Női Tükör

Előző Következő

A téli időszak nem kedvez az egészségünknek és a jókedvünknek, ilyenkor ugyanis gyakoribbak a felső légúti megbetegedések, a korai sötétedés ...

 • 2012.11.28 Kipp-kopp kopogok…- hogy működik az EFT?

  Kipp-kopp, kopogok… és ha tudom, pontosan hol és hogyan kopogtassak, akkor csökkentem a stresszt, és annak káros hatásait. Bár az EFT módszer alig több, mint tizenöt éves múltra tekinthet vissza, ma már gyógyítók, business- és life coachok, személyiségfejlesztő trénerek is előszeretettel használják.

 • 2012.11.21 Jogi kérdések és válaszok a petesejt adományozásról

  Dr. Novotta Edina a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet jogászaként számos olyan pácienssel kerül kapcsolatba munkája során, akik petesejt donáció ügyében kérik ki a jogi szakvéleményét. Interjúnkból megtudhatják, hogy melyek a petesejt adományozás feltételei, és ki juthat petesejthez ma Magyarországon.

 • 2012.11.20 Miért zsíros a hajunk?

  A hajtüszőkbe csatlakozó faggyúmirigyek által termelt zsír létfontosságú a fejbőr és a haj számára. A termelés mennyiségét közvetlenül a vegetatív idegrendszer irányítja.

 • 2012.11.12 Bajok a hajon

  Haj. Egészségünk szempontjából nincs létfontosságú szerepe, mégis büszkén hordjuk, ha szép és csillogó, és elkeseredünk, ha korpás, fénytelen.

 • 2012.11.05 Lezárult pályázatunk a szív történeteiből

  Nyáron meghirdetett pályázatunkra a szeptemberi határidőig közel 100 írás érkezett: ezekben olvasóink a szívüknek kedves, illetve fájó történeteket elevenítettek fel a saját életükből.

 • 2012.11.05 Megjelent a novemberi Patika Tükör

  Megjelent a novemberi Patika Tükör. A november 5.-én megjelenő Patika Tükröt keresse a legközelebbi gyógyszertárakban.

 • 2012.10.24 Babára várva

  Ha tudatosan készülünk a gyermekvállalásra, akkor az nem a teherbeeséssel kezdődik, hanem jóval előbb. Talán már akkor, amikor először megfordul a fejünkben, hogy babát szeretnénk. Itt az idő, hogy megtegyük a megfelelő előkészületeket!

 • 2012.10.11 „Indulj el egy úton…” De melyiken is?

  Egy kínai mondás szerint „amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat." Szinte mindenkivel előfordul élete során legalább egyszer, hogy úgy érzi, valami nem stimmel vele, nem tart sehová avagy nem a jó irányba, elakadt, megrekedt, és fogalma sincs, mit kéne tennie.

 • 2012.09.24 Összefogás az édesanyákért

  2012. július 19. és 25. között öt anyaotthonba, ill. családok átmeneti otthonába látogattak el a Magyar Védőnők Egyesülete, a CoachOK Szakmai Szövetség és a LadeePharma Kft. képviselői, hogy a mindennapokban hasznos ismeretekkel, tanácsokkal, valamint a nők és kismamák egészségét szolgáló termékekkel vértezzék fel az ott lakó édesanyákat.

 • 2012.08.21 Pályázati felhívás - Írja meg saját történetét a SZÍVRŐL!

  Pirosban a Nőkért, rövidítve: PAN - ehhez az Amerikából negyven éve indult mozgalomhoz 2010-ben csatlakoztak a magyar kardiológusok. Arra hívják fel a figyelmünket, hogy a közhiedelemmel ellentétben a nők sem kevésbé veszélyeztetettek a szív- és érrendszeri betegségek által, sőt, ezek következményeként hal meg Magyarországon a nők 57 százaléka, míg a férfiáldozatok aránya 45 százalék.