Női Tükör

Előző Következő

Azt gondolnánk, krónikus derék- és gerincfájdalommal többségében az idősebb korosztály küzd, ehhez képest a világ lakosságának egészségügyi ...

 • 2013.07.14 A zsírszövetek változása

  A zsírszövet sejtjeiben bekövetkező változások fontos szerepet játszhatnak a II-es típusú cukorbetegség kialakulásában. A Cincinnati Egyetem kutatói felfedezték, hogy nem az immunrendszer, hanem a zsírszövet sejtjeiben bekövetkező változások állnak kapcsolatban az elhízás nyomán létrejövő glukóz-intoleranciával és a II-es típusú cukorbetegséggel összefüggő "fokozott gyulladással".

 • 2013.07.12 10 dolog, amiért jó szinglinek lenni!

  Valaki a pozitív oldalát látja, valaki csak a negatívat. Tény az ember, társas lény és szüksége van egy emberre, egy társra, akivel jó együtt lenni

 • 2013.07.12 Az endometriózis kezelése

  Míg az úgynevezett kulcslyuksebészeti megoldást követően az endometriózisban szenvedő nők rövid távú kilátásai jobbak, hosszabb távon az egyébként radikálisabb méheltávolítás (a petefészkek meghagyásával) lehet a megoldás. Az endometriózisban szenvedő nőknél a méhnyálkahártya sejtjei a méhen kívül, például a petefészekben is megtalálhatók és rendszerint nagy fájdalmakat okoznak.

 • 2013.07.12 „7 év után csoda történt” – egy kitartó pár története

  Judit mosolygós kismamaként ül párjával a váróban, kislányukat megmutatni érkeztek a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe kezelőorvosukhoz, Dr. Vereczkey Attilához, akinek – saját kitartásuk mellett – gyermekük születését is köszönhetik. Azért vállalkoztak az interjúra, mert szeretnék megosztani történetüket azokkal a párokkal, akik még útjuk elején járnak, hiszen hosszú utat jártak be, mire kislányukat végre szülővé válhattak.

 • 2013.07.11 A kirakatbetegség

  A lábikrában érzett kínzó fájdalom néhány méter megtétele után megállásra késztet. Ilyen esetben a rövid távolságok megtétele is fárasztó. Sokan szenvednek "kirakatbetegségben". A fájdalom akkor jelentkezik, amikor az izom oxigénellátása nem elegendő.

 • 2013.07.11 5 + 1 dolog, ami irritálja a bőrünket

  Bőrirritációt a hétköznapokban gyakran használt, a legtöbb háztartásban megtalálható készítmények is okozhatnak. Kiütések, bőrpír, bőrszárazság kialakulhat krémektől, szappantól, tisztítószerektől, sőt bizonyos ruhaneműktől is.

 • 2013.07.11 Még életben volt, amikor ki akarták venni a szerveit

  Az eset még 2009-ben történt, de az amerikai kórház most kapott érte 6 ezer dolláros büntetést.

 • 2013.07.11 Hamisak vagy illegálisak voltak a netes gyógyszerek

  Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

 • 2013.07.10 Plusz tíz fokban fagyott el egy nő füle

  Egy Németországban élő nő különös problémával fordult orvoshoz: noha nem volt extrém hidegnek kitéve, orrán, fülén és lábain mégis fagyásszerű tünetek jelentkeztek.

 • 2013.07.10 Teljes összhangban? Amikor egy ritmusra jár a szívünk

  A kórustagok teljes összhangban énekelnek, eközben a pulzusszámuk is egymáshoz igazodik - mutatta ki egy tanulmány.