Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2013.05.10 Terhességi hypertonia

  A magas vérnyomás Magyarországon népbetegségnek számít. A betegség előfordulása egyre növekszik, és jelentős szerepet tölt be a halálozás kiinduló okaként. A vérnyomás emelkedése és a leggyakrabban előforduló keringési szövődmények között bizonyított összefüggés van. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb és régebben fennálló a magas vérnyomás, annál biztosabb, hogy szívkoszorúér betegség, szívizominfarktus, agyvérzés, érszűkület, keringési elégtelenség fog kialakulni.

 • 2013.05.10 Nehézlégzés

  A nehézlégzés a légvétel nehezítettsége, mely igen kellemetlen érzettel jár együtt. Talán nincs is olyan ember, aki így, vagy úgy nem érezte volna már e panaszt.

 • 2013.05.08 Még a főzés is ártalmas?

  Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették amerikai kutatók. Az üzleti méretű főzés során gázok és szilárd részecskék kerülnek a levegőbe, állítja Deborah Gross, a northfieldi Carleton Főiskola munkatársa.

 • 2013.05.07 Bőrápolás inkontinencia esetén

  Személyes tisztaságunk, ápoltságunk alapja jó közérzetünknek és önbecsülésünknek. Amikor vizelet és széklettartási zavarok hatására bőrünk tartósan nyirkos illetve szennyezett lesz, az veszélyezteti a bőr egészségét, ilyenkor több törődést igényel.

 • 2013.05.04 Csodatevő gyógykúrák

  Egy gyógykúra valóságos csodát tehet. Már a klíma-, és környezetváltozás is felüdülés, a lelki feltöltődésről nem is beszélve. Néhány nap is sokat jelent, de ha komolyabb panaszaink vannak, akkor több hetes kezelésen kell részt vennünk.

 • 2013.05.03 Migrénre is megfelelő

  A legújabb kutatások szerint az aszpirin a migrénben szenvedők felénél már két óra alatt csökkentheti a fájdalomérzetet. A Cochrane Felmérés szerint a nagy dózisú aszpirin enyhítheti továbbá a hányingert, hányást, émelygést, valamint a fény- és hangérzékenységet - azaz a migrén többi tünetét is.

 • 2013.05.03 Stroke: minden perc számít!

  Az agy vér-, oxigén- és tápanyagigénye óriási a tömegéhez képest. Ha vérellátási zavar következik be, és az néhány óránál hosszabb ideig tart, az agyszövet elpusztul. Már egy kis mennyiségű agyszövet elvesztése is nagyon súlyos következményekkel jár! Ezért is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mi a stroke, és ha a gyanúja felmerül, késlekedés nélkül cselekedjünk.

 • 2013.05.03 Egészséges téveszme

  Aki azt gondolja, hogy napi öt adag zöldséggel és gyümölccsel letudja a rákmegelőzést, jobb, ha nem ennyire biztos a dolgában. Ezen ételek fogyasztása nem véd a daganatos betegségek ellen, mivel az alkoholfogyasztáshoz és elhízáshoz viszonyítva igen kicsi a hatásuk.

 • 2013.05.02 Szépségvitaminok

  dr. Tóth Mária szakgyógyszerész, a Tükör Patika munkatársa segítségével gyógyszertári körképet készítettünk: milyen típusú patikai készítményekkel vehetjük fel a harcot az idő és a kártékony környezeti hatásokkal szemben. Hogyan válasszunk e szerek közül?

 • 2013.05.02 Barnuljunk a napon!

  A nyári szezon előtt a nők két dolognak mondanak búcsút szívesen: a plusz kilóknak és a hófehér bőrnek. A drasztikus fogyókúrákhoz hasonlóan azonban a gyorsan szerzett barnaság is többet árt, mint használ. Létezik-e napbarnított bőrszín, kockázatok nélkül? A bőrgyógyászok továbbra is óva intenek a szoláriumok használatától. Legyen az turbo, bio, bronzárium névre keresztelt készülék, a tény az, hogy az itt szerzett barnaságért a későbbiekben nagy árat fizethetünk.