Női Tükör

Előző Következő

A csontritkulásnak legtöbbször nincsenek jelei és tünetei. A tünetek csak a betegség későbbi szakaszában jelennek meg, például ilyen a gyakori ...

 • 2013.05.11 Árulkodó kézfejek

  Régen az úrihölgyek nyáron és napközben is kesztyűt viseltek, hogy védjék kezük érzékeny bőrét. Van is ebben valami: a kezünkön éppúgy meglátszik a korunk, a környezeti hatások, vagy akár az életmódunk jellegzetességei, mint az arcunkon. Sőt, még jobban: amíg az arc bőrét át lehet szabatni, feszesíteni, plasztikáztatni, addig a kezünk nem hazudik.

 • 2013.05.11 A szívinfarktuson átesett nők hajlamosabbak a depresszióra

  Az Alberta és a McGill Egyetem kutatásai szerint azoknál a nőknél, akik szívinfarktuson estek át, gyakrabban tapasztalható depresszió, mint férfitársaiknál. A tanulmány az European Journal of Cardiovascular Nursing c. szaklapban jelent meg.

 • 2013.05.11 A túlzott rágózás vészes fogyást okozhat

  Bármilyen hihetetlen, akár rágózás miatt is lehet hirtelen veszélyesen sokat fogyni.

 • 2013.05.10 Terhességi hypertonia

  A magas vérnyomás Magyarországon népbetegségnek számít. A betegség előfordulása egyre növekszik, és jelentős szerepet tölt be a halálozás kiinduló okaként. A vérnyomás emelkedése és a leggyakrabban előforduló keringési szövődmények között bizonyított összefüggés van. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb és régebben fennálló a magas vérnyomás, annál biztosabb, hogy szívkoszorúér betegség, szívizominfarktus, agyvérzés, érszűkület, keringési elégtelenség fog kialakulni.

 • 2013.05.10 Nehézlégzés

  A nehézlégzés a légvétel nehezítettsége, mely igen kellemetlen érzettel jár együtt. Talán nincs is olyan ember, aki így, vagy úgy nem érezte volna már e panaszt.

 • 2013.05.08 Még a főzés is ártalmas?

  Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették amerikai kutatók. Az üzleti méretű főzés során gázok és szilárd részecskék kerülnek a levegőbe, állítja Deborah Gross, a northfieldi Carleton Főiskola munkatársa.

 • 2013.05.07 Bőrápolás inkontinencia esetén

  Személyes tisztaságunk, ápoltságunk alapja jó közérzetünknek és önbecsülésünknek. Amikor vizelet és széklettartási zavarok hatására bőrünk tartósan nyirkos illetve szennyezett lesz, az veszélyezteti a bőr egészségét, ilyenkor több törődést igényel.

 • 2013.05.04 Csodatevő gyógykúrák

  Egy gyógykúra valóságos csodát tehet. Már a klíma-, és környezetváltozás is felüdülés, a lelki feltöltődésről nem is beszélve. Néhány nap is sokat jelent, de ha komolyabb panaszaink vannak, akkor több hetes kezelésen kell részt vennünk.

 • 2013.05.03 Migrénre is megfelelő

  A legújabb kutatások szerint az aszpirin a migrénben szenvedők felénél már két óra alatt csökkentheti a fájdalomérzetet. A Cochrane Felmérés szerint a nagy dózisú aszpirin enyhítheti továbbá a hányingert, hányást, émelygést, valamint a fény- és hangérzékenységet - azaz a migrén többi tünetét is.

 • 2013.05.03 Stroke: minden perc számít!

  Az agy vér-, oxigén- és tápanyagigénye óriási a tömegéhez képest. Ha vérellátási zavar következik be, és az néhány óránál hosszabb ideig tart, az agyszövet elpusztul. Már egy kis mennyiségű agyszövet elvesztése is nagyon súlyos következményekkel jár! Ezért is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mi a stroke, és ha a gyanúja felmerül, késlekedés nélkül cselekedjünk.