Női Tükör

Előző Következő

A nyári időszakban hajlamosak vagyunk megengedőbbek lenni étrendünk minőségét illetően. Azonban a vakációt elrontó betegségek elkerüléséhez ...

 • 2013.08.01 Miért fontos a folyadékpótlás?

  Az emberi test legalább felét víz alkotja. A víz élettani szerepe is rendkívül sokoldalú a szervezetünkben. Nem csoda, hogy nagyon érzékenyen reagálunk arra, ha a vízháztartásunk felborul. A Föld felszínének 75 százalékát víz borítja. Hasonlóképpen az újszülöttek testének is mintegy 70 százaléka víz, ám az élet előrehaladtával ez az arány folyamatosan csökken. A felnőtt ember szervezete átlagosan már csak 60, míg az idős emberé csupán 50 százalék vizet tartalmaz.

 • 2013.08.01 A várandósság növeli a mélyvénás trombózis kockázatát

  A terhesség igen komoly kihívást jelenthet a szervezet számára. Amellett, hogy egy csodálatos élmény, a megnövekedett súly és a hormonális változások még akkor is megviselik a nőket, ha egyébként korán vállalnak gyermeket.

 • 2013.07.31 Sikeres párkapcsolat - Hogyan?

  Meglehet, hogy az elején minden rózsaszínű, de mi a teendő öt vagy tíz év múlva? Hogyan tartsuk fent párkapcsolatunkat, mit tegyünk, ha a dolgok nem mennek már olyan jól, mint az elején?

 • 2013.07.31 Az érett hölgyek interneten ismerkednek

  A szex az egyedülálló negyvenes hölgyeknek is jár, ez világos. Az ausztrál hölgyek egy felmérés szerint a legtöbben internetes ismerkedés alapján találják meg partnereiket.

 • 2013.07.31 Ha gyorsan kiázik a keze, ez lehet a baj

  Egy kedves olvasónk furcsa dolgot tapasztalt a nyári füdőzés során. Kérdésével bőrgyógyász szakértőnkhöz, dr. Révész Klaudiához fordult.

 • 2013.07.31 Kimerülni idő előtt - A korai petefészek elégtelenség

  A korai petefészek kimerülés szindróma, azaz premature ovarian failure (POF) sajnos számos nőt foszt meg attól a lehetőségtől, hogy saját gyermekük szülessen. A témával kapcsolatban Dr. Csajbók Éva endokrinológust, valamint Dr. Vereczkey Attilát, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet meddőségi és endoszkópos specialistáját kérdeztük.

 • 2013.07.31 Azt hitte, szorulása van - Baba lett belőle

  Csak hashajtóért ment orvoshoz egy 41 éves brit nő, ahol aztán élete legnagyobb meglepetésére megtudta, hogy nem szorulás miatt van hasgörcse, hanem mert terhes. 15 órával később már anya is lett, életében először.

 • 2013.07.30 A fogamzásgátló dönti el, hogy a nő milyen pasit választ

  A fogamzásgátló tabletta szedésétől is függ, hogy egy hölgy hogyan választ magának partnert - állítják a kutatók.

 • 2013.07.30 4 szexis, pasivadító szépséghiba!

  A férfiak, bármily meglepő, sokszor az általunk mumusnak tartott tulajdonságokat, vagy testrészeket találják legfőbb vonzerőnknek.

 • 2013.07.30 Mennyi az annyi? Az egészséges kávéfogyasztás

  A mozgás önmagában felpörget, ezért mindennapi élénkítőinket, a kávét, a teát érdemes ennek tudatában fogyasztani. Egy kis odafigyeléssel megakadályozhatjuk, hogy túlpörögjön a szervezetünk, vagy fáradékonyság nélkül csökkenthetjük az eddig fogyasztott kávéadagunkat.