Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.08.14 Elhunyt a világbajnok magyar pólós

  Évek óta tartó súlyos betegség után, 38 éves korában meghalt a világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Sipos Edit.

 • 2013.08.14 Homeopátia: hasonlót a hasonlóval

  Kutyaharapást szőrivel: mindannyian ismerjük ezt a magyar szólást, amely éppen a homeopátia lényegére tapint. A homeopátia maga több mint kétszáz éves, és bár hatásmechanizmusa nem ismert pontosan, világszerte páciensek milliói igazolják: működik. Áttekintjük a homeopátia történetét és alapelveit. Szakértőnk dr. Papp Huba fogszakorvos, homeopata.

 • 2013.08.14 Az antibiotikum helyes használata

  Sokan szednek antibiotikumot anélkül, hogy tisztában lennének vele, miért és hogyan kell használni. Jó, ha tudjuk: az antibiotikumok nem megfelelő alkalmazásával nem csupán a saját szervezetünket tesszük ki felesleges gyógyszermellékhatásoknak, hanem hozzájárulunk az antibiotikum-rezisztencia világszerte tapasztalható jelenségéhez.

 • 2013.08.14 Csodatévő méz

  Tíz kaptár felér egy orvossal – tartja a népi mondás. A méz valóban gyógyító erővel bír, hiszen rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ráadásul igen sokoldalú: a szépségápolásban is használják, sőt, afrodiziákumként sem utolsó. És még finom is!

 • 2013.08.13 Carbamazepin

  Azok között a kismamák között, akik terhességük alatt is carbamazepinet szednek azért, hogy ne alakulhassanak ki epilepsziás rohamaik, megemelkedik a nyitott gerinccel született magzatok száma. Aggodalomra azért nincs ok, az abszolút kockázat nagyon alacsony, a terhesség első harmadában szedve a gyógyszert ezen fejlődési rendellenességek gyakorisága csak 3,3 százalék.

 • 2013.08.13 Jótékony fokhagyma

  Megfelelő orvosi kezelés mellett a fokhagyma jót tesz a magas vérnyomástól szenvedőknek - állítja egy ausztrál kutatás. Az Adeliade Egyetem munkatársai ötven olyan beteget kerestek fel, akik hiába részesültek gyógyszeres kezelésben, nem javult az állapotuk. Arra voltak kíváncsiak, fokhagymatartalmú készítményekkel lehetséges-e változást előidézni náluk. A növényről eddig is tudták, hogy sikeresen csökkenti a koleszterinszintet.

 • 2013.08.13 A változókori csontritkulásról

  A csontritkulásnak több fajtája is létezik. Az egyik típus a változókorú nők egy részét érinti. Mint dr. Szentiványi Csilla reumatológus hangsúlyozza, kellő odafigyeléssel és megfelelő életmóddal a betegség megjelenését és súlyosbodását is késleltethetjük.

 • 2013.08.12 Nem lassítják az öregedést a csodakrémek

  Nem lassítják az öregedést az antioxidánsokat tartalmazó krémek és élelmiszerek - derül ki egy brit kutatásból. A szakértők szerint még az is kérdés, hogy egyáltalán a szabad gyökök okozzák-e az öregedést.

 • 2013.08.12 Kalcium: nem csak csontritkulás ellen

  A kalciummal kapcsolatban leginkább a csontok egészségére gondolunk, holott ez az ásványi anyag csontrendszerünk mellett számos egyéb szervünk működése szempontjából is létfontosságú. Alacsony kalciumszint memóriazavart, depressziót, viselkedésbeli változásokat is okozhat.

 • 2013.08.12 Naphatások

  A napfény által kiváltott bőrproblémák, különös tekintettel a fényérzékenység tüneteire.Tudjuk, hogy Nap nélkül nem lenne élet a Földön. Ha süt a nap, jobb a hangulatunk, közérzetünk, örömmel tartózkodunk a szabadban. Mégis sok fórumon elsősorban arról olvashatunk, hallhatunk, milyen problémákat okozhat a napfény. Ahhoz, hogy a leggyakoribb bőrpanaszokról írjunk, érdemes megemlíteni, milyen spektrumú fényt bocsát ki a Nap.