Női Tükör

Előző Következő

Július 22. nemcsak a Haj Világnapja, hanem Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja is. A népi hiedelem szerint az ezen a napon levágott haj ...

 • 2013.07.10 Plusz tíz fokban fagyott el egy nő füle

  Egy Németországban élő nő különös problémával fordult orvoshoz: noha nem volt extrém hidegnek kitéve, orrán, fülén és lábain mégis fagyásszerű tünetek jelentkeztek.

 • 2013.07.10 Teljes összhangban? Amikor egy ritmusra jár a szívünk

  A kórustagok teljes összhangban énekelnek, eközben a pulzusszámuk is egymáshoz igazodik - mutatta ki egy tanulmány.

 • 2013.07.10 A nászutas-betegség

  A nők fele élete során legalább egyszer szenved a hólyaghurut tüneteitől. A kellemetlen kór a húszas éveikben járó nőknél 50-szer gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál! A betegségről szóló legfontosabb tudnivalókat dr. Gombos Éva nefrológus főorvos segítségével foglaltuk össze.

 • 2013.07.10 Szennyező gyógyszerek

  A zuhany és a fürdő potenciális forrásai a hormonoknak, antibiotikumoknak és más gyógyszereknek, melyek szennyezik a vizet, mutatta ki egy új tanulmány. Az illemhelyről közismert, hogy aktív gyógyszerészeti alkotóelemekkel (API) szennyezik a környezetet, melyek a vizelet és a széklet útján kerülnek bele.

 • 2013.07.09 Mi van, ha a pasi egyáltalán nem kívánja a szexet?

  Hölgyolvasónk elég komoly és ritka párkapcsolati problémával fordult dr. Kohári György pszicho- és szexuálterapeuta szakértőnkhöz.

 • 2013.07.09 A hétórás alvás véd a szívbetegségektől

  A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.

 • 2013.07.08 Mosolyogj!

  A mosoly az egyetlen olyan kommunikációs eszköz, amely minden kulturális szakadékot áthidal.

 • 2013.07.07 Rúdtánc

  Véget értek azok az idők, amikor a rúdtáncnak kizárólag kétes hírű peep-showkban volt helye. A nők világszerte kezdik felfedezni ezt a mozgásformát, mint szórakoztató és szexi edzési lehetőséget. Egy rúdtáncos szakértő mesélte el, mitől olyan felemelő leereszkedni a rúdon. Vajon sikerül a rúdtáncnak kitörnie a megbélyegzettségből, hogy berobbanjon a fitnesz gyorsan változó világának élvonalába? A dél-afrikai BodyMind táncstúdió vezetője, Natasha Williams úgy véli, ez lehetséges.

 • 2013.07.06 Genetikai függőség

  Mind férfiakban, mind nőkben fontos szerepet játszik a genetika a szerencsejáték-függőség kialakulásában - derült ki egy tanulmányból. Korábbi kutatások feltárták, hogy a játékfüggőség családi halmozódást mutat, az egyik tanulmány szerint a játékfüggők elsőfokú rokonai közül 8 százaléknak volt hasonló problémája, míg a nem érintett személyek családtagjainak körében ez mindössze 2 százalék volt.

 • 2013.07.05 Veszélyes szépség

  Ahogy fejlődnek a különféle kozmetikai beavatkozások, mint a tartóssmink-készítés, vagy a tartós szőrtelenítés, és a kezeléseknél használt anyagok, annál nagyobb a veszélye, hogy valami nem úgy sikerül, ahogyan azt a vendég elképzelte. A kozmetikai műhibákat kellő körültekintéssel, a megfelelő szakember és szalon kiválasztásával megelőzhetjük.