Női Tükör

Előző Következő

A BioTechUSA-cégcsoport támogatásával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet Pszichoszomatikus Szakrendelője az elmúlt másfél évben ...

 • 2013.04.12 Elhunyt a lombikbébiprogram atyja

  2010-ben az in-vitro fertilizáció (IVF), vagyis mesterséges megtermékenyítés atyja, a brit Robert Edwards professzor vehette át a Nobel-díjat élettan, illetve orvostudomány kategóriában. Az általa kifejlesztett eljárásnak köszönhetően napjainkban több, mint 5 millió gyermek látta meg a napvilágot, és évente számos országban akár 2-6%-ban is születnek gyermekek ennek az eljárásnak a segítségével.

 • 2013.04.12 Helyes hajápolás

  Nem kell minden problémának bekövetkeznie. A preventív gondolkodás és életmód bizony hozzájárul az egészséges fejbőr és az egészséges haj megtartásához. Kellő odafigyeléssel, néhány tanács betartásával azonban megelőzhetők, illetve megoldhatók a haj és /vagy fejbőr problémái.

 • 2013.04.08 Átjárható-e a petevezeték? - Babaváró 4.rész

  Sorozatunk szereplői annak járnak utána, vajon fizikailag alkalmasak-e a babavállalásra. Eddig "ártalmatlan" vizsgálatokon estek át, ám most egy félinvazív beavatkozás következik. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.03.30 Csokitojás házilag

  Házilag is lehet csokitojást készíteni. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!

 • 2013.03.30 Tojás, sonka, locsolkodás

  A keresztény világ húsvétkor ünnepli Krisztus feltámadását. A karácsony mellett ez a másik legnagyobb egyházi, és egyúttal családi ünnep.

 • 2013.03.29 Gluténmentes kenyér

  Szakemberek kifejlesztettek egy újfajta kenyeret, amely teljes mértékben gluténmentes, így a glutén-érzékenységben vagy más néven cöliákiában szenvedők is fogyaszthatják.

 • 2013.03.26 A termékenység záloga - Babaváró 2.rész

  Sorozatunk első részében egy babára vágyó fiatal pár elindult kideríteni: mi minden szükséges a sikerhez? Eddig egészségesnek hitték magukat, de most már egy kicsit aggódnak: vajon lehet-e egyáltalán gyerekük? Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.03.25 "Pazarló" természet

  Születéskor a lánycsecsemőknek hárommillió petesejtjük van. Kamaszkortól, a menstruáció megjelenésével már csak négyszázezer petesejtben rejlik az a lehetőség, hogy gyermek fejlődjön belőle, vagy a havi ciklussal távozzon a női szervezetből. Mégis, ez a szám is hatalmas ahhoz képest, ahány gyermeke átlagosan egy nőnek születik. Vajon miért gondoskodott a természet ennyi petesejtről?

 • 2013.03.25 A húsvéti hagyományokról dióhéjban

  A Húsvét a kereszténység, Krisztus feltámadásának ünnepe. Mozgóünnep, melynek időpontját 325-ben a niceai zsinat állapította meg, azóta a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnap ünnepeljük, így március 22-e és április 25-e közötti időre eshet. A húsvéti ünnepkörhöz is számos népszokás, hagyomány kapcsolódik.

 • 2013.03.19 Meddig várjunk? - Babaváró 1.rész

  Egy baba megfoganása a legtermészetesebb dolog a világon. Vagy a legnehezebb. Új sorozatunkban egy fiatal párral, Bencével és Hédivel járjuk végig et az utat. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.