Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.09.05 Az éhség befolyásolja azt is, amit látunk

  Amikor éhesek vagyunk és testünknek ételre van szüksége, akkor agyunk hajlamos megnyitni egy gyorsabb utat az ételekhez kapcsolódó információk számára - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő lap online kiadása.

 • 2013.09.05 Petesejttermelő őssejteket találtak

  A Harvard kutatói szerint a nők petefészkében olyan őssejtek vannak, amelyek képesek spontán új petesejteket termelni. Az egerekkel végzett kísérletek alapján az ilyen petesejtek sikeresen megtermékenyíthetőek - közli a Nature Medicine orvostudományi szakfolyóiratban megjelent, a felfedezést részletező tanulmány.

 • 2013.09.05 A terhesség alatti vizesedés komoly gondokra is utalhat

  A terhesség számos kellemetlen tünet jelentkezhet, így például a lábak bedagadása. A vizesedés során a végtagok felpuffadnak, a bőr feszül, fájdalom is jelentkezhet. Nyáron a meleg hatására a tünetek fokozódhatnak. A terhességi vizesedésre illetve lábdagadásra érdemes figyelni, főleg ha az a visszerek megjelenésével is társul, mert egyes esetekben komolyabb gondokat is előre jelezhet. Szakértőnk, dr. Kósa Éva Trombózisközpont angiológusa elmondja mire is kell figyelni.

 • 2013.09.05 Gyógyulásom története: „Magamat betegítettem meg”

  Új sorozatot indítottunk, amiben olyan emberek történetét ismerhetik meg, akik már megküzdöttek a rákkal. Sorsuk és őszinte szavaik nem csak azoknak lehet mankó, akik épp ezzel a kórral küzdenek, hanem azoknak is, akik teljesen egészségesek. Ezen a héten Hajni történetét ismerhetik meg, akinek pajzsmirigyrákja volt.

 • 2013.09.04 Másképp rakódik le a zsír a hason

  A hason inkább a sejtek mérete nő, míg a fenéktájon a sejtek száma. A kérdés azért érdekes, mert a hastáji zsír számos betegség kialakulásának esélyét fokozza, míg az alsó testrész és a combtáji zsír inkább csökkenti a kockázatot. Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia összefoglalójában a Mayo Klinika munkatársai írják le vizsgálatukat, melyek során 28 önkéntes nyolc héten keresztül bármit elfogyaszthatott, amit megkívánt - jégkrémet, cukorkát, magas kalóriatartalmú italokat. A résztvevők átlagosan 2,5 kg-ot híztak felső testfelükre, míg 1,5 kg-ot az alsóra.

 • 2013.09.04 Kalóriát égető zsírszövet

  A tudósok felfedezték, hogy néhány zsírsejt miként alakul át kalóriaégető barna zsírszövetté a fehér helyett, mely utóbbi az elhízással hozható összefüggésbe. A felfedezés segíthet kifejleszteni olyan módszereket, melynek segítségével felvehető a küzdelem a népbetegségnek számító elhízással, mely teljesen kimeríti az egészségügy költségvetését és forrásait a gazdag országokban, és amely egyre gyorsabban terjed a fejlődő világban is.

 • 2013.09.04 Feltöltődés az infraszaunában

  Milyen jó lenne, ha mindenféle veszély nélkül élvezhetnénk a napsugárzás jótékony hatásait - a meleget, a fényt és az energiát! Nos, ez nem lehetetlen! Csak be kell ülnünk az infraszaunába, amely magával a nappal kel versenyre.

 • 2013.09.04 Jótékony gabona

  A Wake Forest Egyetem kutatói újabb bizonyítékot találtak arra, hogy a teljes értékű gabonát tartalmazó ételek fogyasztása jelentős mértékben csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát.

 • 2013.09.04 4. hónap: Boldog békeidők - Babaváró 10.

  Sorozatunk szereplői többéves várakozás után végre szülők lesznek. A terhesség belépett a negyedik hónapba, azaz a második trimeszterbe. A legtöbb kismama számára ez a terhesség legkellemesebb szakasza. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.09.04 Petefészekszövet beültetés után ikreket vár egy kismama

  Ikrekkel várandós az az ausztrál nő, akinek termékenységét saját petefészekszövetének hasfalba történő átültetésével helyreállították, az orvoscsoport a meddőségi kezelések mérföldkövének nevezte az új sikert.