Női Tükör

Előző Következő

Ez a leves nekem úgymond kettő az egyben. Egyes receptekkel ellentétben, én úgy kezdem el, mintha kelkáposzta főzeléket készítenék. Az eredmény ...

 • 2013.08.19 Keresztallergiák: Tüsszögés a görögdinnyétől?

  Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik, főleg allergiás szezonban olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. Ennek hátterében sokszor a keresztallergia jelensége áll.

 • 2013.08.19 Az inkontinencia kezelhető!

  Az inkontinencia nem betegség, inkább egy, a háttérben meghúzódó rendellenesség tünete. Bár férfiakat is érint, körülbelül kétszer annyi nő szenved az akaratlan vizeletcsepegéstől. Világszerte összesen másfél milliárd, Magyarországon hozzávetőlegesen egymillió ember küzd ezzel a problémával!

 • 2013.08.18 A vitaminok nem befolyásolják a koraszülést

  Egy új tanulmány szerint a C- és az E-vitamin nagy adagban történő szedése a terhesség alatt nem befolyásolja a koraszülés kockázatát. Az eredmények szerint annak ellenére, hogy más kutatások összefüggést találtak a C-vitamin-hiány és a koraszülés között, az antioxidánst tartalmazó táplálékkiegészítők nem számítanak a megelőzés hatékony eszközének; legalábbis a koraszülés átlagos kockázatának kitett nők esetében.

 • 2013.08.18 Tejtermékekkel az elhízás ellen

  A teljes értékű tejtermékeket fogyasztó nők kevésbé híznak, mint azok, akik zsírszegény tejtermékeket fogyasztanak - mutatták ki svéd kutatók.

 • 2013.08.18 Nyári hajápolás

  A smink- és a frizuradivat évről évre, évszakról évszakra változik. Míg néhány esztendeje a lángoló vörös fürtök voltak hódítók, addig ma inkább a bőrünk, szemünk színével harmonizáló természetes hajszínek a divatosak.

 • 2013.08.18 Hogyan olvassuk a gyógyszerismertető brosúrákat?

  A vény nélkül kapható gyógyszerek látványos piaci növekedése zajlik napjainkban. Egyre bővül a választék a gyógyszertárakban, helyet követelnek mindennapjainkban a gyógyszerreklámok, a gyógyszerismertető brosúrák. Érdemes kritikus szemmel nézni és olvasni ezeket a hirdetéseket, a választáshoz pedig javasolt gyógyszerész segítségét kérni.

 • 2013.08.17 A magassarkú cipő fokozza a szexuális aktivitást

  Érdekes felfedezéssel állt elő nemrég egy olasz urológus, aki azt állítja, hogy a magassarkú cipőknek a közhiedelemmel ellentétben sokkal több jótékony hatása van, mint negatív. Állítása szerint nem káros a nők egészségére, viszont hatékonyan javítja a szexuális problémákat és fokozza a szexuális aktivitást.

 • 2013.08.17 Összefüggést találtak a túlsúly és a migrén között

  Az elhízás növelheti a migrén kockázatát - jelentették be amerikai kutatók. 20 és 55 év közötti emberek adatait elemezve megállapították, hogy akár a hastáji zsír mérése, akár a magasság és testsúly arányából számított testtömegindex szerint összehasonlítva, a nagy túlsúllyal élőknél nagyobb eséllyel jelentkezett migrén vagy súlyos fejfájás.

 • 2013.08.17 Fejlődési rendellenesség a babánál

  Kevés ijesztőbb dolog van annál, minthogy gyermekünk fejlődési rendellenességgel születik. Amerikában harminchárom gyerekből egy születik fejlődési rendellenességgel. "Sokat tehetnének azért, hogy ezek valószínűségét csökkentsük" - állítja Michael Katz, híres gyerekgyógyász professzor. "Mindenképpen egészséges életmódot kell folytatnunk."

 • 2013.08.17 Miért káros az egész napos ülés?

  Sharon Gavin korábban egész nap talpon volt, most pedig egy irodában ül. A változást eléggé megsínylette. 2002-ben, 12 évnyi nővérkedés után állást váltott, és most egy képernyő elé görnyedve tölti napjait. Nyaka, háta és a bal válla fáj. "Itt túl sokat ülök, ott meg túl sokat álltam" - mondta az 57 éves Gavin, aki egy gyógyszergyártó cég betegbiztonsági specialistája.