Női Tükör

Előző Következő

Testünk 2-4 millió verejtékmirigye felel hőháztartásunk szabályozásáért és gondoskodik arról, hogy a szervezet ne melegedjen túl akkor sem ...

 • 2013.08.06 Ne egyen dinnyét, aki parlagfű allergiás!

  Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik - főleg allergiaszezonban - olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. A panaszokat ez esetben keresztallergia is okozhatja.

 • 2013.08.06 A kalcium csökkenti a zsírfelszívódást

  A tejtermékekben található kalcium az étkezést követően csökkenti a vér zsírszintjét - állítja egy dán tanulmány.

 • 2013.08.06 A testsúly rendezése esélyt ad a terhességre

  Ki lehet mondani, hogy az elhízás összefügg a meddőséggel, különösen, ha a testsúlyproblémák miatt úgynevezett PCOS (policisztás ovárium szindróma) is kialakul.

 • 2013.08.06 Mit kell tudnunk a Candida-fertőzésről?

  A Candida gomba normális körülmények között is megtalálható a szervezetünkben. Ám ha kóros mértékben elszaporodik, több területen is fertőzést okozhat. Leggyakrabban nőgyógyászati tünetekkel fordulnak orvoshoz: életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis. Erről a sokrétű betegségről dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyászt, a Péterfy Sándor utcai Kórház szülő-nőbeteg osztályának főorvosát kérdeztük.

 • 2013.08.06 Frissüljön alkoholmentes koktélokkal - Házi receptek

  Az előre gyártott üdítők helyett válasszon valami mást, ami kirobbantja a fürdőruhából! Ezek a természetes, amerikai tőzegáfonyával készülő koktélok nem csupán az üdítőitalok frissítő alternatívái, de nagyon egészségesek is.

 • 2013.08.06 Szeptembertől újra lehet három havi gyógyszeradagot felírni

  Szeptember 1-jétől újra lehet három havi gyógyszeradagot felírni a vényekre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.

 • 2013.08.06 Elérhetetlen álom a pihentető alvás és a friss ébredés?

  Életünk nagyjából egyharmadát, átlagosan 25 évet töltünk alvással, ami nélkülözhetetlen testünk-lelkünk feltöltődéséhez, megújulásához. Ám hányan élvezhetjük az alvás frissítő hatását, és mit tesznek, mit tehetnek azok, akik nem ilyen szerencsések?

 • 2013.08.05 A szív- és érrendszeri betegségek már jobban sújtják a nőket

  A nőket is nagymértékben érintik a szív- és érrendszeri betegségek: míg a férfiaknál 46 százalékra, a nők esetében 54 százalékra tehető a szívinfarktus okozta halálozás. Ennek visszaszorítása érdekében az idén is nagyszabású jótékonysági kampány indul a Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom keretében.

 • 2013.08.04 A mobiltelefon veszélyesebb, mint a cigaretta?

  A mobiltelefon valószínűleg több ember életét követeli, mint a cigaretta és az azbeszt - állítja egy neves rákkutató, aki szerint az embereknek a lehető legkevesebbet kellene használniuk a mobilt, a kormányoknak és a gyártóknak pedig "azonnali lépéseket" kell tenniük a sugárzás csökkentésére.

 • 2013.08.04 Méh: A termékenység szimbóluma

  Kriston Andreát élmény hallgatni. Bárcsak minél több nő, sőt, kislány beszélgethetne vele arról, amit még soha nem kérdezett meg senkitől! A nőiségről, amely egyszerre feladat és felelősség... Elhatároztuk, hogy új rovatot indítunk - amolyan puha beszélgetősarkot rendezünk be -, ahol mindezekről szó esik.