Női Tükör

Előző Következő

Ha nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús ...

 • 2013.08.31 Szülni érett fejjel is lehet

  Tény, hogy az emberi szervezet leginkább húsz- és harmincéves kora között képes az olyan csúcsteljesítményekre, mint a terhesség kihordása és a szülés. Ám napjainkban nem ritka, ha valaki mégis jóval később vállal babát. Szerencsére az orvostudomány ma már ezt is lehetővé teszi.

 • 2013.08.31 Tényleg butább a szőke?

  - Mit csinál egy szőke nő két fakockával egy zárt szobában? - Az egyiket elrontja, a másikat elveszíti. Néhány éve a viccek fő célpontja a rendőr volt. Ha butaságról vagy értetlenségről szóló történeteket mesélt valaki, biztosan egy kék egyenruhás volt a főszereplő. Mára Móricka és a BM-es alkalmazottak helyét átvették a szőke nők. Mármint a viccekben.

 • 2013.08.31 Fogamzásgátlás előtti kivizsgálás

  A fogamzásgátlásnak számos formája ismert, így mindenkinek személyre szabottan lenne érdemes a korának, egészségi állapotának, rizikófaktorainak figyelembe vételével kiválasztani az optimális megoldást. A választás előtti kivizsgálás jelentőségéről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.

 • 2013.08.31 A fiatal nők elhízása veszélyezteti termékenységüket

  Azoknál a nőknél, akik 18 éves korukban már elhízottak, nagyobb valószínűséggel alakul ki policisztás ovárium szindróma (PCOS) és terméketlenség - derült ki egy tanulmányból.

 • 2013.08.31 A fogyókúra fejben dől el

  Sokan döntenek a fogyókúra mellett, de minden épeszű ember aggódik amiatt, hogy a diéta rossz hatással lesz az agyműködésre. Valójában sok tanulmány kimutatta, hogy a kalória-, szénhidrát- és zsírszámlálgatás elvonja a figyelmet, akár olyan mértékben is, ami már a rövid távú memória rovására megy. Amit megeszünk, az sokkal elemibb szinteken is befolyásolhatja az értelmi képességeinket. Íme az agy táplálásával kapcsolatos öt legfontosabb tudnivaló.

 • 2013.08.30 Halálos csók

  Az ételallergia röviden annyit jelent, hogy bizonyos, az egészséges emberek számára ártalmatlan élelmiszer-összetevők az arra hajlamos egyénekben indokolatlanul heves reakciót váltanak ki. A részletekbe dr. Balogh Katalin allergológus szakorvos avat be minket.

 • 2013.08.30 Bomba alak a zsigeri zsírok csökkentésével!

  Sutba dobhatjuk a BMI-t, mint mérőszámot! Legalábbis az egészségi kockázatok szempontjából sokkal pontosabb mutató a testzsír-százalék. A zsigeri zsírok arányának csökkentésével nem csak csinosabbak lehetünk, de az egészségünkért is sokat tehetünk.

 • 2013.08.30 Anyai depresszió

  A rossz anyagi körülmények között élő anyák depressziója elhúzódhat szülés után és krónikus állapottá válhat - derült ki a Yale Egyetem Orvosi Karának kutatói által közzétett új tanulmányból. A tudósok szerint a tünetek már rövid kezelést követően javulhatnak.

 • 2013.08.30 Rák ellen kávéval?

  Azoknál a nőknél, akik sok kávét isznak, csökken a méhrák kialakulásának az esélye - derül ki egy japán tanulmányból.

 • 2013.08.30 Mit kell tudni a májfoltról?

  A sötét foltok nem várt megjelenése a test egyes részein aggodalomra adhatnak okot. Mikor kell valóban orvoshoz fordulni?