Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2012.12.09 Fiatalon, sportosan

  Főleg a nőkre igaz, hogy ha fiatalon sportos életet élnek, idősebb korukban kevesebb gondjuk lesz a megnövekedett hasukkal - amivel a lustábbak komolyan küzdenek. Heti 150 perc erőteljes mozgás - pl. futás, kosárlabda vagy akár rendszeres házimunka - kell ahhoz, hogy később sem legyen gondunk a súlyunkkal.

 • 2012.12.08 Férfi vagy nő?

  Bár az egészségügy számos területe elnőiesedett, ám ez a szülész-nőgyógyász szakmára egyáltalán nem jellemző. Ha a szaknévsorban, a telefonkönyvben vagy az interneten böngészünk, akkor is azt figyelhetjük meg, hogy az e helyeken megjelenő szülészorvosok alig tíz százaléka nő. Pedig igény volna rájuk, vagy mégsem?

 • 2012.11.30 Ismétlődő terhességi cukorbetegség

  A terhességi cukorbetegség nagy valószínűséggel ismétlődik a következő terhességek során. A kutatók 1991 és 2008 közötti 65 132 szülés elektronikusan mentett adatait elemezték a Kaiser Permanente Egészségügyi Központ dél-kaliforniai intézményeiben.

 • 2012.11.28 Kipp-kopp kopogok…- hogy működik az EFT?

  Kipp-kopp, kopogok… és ha tudom, pontosan hol és hogyan kopogtassak, akkor csökkentem a stresszt, és annak káros hatásait. Bár az EFT módszer alig több, mint tizenöt éves múltra tekinthet vissza, ma már gyógyítók, business- és life coachok, személyiségfejlesztő trénerek is előszeretettel használják.

 • 2012.11.21 Jogi kérdések és válaszok a petesejt adományozásról

  Dr. Novotta Edina a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet jogászaként számos olyan pácienssel kerül kapcsolatba munkája során, akik petesejt donáció ügyében kérik ki a jogi szakvéleményét. Interjúnkból megtudhatják, hogy melyek a petesejt adományozás feltételei, és ki juthat petesejthez ma Magyarországon.

 • 2012.11.20 Miért zsíros a hajunk?

  A hajtüszőkbe csatlakozó faggyúmirigyek által termelt zsír létfontosságú a fejbőr és a haj számára. A termelés mennyiségét közvetlenül a vegetatív idegrendszer irányítja.

 • 2012.11.12 Bajok a hajon

  Haj. Egészségünk szempontjából nincs létfontosságú szerepe, mégis büszkén hordjuk, ha szép és csillogó, és elkeseredünk, ha korpás, fénytelen.

 • 2012.11.05 Lezárult pályázatunk a szív történeteiből

  Nyáron meghirdetett pályázatunkra a szeptemberi határidőig közel 100 írás érkezett: ezekben olvasóink a szívüknek kedves, illetve fájó történeteket elevenítettek fel a saját életükből.

 • 2012.11.05 Megjelent a novemberi Patika Tükör

  Megjelent a novemberi Patika Tükör. A november 5.-én megjelenő Patika Tükröt keresse a legközelebbi gyógyszertárakban.

 • 2012.10.24 Babára várva

  Ha tudatosan készülünk a gyermekvállalásra, akkor az nem a teherbeeséssel kezdődik, hanem jóval előbb. Talán már akkor, amikor először megfordul a fejünkben, hogy babát szeretnénk. Itt az idő, hogy megtegyük a megfelelő előkészületeket!