Női Tükör

Előző Következő

A társadalom elöregedése, illetve a mozgásszervi panaszok ebből következő gyakorisága miatt nő az igény a csontok és ízületek egészségét ...

 • 2013.05.19 Illatfelhő

  A növények ajándéka: az illatok. Ahogy a színek is, befolyásolják hangulatunkat, érzéseinket. Az illatok érzékelése szubjektív dolog, senki sem lehet biztos abban, hogy a számára kedves illat másnak is kellemes. Az egyéniségünkhöz illő parfüm, vagy akár egy arckrém kiválasztását is döntően befolyásolja, hogy az adott illat mennyire tud hatni érzékeinkre.

 • 2013.05.19 Gyilkos ózon

  Több ezer amerikai veszti életét tüdőbetegségben, mely az atmoszférában található ózonnak köszönhetően alakult ki. Az olyan forró és száraz klímájú városok, mint például Los Angeles lakói vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, mert itt a legnagyobb az ózonkoncentráció. A kutatók szerint az LA-ben élők 25-30 százalékkal nagyobb eséllyel halnak bele légúti megbetegedésekbe.

 • 2013.05.19 Gomba a bőrön

  Sokan gondolják, hogy a talp szélén, vagy a lábujjak között megjelenő hámlás egyszerűen csak a száraz bőr részjelensége, pedig ezek a tünetek a láb gombás fertőzésének leggyakoribb megnyilvánulásai. A bőr gombás megbetegedései világszerte elterjedtek, és gyakoriságuk alapján népbetegségnek számítanak.

 • 2013.05.18 Szeretek, szeretnek...

  "Minden ember a maga korlátozott módján éli meg a szeretetet és nem gondol arra, hogy fájó konfliktusainak köze lehet a szeretettel kapcsolatos tudása hiányosságához." A szeretetre való képesség mindannyiunkban ott rejlik, ám hogy mennyire engedjük kibontakozni, az nagymértékben tőlünk függ.

 • 2013.05.18 Tiltás helyett ésszerű választás - Betegségspecifikus étrend

  Mit, mennyit, mikor, hogyan - ismert és gyakran alkalmazott kulcsszavak a dietetikusok munkájában. Mindebből a beteg gyakran csak a tiltást, a megvonást, a szigort érzékeli. De vajon a "mumus" szerep összeegyeztethető a modern dietetikával? "Bizonyos esetekben nincs engedmény.

 • 2013.05.18 Gyógynövényekkel a cukorbetegekért

  Ahogy növekszik a természetes szerek iránt az emberek érdeklődése, egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, mi lehet és lehet-e a gyógynövényeknek szerepe a komoly, orvosi felügyeletet igénylő betegségek kezelésében, mint amilyen a cukorbetegség is.

 • 2013.05.17 Kézmosás

  A kézmosás minden esetben tiszta lapot jelent, aminek segítségével eloszlathatjuk kételyeinket nemrég meghozott döntéseinkkel kapcsolatban. Legalábbis a Michigan Egyetem kutatói szerint, akik a Science című szaklapban jelentették meg kutatási eredményeiket. Spike W. S. Lee és Norbert Schwarz pszichológusok szerint a kézmosás sokkal több, mint a higiénia egyik alappillére.

 • 2013.05.17 Hármas veszély a változókor után?

  A csontritkulás, az emlőrák és a szív-érrendszeri megbetegedések a változókor utáni életszakaszba érő hölgyeket leginkább veszélyeztető betegségek. A posztmenopauzális, azaz a változókor utáni korban lévő nők esetében e három veszélyes kór kialakulásának rizikója jelentősen megemelkedik. Megfelelő életmóddal, komplex egészségszemlélettel és szükség esetén komplex terápiával azonban igen hatékony lehet a megelőzés.

 • 2013.05.15 Gyógyító ízek

  A gyógynövényeket, mióta ember él a földön hasznosítják, sőt már előtte is, hiszen az állatok, főként a ragadozók legelészése sem a véletlen műve.

 • 2013.05.14 Bőrápolás életkor szerint

  Többféle bőrtípus létezik. A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával érdemes egyre több időt bőrápolással töltenünk, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük.