Női Tükör

Előző Következő

A csontritkulásnak legtöbbször nincsenek jelei és tünetei. A tünetek csak a betegség későbbi szakaszában jelennek meg, például ilyen a gyakori ...

 • 2012.07.12 Endometriózis és paleo

  Az endometriózis meglepően sok nőt érint, sokan nem is tudják, hogy fájdalmas menstruációjuk, medencetáji fájdalmaik ebből fakadnak. Meglepően kevés vizsgálat van, amely a táplálkozás és az endometriózis kapcsolatát vizsgálja, holott az a tény, hogy a 19-20. század során vált gyakorivá ez a betegség, azt sugallja, hogy a nyugati ember megváltozott táplálkozása is kapcsolatban kell legyen az endometriózis kialakulásával és fennmaradásával.

 • 2012.07.10 A ragaszkodó Rák

  Őri Katalin asztrológus segítségével ezúttal a Rák legfontosabb egészségügyi vonatkozásaival ismerkedhetünk meg. A Nap június 21-étől július 22-éig tartózkodik ebben a vizes jegyben.

 • 2012.07.07 Kockázatos testékszerek

  Míg néhány évtizede a fülbevalók divatját éltük, addig ma már nincs olyan testrészünk, amit ne díszíthetnénk valamilyen testékszerrel. A legközkedveltebbek az orr, száj, nyelv és köldökpiercingek, melyek bármennyire is tetszetősek, komoly egészségügyi problémákat okozhatnak.

 • 2012.07.05 Igyunk eleget!

  Sok mindentől függ, hogy mennyi folyadékra van szükségünk naponta: a kor, a fizikai aktivitás és a táplálkozási szokások éppúgy befolyásolják ezt, mint a környezet hőmérséklete vagy páratartalma. A fogyókúrázók számára különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel.

 • 2012.06.25 Valóban hatékonyak a masszázsgépek?

  Görcsös izmok, fájó nyak és vállak, duzzadt térdek: ugye mindenkinek ismerős? Mindannyian küzdünk hasonló kellemetlen problémákkal, mostanában azonban egyre többen fordulnak a különböző masszírozó gépekhez és mágneses eszközökhöz a jól bevált izomlazítószerek helyett. De vajon valóban hatékonyak ezek a gépek?

 • 2012.06.15 Nadrágszíj a gyomor körül

  Az elhízás a világ legnehezebben kezelhető, legelterjedtebb, legnagyobb költséggel járó és legreménytelenebbül gyógyítható krónikus betegsége. A kórosan elhízott emberek rendkívül nehezen - vagy sehogyan sem - tudnak lefogyni. Számukra jelenthet megváltást egy kicsi eszköz: a gyomorgyűrű.

 • 2012.06.14 Fogjunk férjet! - Top 8 jóslat

  Te is kíváncsi vagy, hogy mit hoz a jövő? Fedd fel az ezeréves szerelmi babonákkal, hogy ki lesz a jövendőbelid!

 • 2012.06.11 Molnár Gabriella: A nők hisznek a jövőben!

  A legnagyobb példányszámú női lap, a Nők Lapja volt főszerkesztőjét hamarosan új színtéren látjuk viszont. Ahogyan a körülötte és benne zajló változásokról mesél, a mondatai egyszerre könnyedek és súlyosak, választékosak és gördülékenyek - akár egyből írhatnám is a gépbe. Azt mondja, ez igazán elvárható tőle, tartozik ennyivel a saját szakmaiságának és egy kollégának.

 • 2012.05.31 Alkotótábor felnőtteknek

  Mit csinál a gyerek, amikor játszik? Szórakozik, nevet, bekapcsolódik közösségekbe, és kikapcsolódik. És teremt önmagában és önmaga köré valamit, ami a valóságban addig nem létezett. Oly sok minden hiányára panaszkodunk, de az biztos, hogy a legkevesebbet ebből kapjuk felnőtt éveinkben:a játékból, a nevetésből, az alkotásból.

 • 2012.05.30 Milyen tüneteket okoz az eperallergia?

  Kimagasló C-vitamin szint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztjuk magában, kiváló turmix alapanyag, de számos ízletes süteményt, dzsemet is készíthetünk belőle. Kedvező tulajdonságai mellett az eper fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.