Női Tükör

Előző Következő

A csontritkulásnak legtöbbször nincsenek jelei és tünetei. A tünetek csak a betegség későbbi szakaszában jelennek meg, például ilyen a gyakori ...

 • 2013.06.27 Napozzunk a melanoma ellen?

  Tíz bőrgyógyászból valószínűleg tíz azt ajánlaná, el se olvassa ezt a cikket. De ha már belekezdett, miért is ne tenné, talán most szabadul meg egy évtizedek óta sulykolt veszélyes tévhittől.

 • 2013.06.27 Gyógyszerrel akarják megelőzni a mellrákot

  Európában elsőként Nagy-Britanniában tesznek kísérletet arra, hogy egészséges nők gyógyszerszedéssel megelőzzék a mellrákot.

 • 2013.06.26 Parlagfű offenzíva

  Javában tart a pollenszezon, a csalánfélék virágporának koncentrációja ugyan lassan csökken, de ezzel párhuzamosan erősödik a leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergén növény, a parlagfű pollenszórása. A legtöbben már felkeresték szakorvosukat és a szükséges gyógykezelések megkezdésével, felkészülten várják az előttük álló időszakot. ollenallergiások számára különösen fontos, hogy ismerjék, mely időszakban virágzik az a növény, amely az allergiás tüneteket okozza.

 • 2013.06.26 Egészséges babát szült 19 vetélés után!

  A házaspár másfél évtized hiábavaló próbálkozás után sem adta fel.

 • 2013.06.26 Babát vár a méhátültetett nő

  Több portál beszámolt arról, hogy a világ első méhátültetett nője, Derya Sert méhébe mesterségesen megtermékenyített embriót ültettek, akkor azonban még nem lehetett biztosan tudni, hogy sikeres volt-e a beavatkozás.

 • 2013.06.24 Jó hír a színtévesztőknek!

  Egy új látásteszt bevezetésével újabb lehetőséget kaphatnak azok, akiket korábban színtévesztés miatt nem vettek fel pilótatanoncnak. A módszerrel ugyanis az is megállapítható, milyen mértékű a rendellenesség.

 • 2013.06.22 A K-vitamin tisztítja az ereket

  Az érelmeszesedés a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik kockázati tényezője. Egy új tanulmány szerint a nagy adagban fogyasztott K-vitamin tartalmú ételek jelentősen csökkenthetik a kalcium alapú felrakódásokat az erek falában.

 • 2013.06.22 Áldott állapotban - cukorbetegen

  Szülhet-e egy cukorbeteg nő egészséges gyermeket? Igen! Ám a diabétesszel társuló terhesség fokozott kockázatot rejt, amelyre jó előre felkészülni, illetve betartani bizonyos szabályokat egészen a szülésig - sőt, azon is túl. Mind a mama, mind a baba érdeke ezt kívánja.

 • 2013.06.22 Májfoltok és szeplők

  A nyár folyamán sokunkat zavarhatnak az ultraibolya-sugárzás következtében előbújt és megerősödött szeplők és májfoltok. Mire ügyeljenek azok, akiknek bőrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat?

 • 2013.06.22 D-vitaminnal a mellrák ellen

  Kanadai kutatók újabb eredményei szerint a nők napi D-vitamin- és kalciumbevitele nincs hatással a mellrák kialakulásának kockázatára, sem a menopauza beállta előtt, sem azután. Ugyanakkor a táplálék-kiegészítő formájában kapható D-vitamin tabletták segíthetnek megelőzni az említett betegség kialakulását.