Női Tükör

Előző Következő

Magas vérnyomást okozhat a rostszegény étrend - állapította meg egy nemzetközi kutatás, amelyet az ausztráliai Monash Egyetem tudósai vezettek.

 • 2013.08.27 Homeopátia: hol vannak a határok?

  Vajon hol vannak a homeopátia határai? Az összefoglaláshoz ismét dr. Papp Huba fogszakorvos, homeopata segítségét kértük, aki néhány praktikus tanáccsal is szolgált.

 • 2013.08.27 Ezért veszélyes alacsony hőfokon mosni

  A környezetkímélő és olcsóbb, 30 fokos gépi mosás ideális körülményeket teremt a baktériumok szaporodásához, amelyek a mosógépben maradva újabb adag ruhát fertőznek meg - mutatta ki egy friss kutatás.

 • 2013.08.26 Vágyfokozó olajak: ébreszd fel érzékiséged!

  Boszorkánykonyha a szexuális vágyak felkeltéséért! Milyen illóolajokkal lehet fokozni az élvezetet? Afrodiziákum illóolaj formájában.

 • 2013.08.26 Piszkos konyhák

  Vajon az ön konyhája átmenne egy éttermi ellenőrzésen? A legújabb felmérések szerint hétből egy háztartási konyha nem felel meg a közegészségügyi előírásoknak. A Los Angelesben végzett kutatás adatai szerint csak a konyhák 61 százaléka kapna A vagy B minősítést egy ellenőrzésen, a többi azonban még a C szintet is alig üti meg.

 • 2013.08.26 A zöld táplálkozás

  Minden rossz érzés nélkül meg lehet vásárolni a világ másik végéből származó élelmiszert - lehet, hogy sokkal hatékonyabb az energia szempontjából, mint azt bárki gondolná. Ha nyár elején az őszi szüretelésű almák közül válogat az ember, valószínűleg olyan terméket vásárol, ami hónapokon át pihent a hűtőházakban.

 • 2013.08.26 Növekvő súly, növekvő gondok

  Az elhízás népbetegség, mely folyamatosan terjed az egyre fiatalabb korosztály tagjai között is. A túlsúly egyrészt esztétikai problémát jelent viselőjének, mely különösen gyermek- és serdülőkorban komoly önértékelési zavarokhoz, gátlásossághoz vezethet. A plusz kilók ezen kívül súlyos egészségi problémákat is okozhatnak.

 • 2013.08.26 Így kell jól fogat mosni!

  Naponta kétszer, esetleg háromszor is elvégezzük a műveletet, és szinte már oda sem figyelünk rá. Vajon helyesek a mozdulataink? Jó fogkrémet választottunk? Elég gyakran lecseréljük a fogkefénket? Dr. Ambrus László fogorvos segítségével dióhéjban összefoglaltunk mindent, amit a fogmosásról tudni érdemes.

 • 2013.08.25 A női szexualitásról

  A szexuális viselkedést, a nemi vágyat, szexuális képeket, fantáziákat az agy szabályozza. Az agy bizonyos területein, főként a hipotalamuszban találhatóak olyan idegi képletek, amelyek a szexuális viselkedés összetettebb mozzanatit irányítják.

 • 2013.08.25 Tejjel-mézzel - Kleopátra nyomdokain

  Kleopátra tudta, mi a vonzó a férfiak számára. Okos volt és ravasz, spontán és bölcs, művelt és finom. Egyesek gyönyörű nőként említik, mások nem találnak szépségében semmi rendkívülit. Mégis, egyvalamiben egyetértenek a történetírók: Kleopátra ellenállhatatlan volt, lényének sajátos varázsával elbűvölt bárkit, akit akart.

 • 2013.08.24 Függőséghez vezethet a magzatként kapott nikotin

  A dohányfüst úgy hat a patkánymagzatok agyfejlődésére, hogy a kifejlett állatok nagyobb valószínűséggel válnak függő személyiséggé - derítette ki egy amerikai kutatás.