Női Tükör

Előző Következő

A BioTechUSA-cégcsoport támogatásával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelője az elmúlt másfél évben ...

 • 2013.02.16 Budapest is táncolt az erőszak ellen

  Február 14-én Budapest is csatlakozott a One Billion Rising (Egymilliárd Nő Ébredése) című világméretű kampányhoz, amelynek keretében a résztvevők tánccal fejezték ki tiltakozásukat a nők elleni erőszakkal szemben.

 • 2013.02.06 Egymilliárd nő ébredése – miért is kell összefognunk?

  Eve Ensler a Vagina Győzelmének Napját 15 éve hirdette meg február 14-ére, amit világszerte Valentin napként ünnepelnek ugyanekkor. A „V-Nap” a nők ellen elkövetett erőszak elleni harc egyik szimbolikus napja. Az idén Ensler erre a napra a világszerte erőszak áldozatává váló egymilliárdnyi (!) nő összefogását sürgeti, egy flashmobbal, tánccal, melynek magyar címe „Egymilliárd Nő Ébredése” lett.

 • 2013.01.27 A Pilates torna

  A pilates vagy pilátesz fitnesz módszert a német Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. 2010-ben 11 millió gyakorlója és 14 000 oktatója volt az USA-ban. A Pilates olyan komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai (mélyizmok) illetve a speciális légzéstechnika. A Pilates egy módszer a test és ezen keresztül a lélek karbantartására, tulajdonképpen egy tornagyakorlat-rendszer.

 • 2013.01.12 Az embrió lassú növekedése jósolhatja meg a vetélést

  Az embrió korai növekedési üteme összefüggésben van a későbbi vetélési kockázattal - idézte a Nottinghami Egyetem munkatársainak megállapítását a BBC hírportálja.

 • 2013.01.11 Kis téli rege

  Itt, Kanadában viszontlátom gyerekkorom télidejét. Karácsony előtt irdatlan, fél méter vastag hó esett, amitől Montreálban sem lehetett közlekedni vagy két napig, hát még itt a negyven percnyire lévő kertvároskában, Notre-Dame-de- L´Ile Perrot-n.

 • 2012.12.28 Ho’oponopono a Szeretet nyelve

  Karácsony idején sokat beszélünk a szeretetről. Próbáljuk definiálni, kimutatni, adni és kapni. De érezzük-e? Tudjuk-e mi a valódi szeretet és béke, amit nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján megélhetnénk?

 • 2012.12.25 Utazás a szívdobbanás ritmusára

  A várakozásról, a beteljesedő találkozásról – és a hozzá vezető, sokszor kegyetlen, de végül a megnyugvásig elérő útról szól számomra Nemes Nagy Ágnes alábbi verse. Első két részéről már írtam, most a harmadik, az „Út” című van soron.

 • 2012.12.24 Angyalok jönnek, angyalok mennek

  Kegyelmi pillanatok mindnyájunk életében vannak. Talán amikor ismét eggyé válik a világtöredék, és velünk vannak az angyalok. A versben ahhoz a pillanathoz érkeztünk azonban, amikor elmennek.

 • 2012.12.22 Az asztrológia nem jelez világvégét – 2013 a Kígyó éve

  Nyugati kultúránkban a kígyó nem a legkedveltebb teremtmény, ám Nagy Melinda kínai asztrológus honlapján azt olvashatjuk: „Meglepő módon a keleti kultúrákban a kígyó a szépséget és a bölcsességet jelképezi. Több ősi civilizációban pedig visszatérő szimbóluma a lassú, megfontolt, elmélyült gondolkodásnak és a spirituális útkeresésnek.”

 • 2012.12.17 Öregen, de betegen is?

  A társadalom elöregedésének problémája évtizedek óta foglalkoztatja a fejlett országok társadalomtudósait és közgazdászait. Mi lesz a munkaerőpiaccal, a nyugdíjrendszerrel, az egészségüggyel, ha egyre nő az idősek aránya a társadalmon belül?