Női Tükör

Előző Következő

A Pilis, a Gerecse, valamint a Budai-hegység által közrezárt Dorogi-medencében található Leányvár ad otthont egy különleges hazai mezőgazdasági ...

 • 2013.06.14 Le azokkal a csúf szemölcsökkel!

  Fiatalokon és felnőtteken is jelentkezhet, a pattanások után a második leggyakoribb bőrprobléma. Többféle típust különböztetünk meg, köztük is legismertebb a közönséges szemölcs, a verruca vulgaris.

 • 2013.06.14 A nők sérülékenyebbek a ciklus egy szakaszában

  A nők sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszre a menstruációjuk egy bizonyos szakaszában. A premenstruációs szindrómához hasonlatos jelenség hátteréről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza.

 • 2013.06.14 A magyarok vizeletében is gyomirtót találtak

  Tizennyolc európai ország önkénteseinek 44 százalékában mutatta ki a glifozát nevű gyomirtó hatóanyagát egy vizsgálat. Az önkéntesek mindegyike, akiktől mintát vettek, városokban él, és egyikük sem használt glifozátot vagy érintkezett ilyen termékkel.

 • 2013.06.13 A társfüggőség 5 jele

  A társfüggőség, bizonyos emberekhez való túlzott kötődést jelent. A társfüggő ember érzéseit, akaratát és késztetéseit egy másik ember és közös viszonyuk határozza meg

 • 2013.06.13 Férjét, lányát a rák vitte el! Ő belenevetett a halál arcába

  A nevetés a rák legjobb ellenszere – mondja ezt Lindsay Nicholson, akinek férjét és lányát is a leukémia ragadta el, ő maga pedig mellrákos lett.

 • 2013.06.13 Egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtét Győrben

  Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel olyan vérnyomáscsökkentő beavatkozást, amely a vese verőereit körülölelő szimpatikus idegrendszeri fonat rádiófrekvenciás roncsolásával megszünteti a vese mint az egyik legfőbb vérnyomás-szabályozó központ és az agy közötti kóros információáramlást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.

 • 2013.06.13 Lézeres ekcémakezelés

  Egy koncentrált UV-fénnyel működő lézerterápiás eljárás lehet a gyógyír az ekcéma egy bizonyos, roppant nehezen gyógyítható formájára. Egy frissen megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a prurigo nevű atópiás dermatitisz kezelésében a kortikoszteroidos kezeléssel szemben egy lézeres terápia milyen előnyökkel rendelkezik.

 • 2013.06.12 Újabb betegség, amit kullancsok terjeszthetnek

  Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a kullancscsípés elvétve akár húsallergia kialakulását is eredményezheti.

 • 2013.06.12 Így nézünk majd ki százezer év múlva

  Magas homlok, nagy szemek és tökéletes arcszimmetria jellemezheti a jövő emberét.

 • 2013.06.12 A fagyasztott petesejt jobb, mint a friss?

  Egyes vélemények szerint a fagyasztott petesejt alkalmasabb a mesterséges megtermékenyítésre, mint a friss. Dán kutatók szerint nagyobb arányban eredményeznek sikeres terhességet azok a beültetések, amelyeknél fagyasztott petesejtet használtak.