Női Tükör

Előző Következő

A helyes táplálkozással nagyon sokat tehetünk a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséért. Akik pedig már érintettek, azok végképp nem kerülhetik ...

 • 2013.07.18 A nők egyre többet csalnak

  A nők 40%-kal többet csalják férjüket, mint 20 éve. Napjainkban a nejek kezdik utolérni házastársukat, sőt többet csalnak, mint a férjek - véli egy új tanulmány.

 • 2013.07.18 Fogyással megelőzheti a cukorbetegséget

  Ha a cukorbetegséget megelőző tünetekkel diagnosztizált betegek hat hónap alatt megszabadultak testsúlyuk mintegy 10 százalékától, akkor látványosan csökkent a 2-es típusú diabétesz kockázata - állapította meg egy új amerikai kutatás.

 • 2013.07.17 A korai klimax jelei

  A menopauza kezdete átlagosan az 51. év körüli időszakra tehető. Korai klimaxról beszélünk, ha a tünetek a 40. év előtt jelentkeznek. Dr. Bérczy Judit endokrinológust a változókorról és annak idő előtti megjelenéséről kérdeztük.

 • 2013.07.17 A terhesség formálta át a nők gerincét

  Amerikai antropológusok megállapították, hogy a terhesség miatt alakult ki a törzsfejlődés során a női és férfi hátgerinc közötti különbség.

 • 2013.07.16 Dohányzás és termékenység

  Aki gyermeket tervez, jobb, ha még a megvalósítás előtt leszokik a cigarettáról. Most már eggyel több bizonyíték van arra, hogy a füstölés rontja a termékenységet férfiak és nők esetében egyaránt, sőt, még a gyermekeikét is. Egy új tanulmány kimutatta, hogy a nők kora terhességi dohányzása csökkenti az embrió csírasejtjeinek számát.

 • 2013.07.16 Csokoládéfogyasztás nőknél és férfiaknál

  Míg a hölgyek elsősorban a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az isteni étek legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább a szellemi és fizikai teljesítőképességre gyakorolt kedvező hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét. A gyengébbik nem képviselői közül többen kedvelik a marcipános, az epres, a mentolos és a müzlis csokoládét, az erősebb nem tagjai közül viszont többen kóstolnak bele egy-egy mogyorós, alkoholos vagy kókuszos ízesítésű csokoládéba - derül ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége által készített felmérésből, mely a magyar lakosság édességfogyasztási szokásait vizsgálta.

 • 2013.07.14 Mi az a melanoma?

  Annak ellenére, hogy mind a bőrgyógyászok, mind a média mindent megtesz azért, hogy felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire, bőrgyógyászati rendeléseinken nap mint nap találkozunk olyan páciensekkel, akik vagy már feketére süttették (szoláriumoztatták) magukat, vagy céljuk, hogy csokibarnán térjenek haza a nyaralásból. Őket is szeretnénk tájékoztatni arról, hogy miért nem tanácsoljuk a túlzott napozást és szoláriumozást.

 • 2013.07.14 Elrágható fogamzásgátló tabletta

  A hormonális fogamzásgátlás igen elterjedt, sokáig úgy tűnt hogy, nehéz ezen a területen újat kitalálni. Néhány amerikai gyógyszergyártónak azonban mégis sikerült: piacra dobták az elrágható antibébi-tablettákat.            

 • 2013.07.14 A zsírszövetek változása

  A zsírszövet sejtjeiben bekövetkező változások fontos szerepet játszhatnak a II-es típusú cukorbetegség kialakulásában. A Cincinnati Egyetem kutatói felfedezték, hogy nem az immunrendszer, hanem a zsírszövet sejtjeiben bekövetkező változások állnak kapcsolatban az elhízás nyomán létrejövő glukóz-intoleranciával és a II-es típusú cukorbetegséggel összefüggő "fokozott gyulladással".

 • 2013.07.12 10 dolog, amiért jó szinglinek lenni!

  Valaki a pozitív oldalát látja, valaki csak a negatívat. Tény az ember, társas lény és szüksége van egy emberre, egy társra, akivel jó együtt lenni