy később sem legyen gondunk a súlyunkkal.

 • 2012.12.08 Férfi vagy nő?

  Bár az egészségügy számos területe elnőiesedett, ám ez a szülész-nőgyógyász szakmára egyáltalán nem jellemző. Ha a szaknévsorban, a telefonkönyvben vagy az interneten böngészünk, akkor is azt figyelhetjük meg, hogy az e helyeken megjelenő szülészorvosok alig tíz százaléka nő. Pedig igény volna rájuk, vagy mégsem?

 • 2012.11.30 Ismétlődő terhességi cukorbetegség

  A terhességi cukorbetegség nagy valószínűséggel ismétlődik a következő terhességek során. A kutatók 1991 és 2008 közötti 65 132 szülés elektronikusan mentett adatait elemezték a Kaiser Permanente Egészségügyi Központ dél-kaliforniai intézményeiben.

 • 2012.11.28 Kipp-kopp kopogok…- hogy működik az EFT?

  Kipp-kopp, kopogok… és ha tudom, pontosan hol és hogyan kopogtassak, akkor csökkentem a stresszt, és annak káros hatásait. Bár az EFT módszer alig több, mint tizenöt éves múltra tekinthet vissza, ma már gyógyítók, business- és life coachok, személyiségfejlesztő trénerek is előszeretettel használják.

 • 2012.11.21 Jogi kérdések és válaszok a petesejt adományozásról

  Dr. Novotta Edina a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet jogászaként számos olyan pácienssel kerül kapcsolatba munkája során, akik petesejt donáció ügyében kérik ki a jogi szakvéleményét. Interjúnkból megtudhatják, hogy melyek a petesejt adományozás feltételei, és ki juthat petesejthez ma Magyarországon.

 • 2012.11.20 Miért zsíros a hajunk?

  A hajtüszőkbe csatlakozó faggyúmirigyek által termelt zsír létfontosságú a fejbőr és a haj számára. A termelés mennyiségét közvetlenül a vegetatív idegrendszer irányítja.