Női Tükör

Előző Következő

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati ...

 • 2011.08.19 Hogyan vásároljunk cipőt?

  Lábunk eredetileg mezítlábas járásra termett. Ma már cipőt hordunk, amelynek sok előnye van, ám számtalan deformitást is okozhat. Persze lehet okosan is választani.

 • 2011.08.18 Nemi hormonkezelés idős hölgyeknek

  Az egyik német gyógyszeripari óriásvállalat kedden aláírta a Quebec' EndoCeutics-szal kötött szerződést. Ezzel hozzájárulását adta egy újfajta nőgyógyászati kezeléshez. A fejlesztés ezúttal a posztmenopauza hatása alatt álló idős hölgyeket célozza meg, akiknél igen gyakori a vaginális anrophia (egyfajta húgyúti betegség), amely szexuális diszfunkciókhoz vezethet.

 • 2011.08.17 Nem csak az öregedést, az izzadást is gátolja a botox

  Ha valaki ül Ön mellett a buszon, de a legnagyobb forróságban sem izzad, ne csodálkozzon: lehet, hogy az illető botox injekciót kapott a hónaljába. Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb az új kezelés.

 • 2011.08.17 Hamis botox

  2004 novemberében négy ember esett áldozatául a botulizmus néven ismert ritka, ám annál súlyosabb betegségnek a nem megfelelő, és engedély nélküli Botox miatt az Egyesült Államokban. Az esetek részletes elemzése nemrégiben az amerikai orvostársaság szaklapjában, a Journal of the American Medical Association-ban látott napvilágot.

 • 2011.08.16 Várandósság

  Adjunk jelentőséget a gondolatainknak és a szavak tényleges jelentésének, hiszen azt a kifejezést használni, hogy terhesség, már önmagában is baljóslat lehet. Minden, amit gondolunk, hatással van az életünkre, így egy nő, aki terhesnek éli meg az állapotát, annak így vagy úgy teher is lesz. A helyes szó a várandósság. Egy nő belső késztetése, és mindaz a számos biológiai változás, amelyekkel együtt él a kilenc hónap során, érlelik őt kismamából anyává. Amint a gyermekét világra hozza, egy édesanya is megszületik. Mindezen 40 hét alatt rengeteg csoda és változás zajlik le a női testben.

 • 2011.08.15 Édes élet - élő édességek

  Desszert, ami nem hizlal? Itt a válasz a kérdésedre! Nap mint nap próbálunk ügyelni az egészséges étkezésre, figyelmet fordítani vonalaink megőrzésére, rettegünk egy-egy finomabb falat elfogyasztásától, s az azt követő mardosó bűntudattól.

 • 2011.08.13 Jöhet a baba!

  Az ismert közhely szerint a nők két dologért hajlandók bármit megtenni: hogy ne legyen gyerekük, és hogy legyen. Többnyire ebben a sorrendben... Sokan hosszú évekig előtérbe helyezik a tanulást, a karrierépítést, esetleg az Igazira várnak. Aztán egyszer csak elérkezik az idő: "Babát szeretnék, de azonnal!" Csakhogy a baba nem mindig jön első hívásra...

 • 2011.08.13 A méhnyakrákról és az oltásról

  A méhnyakrákot egy vírus, a human papilloma vírus (HPV) okozza. A méhnyakrák nem öröklődik, nem korfüggő, és a betegséget okozó HPV vírus valamely fajtájával csaknem minden nő találkozik valamikor élete folyamán. A rák kialakulásáért felelős HPV típusok egyes esetekben idővel kiürülhetnek a szervezetből. Esetenként azonban a fertőzés tartóssá válik, és ez hosszú évek alatt a méhnyak sejtjeiben rosszindulatú elváltozást okozhat.

 • 2011.08.12 Életmentő gyógyszer az emlőrákban

  Egy nagy nemzetközi vizsgálat friss utánkövetési adatai alapján megerősítést nyert az a tény, hogy a célzott biológiai kezelés rendkívül hatékony a HER2-pozitív emlőrák gyógyításában. Az emlőrákos betegek mintegy negyede szenved e rendkívül agresszív daganattípustól.

 • 2011.08.12 Kilenc áldott hónap

  A méhlepény szerkezete döntő jelentőségű a terhesség során, még annak hosszát is befolyásolja. Minél szerteágazóbb ugyanis a lepény, annál nagyobb felületen jut át a tápanyag a magzatba- ez a különböző fajokban gyorsítja a magzat növekedését, és rövidíti a terhesség hosszát.