Női Tükör

Előző Következő

A nyári időszakban hajlamosak vagyunk megengedőbbek lenni étrendünk minőségét illetően. Azonban a vakációt elrontó betegségek elkerüléséhez ...

 • 2013.08.21 Menstruációs zavarok fiataloknál

  Minden kislány életében eljön a pillanat, amikor nagylánnyá válik: onnantól kezdve havonta számítania kell a vérzésre. Hogy milyen a normális menstruáció és milyen zavarokra kell felfigyelni, arról dr. Szőczei Beáta endokrinológus, szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász szakorvossal beszélgettünk.

 • 2013.08.20 10 tipp, hogy csak a kilói fogyjanak, ne a lelkesedése!

  Végre belevágott, és elkezdett sportolni? Vagy már régóta koptatja a futópadot, esetleg gyakori vendég az edzőteremben? Segítünk, hogy kitartása egy percre se lankadjon, és továbbra is csak örömet leljen a mozgásban.

 • 2013.08.20 Bizalmasunk, a nőgyógyász

  A folyosón ücsörgünk, a papírjainkat gyűrögetjük, és a magyarázó ábrákat figyeljük a falon. Meghallgatjuk a szomszéd panaszait, és elmeséljük, hogy mi is éppen így jártunk két évvel ezelőtt. Várunk és szorongunk. Aztán feltárul az ajtó, és mi belépünk. A fehérköpenyes már vár. És most? Mi fog történni? Sorozatunk negyedik részében a nőgyógyász rendelőjébe kukkantunk be.

 • 2013.08.19 Az orgazmusig vezető aranyút

  A szex része az orgazmus, azonban sok nőnek nem sikerül ezt elérnie minden szexuális együttlét alkalmával. Most receptet adunk ahhoz, hogy miként tudod elérni az orgazmust.

 • 2013.08.19 Genetikai oka is lehet a hipoglikémiának

  Genetikai oka van a nagyon alacsony vércukorszint, a hipoglikémia súlyos formájának - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja .

 • 2013.08.19 A pletykálás egészséges

  A pletykálás jót tesz az egészségnek: javítja a kedélyt, levezeti a frusztrációt, növeli az önbecsülést és erősíti a társadalmi kapcsolatokat. Ha azonban rosszindulatúvá válik, a hatás ellenkező előjelű lehet.

 • 2013.08.19 Keresztallergiák: Tüsszögés a görögdinnyétől?

  Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik, főleg allergiás szezonban olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. Ennek hátterében sokszor a keresztallergia jelensége áll.

 • 2013.08.19 Az inkontinencia kezelhető!

  Az inkontinencia nem betegség, inkább egy, a háttérben meghúzódó rendellenesség tünete. Bár férfiakat is érint, körülbelül kétszer annyi nő szenved az akaratlan vizeletcsepegéstől. Világszerte összesen másfél milliárd, Magyarországon hozzávetőlegesen egymillió ember küzd ezzel a problémával!

 • 2013.08.18 A vitaminok nem befolyásolják a koraszülést

  Egy új tanulmány szerint a C- és az E-vitamin nagy adagban történő szedése a terhesség alatt nem befolyásolja a koraszülés kockázatát. Az eredmények szerint annak ellenére, hogy más kutatások összefüggést találtak a C-vitamin-hiány és a koraszülés között, az antioxidánst tartalmazó táplálékkiegészítők nem számítanak a megelőzés hatékony eszközének; legalábbis a koraszülés átlagos kockázatának kitett nők esetében.

 • 2013.08.18 Tejtermékekkel az elhízás ellen

  A teljes értékű tejtermékeket fogyasztó nők kevésbé híznak, mint azok, akik zsírszegény tejtermékeket fogyasztanak - mutatták ki svéd kutatók.