Női Tükör

Előző Következő

Talán meglepően hangzik, de egy-két könnyen elérhető, otthon is alkalmazható módszerrel képesek vagyunk magunk eltávolítani a bőrön levő ...

 • 2013.08.30 Mit kell tudni a májfoltról?

  A sötét foltok nem várt megjelenése a test egyes részein aggodalomra adhatnak okot. Mikor kell valóban orvoshoz fordulni?

 • 2013.08.30 Otthoni praktikák a narancsbőr ellen

  A zsírpárnákkal és a narancsbőrrel folyton folyvást küzd a mai kor embere.Mit tehetünk a narancsbőr kialakulásának megelőzőséért?

 • 2013.08.30 Karcsúsít az alkohol

  A nők ihatnak alkoholt, és mégsem híznak, állítja egy tanulmány, mely kimutatta, hogy akik keveset isznak, kevesebbet híznak, mint azok, akik tartózkodnak ettől az élvezettől. A vörösbort fogyasztó nők híztak a legkevesebbet a másféle bort, sört, vagy röviditalt ivókhoz képest.

 • 2013.08.30 A császármetszés megváltoztatja a DNS-t?

  A tervezett császármetszéssel született gyerekeknél előfordul, hogy megváltozik a fehérvérsejtjük DNS-készlete - állítják svéd kutatók. A kicsiket későbbi életük során nagyobb eséllyel fenyegetik az immunhiányos megbetegedések. Az immunrendszer epigenetikai programozásának  (egy gén információja miként kerül át egyik generációból a másikba a DNS szekvencia megváltozása nélkül) van szerepe a születésben.

 • 2013.08.29 Szemszárazságot okozó állások

  Az irodai munkát végzőknél gyakoribb a szemszárazság - írja az Egyesült Államok Nők Nemzeti Egészségügyi Információs Központja (NWHRC).

 • 2013.08.29 A kontaktlencséről

  A kontaktlencse használata mindennapi odafigyelést igényel, ám sokkal nagyobb szabadságot biztosít, mint a szemüveg. Mint dr. Szász Edit szemészorvos, kontaktológus mondja, ha az apró szabályokat megszokjuk, szinte el is feledkezünk arról, hogy kontaktlencsét viselünk.

 • 2013.08.29 Melyik napon mit együnk?

  Manapság étkezéseink rendje is felborult, azt esszük, amit éppen találunk, kapunk, pedig régen tudták, hogy mikor, mit és milyen mértékkel fogyasszunk. Elődeink nyáron sok zöldséget és gyümölcsöt, télen gabonát, és télire tartósított burgonyát, nagy belső fűtőértékkel bíró húsokat fogyasztottak.

 • 2013.08.29 Díszek a bőrben

  Köldökben, nyelvben, orrban, ajkon, szemöldökben - s ki tudja még, a test mely helyein lelhetőek fel a ma oly divatos testékszerek. Ám mint minden, ez a fajta cicoma sem újdonság, hiszen az ókori Rómában a királynők ékesítették testékszerrel a köldöküket, míg az erősebb nem azért szúratta át a mellbimbóját, hogy ezzel is jelezze férfiasságát.

 • 2013.08.29 Gyógyulásom története: "Két évvel a kemó után estem teherbe"

  Új sorozatot indítottunk, amiben olyan emberek történetét ismerhetik meg, akik már megküzdöttek a rákkal. Sorsuk és őszinte szavaik nem csak azoknak lehet mankó, akik épp ezzel a kórral küzdenek, hanem azoknak is, akik teljesen egészségesek. Most Ági történetét ismerhetik meg, aki a mellrákkal vívott nagy csatát.

 • 2013.08.29 Élő ételek?

  Manapság egyre többet hallhatunk a nyersétel-kosztról. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a főtt ételekről akár le is lehet mondani, de aki kipróbálja ezt az étrendet, az előtt egy új világ tárul fel. Lénárt Gittának, a hazai nyersétel-mozgalom egyik vezetőjének segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.