Női Tükör

Előző Következő

Dobó Kata, Schell Judit és Csőre Gábor is szerepel azokban a kis videókban, amelyek a Szeretetkert alkalmazást, Magyarország első párkapcsolati ...

 • 2012.02.04 Fogamzásgátló zselé

  Hamarosan a fogamzásgátló tablettákat felválthatják a zselék. New York-i tudósok azon fáradoznak, hogy a fogamzásgátló tabletta helyett valami egyszerűbb megoldást kínáljanak a nemkívánt terhesség megelőzésére. A kutatók által kifejlesztett új zselé, amelyet minden más gélhez hasonlóan a testfelületre kell dörzsölni, egyelőre ugyanolyan hatékonynak mutatkozott a próbák alatt, mint a hagyományos fogamzásgátló szerek.

 • 2012.02.01 Szépségvitaminok II.

  A címről valószínűleg sokaknak a drogériákban kapható tabletták jutnak először eszébe, pedig a bőr épségéhez és szépségéhez szükséges tápanyagokat gondosan megválasztott étrendünkkel is biztosíthatjuk. Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik vitamin miért hasznos, és mely élelmiszerekben találhatjuk meg.

 • 2012.01.30 Dr. Kiss Emese: Újra ezt választanám!

  Az ORFI Klinikai Immunológiai és Reumatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, belgyógyász, immunológus, reumatológus. Az irodájában beszélgetünk, ahová hol egy kolléga lép be kérdezni valamit, hol egy beteg kopog be időpontot egyeztetni, hol egy segélykérő telefonhívás fut be.

 • 2012.01.19 Kis kórházi "illemtan"

  Minden egészségügyi intézménynek megvan a maga házirendje, amely a dolgozók, a betegek, de a hozzátartozók számára is előírt viselkedési normákat tartalmazza.A Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ traumatológiai osztályának ápolónőjeként úgy gondolom, fontos, hogy a látogatók is tisztában legyenek a legfontosabb alapszabályokkal.

 • 2012.01.09 Babára várva - Mire figyeljünk oda?

  Minden édesanya szép, egészséges gyermeket szeretne világra hozni. A születendő gyerek egészsége érdekében a terhesség alatt, sőt már a fogamzást megelőzően is sokat tehetünk.

 • 2012.01.05 Kérhető a védőoltás

  Az influenzaszezon hazánkban december és március közé esik. Mint dr. Jelenik Zsuzsanna, az OEK Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont vezetője mondja, a legjobb védekezés a védőoltás felvétele.

 • 2012.01.04 Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos

  Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.

 • 2012.01.01 Pápai Erika: A választás szabadsága az enyém

  Amikor az interjút szervezem, a színház titkárságán azt mondják: "Pápai Erika? Jaj, őt nagyon szeretjük!" Így hát meg sem lep, hogy az életben is annyira kedves és üde, olyan közvetlen, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Talán ismerjük is... Edzés után találkozunk egy fitneszközpont kávézójában. Pontosan, frissen érkezik, és egy nagy adag salátát rendel.

 • 2011.11.27 Modern technikák a fogászatban

  Napjaink fogászata rengeteg különféle módszerrel tud segíteni a fog- és szájbetegségek megelőzésében, gyógyításában. Ma már nem probléma a fémallergia sem, és a fogpótlás, valamint a gyökérkezelés területén is előtérbe kerültek a modern technikák.

 • 2011.11.17 Szigorúbb szabályozás a gluténmentes ételmiszereknél

  2012. január elsejétől jelentősen csökkenhet a gluténmentes táplálkozásra kényszerülő lisztérzékeny emberek veszélyeztetettsége és kiszolgáltatottsága. Hazánkban is kötelezővé válik ugyanis annak az európai uniós rendeletnek az alkalmazása, amely szigorúan előírja, milyen összetevőket tartalmazhatnak az ezzel a súlyos betegséggel küszködők számára előállított élelmiszerek, és hogyan kell ezeket feltüntetni. A hatóságok ellenőrizni és szankcionálni is fogják az előírások be nem tartását.