Női Tükör

Előző Következő

Asztma, gyakori megfázás, idült hörghurut esetén jelentős javulást ígér a Buteyko-módszer, amelynek hatására javul a szervezet vér- és oxigénellátása.

 • 2013.04.18 Dr. Mészáros Krisztina: Öröm visszaadni a beszéd képességét!

  Többször, több forrásból is hallottam már róla: az Országos Onkológiai Intézet tündéri foniáter főorvosáról, akinek az ajtaja előtt tanárok vagy úszóedzők éppúgy sorban állnak, mint ismert énekesek vagy színészek. Mindannyian ugyanazért jönnek: hogy visszanyerjék a hangjukat. A betegek egy része pedig egyenesen azt köszönheti neki, hogy újra megtanult beszélni...

 • 2013.04.18 Magassarkú vagy lapos talpú?

  Manapság szinte csak arról hallani, hogy a magas sarkú cipők rendszeres viselése milyen ortopédiai gondokat vonz maga után, mennyire egészségtelen. Persze azokat a nőket ez a megállapítás egy cseppet sem zavarja, akiknél egy cipő minimum 10 centis saroknál kezdődik. De mi a helyzet a balerina cipőkkel vagy a sarukkal, ezek vajon egészségesek? A megdöbbentő tényekről és a gyakori lapos talpú cipők hordásának káros hatásairól és ezek kezelési módszeréről Dr. Imre Zsuzsannát, a Harmónia Gyógyászati Centrum reumatológus szakorvosát kérdeztük.

 • 2013.04.12 Elhunyt a lombikbébiprogram atyja

  2010-ben az in-vitro fertilizáció (IVF), vagyis mesterséges megtermékenyítés atyja, a brit Robert Edwards professzor vehette át a Nobel-díjat élettan, illetve orvostudomány kategóriában. Az általa kifejlesztett eljárásnak köszönhetően napjainkban több, mint 5 millió gyermek látta meg a napvilágot, és évente számos országban akár 2-6%-ban is születnek gyermekek ennek az eljárásnak a segítségével.

 • 2013.04.12 Helyes hajápolás

  Nem kell minden problémának bekövetkeznie. A preventív gondolkodás és életmód bizony hozzájárul az egészséges fejbőr és az egészséges haj megtartásához. Kellő odafigyeléssel, néhány tanács betartásával azonban megelőzhetők, illetve megoldhatók a haj és /vagy fejbőr problémái.

 • 2013.04.08 Átjárható-e a petevezeték? - Babaváró 4.rész

  Sorozatunk szereplői annak járnak utána, vajon fizikailag alkalmasak-e a babavállalásra. Eddig "ártalmatlan" vizsgálatokon estek át, ám most egy félinvazív beavatkozás következik. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.03.30 Csokitojás házilag

  Házilag is lehet csokitojást készíteni. Ajándéknak is remek, de kínálhatod desszertként is, és nem csak a locsolóknak!

 • 2013.03.30 Tojás, sonka, locsolkodás

  A keresztény világ húsvétkor ünnepli Krisztus feltámadását. A karácsony mellett ez a másik legnagyobb egyházi, és egyúttal családi ünnep.

 • 2013.03.29 Gluténmentes kenyér

  Szakemberek kifejlesztettek egy újfajta kenyeret, amely teljes mértékben gluténmentes, így a glutén-érzékenységben vagy más néven cöliákiában szenvedők is fogyaszthatják.

 • 2013.03.26 A termékenység záloga - Babaváró 2.rész

  Sorozatunk első részében egy babára vágyó fiatal pár elindult kideríteni: mi minden szükséges a sikerhez? Eddig egészségesnek hitték magukat, de most már egy kicsit aggódnak: vajon lehet-e egyáltalán gyerekük? Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.03.25 "Pazarló" természet

  Születéskor a lánycsecsemőknek hárommillió petesejtjük van. Kamaszkortól, a menstruáció megjelenésével már csak négyszázezer petesejtben rejlik az a lehetőség, hogy gyermek fejlődjön belőle, vagy a havi ciklussal távozzon a női szervezetből. Mégis, ez a szám is hatalmas ahhoz képest, ahány gyermeke átlagosan egy nőnek születik. Vajon miért gondoskodott a természet ennyi petesejtről?