Női Tükör

Előző Következő

A társadalom elöregedése, illetve a mozgásszervi panaszok ebből következő gyakorisága miatt nő az igény a csontok és ízületek egészségét ...

 • 2013.06.16 6 jel, hogy többet érzel, mint a pasid!

  Ahhoz, hogy tisztábban lássuk saját szerepünket egy párkapcsolatban, érdemes végignéznünk, hogyan viselkedünk mi, és ezzel szemben mit tesz a férfi! Érdekes dolgok derülhetnek ki!

 • 2013.06.16 Mi a szerepe az IgE-nek?

  Az allergiás beteg szervezete indokolatlanul hevesen reagál olyan idegen anyagokra, amelyek mások számára ártalmatlanok. Ez az allergiás reakció, amelynek lényegét dr. Balogh Katalin allergológus, fül-orr-gégész főorvos világítja meg.

 • 2013.06.16 Sírással a boldogságért

  Elpityeredik, eltörik a mécses, itatja az egereket, zokog, bőg, ömlik a szeméből a könny. Milyen sok szavunk van a sírásra! Vajon maga a sírás is ilyen sokféle? A funkciója mindenesetre ugyanaz: egy kiadós bőgés sokszor segít úrrá lenni a tehetetlenségen, a dühön vagy a fájdalmon, és lassan újra nyugalom költözik a lelkünkbe.

 • 2013.06.14 A szerelem kémiája

  A szerelmi bájitalok már a legrégebbi emberi kultúrákban is használatosak voltak. Tartalmuk leginkább gyömbérből, mandragórából vagy - a trópusi tájakon - kókuszpálmából állt. Azonban nemcsak a szerelmi vágyfokozó elkészítése volt fontos, hanem annak "tálalására" is nagyon odafigyeltek.

 • 2013.06.14 Le azokkal a csúf szemölcsökkel!

  Fiatalokon és felnőtteken is jelentkezhet, a pattanások után a második leggyakoribb bőrprobléma. Többféle típust különböztetünk meg, köztük is legismertebb a közönséges szemölcs, a verruca vulgaris.

 • 2013.06.14 A nők sérülékenyebbek a ciklus egy szakaszában

  A nők sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszre a menstruációjuk egy bizonyos szakaszában. A premenstruációs szindrómához hasonlatos jelenség hátteréről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza.

 • 2013.06.14 A magyarok vizeletében is gyomirtót találtak

  Tizennyolc európai ország önkénteseinek 44 százalékában mutatta ki a glifozát nevű gyomirtó hatóanyagát egy vizsgálat. Az önkéntesek mindegyike, akiktől mintát vettek, városokban él, és egyikük sem használt glifozátot vagy érintkezett ilyen termékkel.

 • 2013.06.13 A társfüggőség 5 jele

  A társfüggőség, bizonyos emberekhez való túlzott kötődést jelent. A társfüggő ember érzéseit, akaratát és késztetéseit egy másik ember és közös viszonyuk határozza meg

 • 2013.06.13 Férjét, lányát a rák vitte el! Ő belenevetett a halál arcába

  A nevetés a rák legjobb ellenszere – mondja ezt Lindsay Nicholson, akinek férjét és lányát is a leukémia ragadta el, ő maga pedig mellrákos lett.

 • 2013.06.13 Egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtét Győrben

  Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel olyan vérnyomáscsökkentő beavatkozást, amely a vese verőereit körülölelő szimpatikus idegrendszeri fonat rádiófrekvenciás roncsolásával megszünteti a vese mint az egyik legfőbb vérnyomás-szabályozó központ és az agy közötti kóros információáramlást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.