Női Tükör

Előző Következő

Ez a leves nekem úgymond kettő az egyben. Egyes receptekkel ellentétben, én úgy kezdem el, mintha kelkáposzta főzeléket készítenék. Az eredmény ...

 • 2013.09.10 3 aromaterápiás olaj narancsbőrre

  A narancsbőrtől sokféle módon próbálunk megszabadulni. Diétázunk, tornázunk, kozmetikumokat használunk. De próbáltátok már az aromaterápiás olajokat?

 • 2013.09.10 Hat tévhit az egészségről

  A New Scientist összegyűjtötte és tisztázta a legnépszerűbb, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tévhiteket és féligazságokat.

 • 2013.09.09 Migrénes panaszok

  A Magyar Fejfájás Társaság szegedi Neurológiai Klinika munkacsoportjának kutatásai megerősítették, hogy a migrént a központi idegrendszer működészavara okozza. Egy referátum pedig felhívta a figyelmet, hogy egyes migréntípusok fennállása esetén megnő az agyi érbetegségek, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, ami abból is adódhat, hogy a migrénesek jelentős részének magasabb a koleszterinszintje.

 • 2013.09.09 Munka, szünet nélkül

  Az Egyesült Királyságban négy emberből egy szünet nélkül dolgozza végig a napját, derült ki egy felmérésből. A Fizioterapeuták Szövetsége által megkérdezett 3 000 ember több mint fele úgy nyilatkozott, hogy akkor is bejárnak dolgozni, ha nagyon feszültek, vagy nem érzik jól magukat. A stressz és a szünet elmulasztásának első számú oka a munkaerőhiány.

 • 2013.09.09 Fertőzések a várandósság időszakában

  A terhesség megállapítása után kiegészítő laborvizsgálatok elvégzésére is sor kerülhet az anya életkora, betegsége, vagy a családban előforduló kórképek alapján. Dr. Kádár János immunológus, infektológus, az Immunközpont főorvosnának segítségével a speciális esetekben alkalmazott vizsgálatokat mutatjuk be.

 • 2013.09.08 A petefészekciszta

  A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Előfordulhat azonban, hogy a rutinvizsgálat során felfedezett ciszta akár meglepően nagyra nő, ilyenkor elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás. A ciszta magyarul hólyagot, tömlőt jelent, vagyis a petefészekben megjelenő ciszták folyadékkal telt, hártyával, vagy vastagabb fallal körülvett elváltozások.  

 • 2013.09.08 Háztartási bőrsérülések

  Ki mondta, hogy az otthon nem lehet veszélyes? Bárkivel előfordulhatnak apróbb-nagyobb balesetek akár főzés vagy fűnyírás közben is. Pánikra azonban semmi ok: ha megtanuljuk, hogyan lássuk el szakszerűen a sebeket, ha tudjuk, mikor kell orvoshoz fordulnunk, ha összekészítünk egy kis házi patikát a megfelelő szerekből, nem lehet nagy baj.

 • 2013.09.08 Tiszta ügyek

  A higiénia szó az egészség és tisztaság görög istennője - Hygieia - nevéből származik. A szó és a hozzá kapcsolódó egészségtan hosszú utat járt be. Gondoljunk csak történelmünknek azokra az évszázadaira, amikor nem volt sikk a sterilitás és az ápoltság. Ma már tisztában vagyunk a fertőzések elkerülésének fontosságával - olyannyira, hogy időnként túlzásba is visszük az óvatosságot. Ma már tudjuk: ez sem jó.

 • 2013.09.08 Az őszi bokor szépsége: a változókor

  Kriston Andreát élmény hallgatni. Bárcsak minél több nő, sőt, kislány beszélgethetne vele arról, amit még soha nem kérdezett meg senkitől! A nőiségről, amely egyszerre feladat és felelősség... Ebben a sorozatban - mint egy puha beszélgetősarokban - mindezekről szó esik. Most azt jártuk körül, hogy lehet emelt fővel, örömmel megélni a változókort.

 • 2013.09.07 Jessica Alba személyes tippjei

  A híresség személyi edzője, Ramona Braganza szerint a terhesség után a régi forma visszanyerhető, ha a kismama megfelelő célokat tűz ki maga elé. Jessica Alba esetében a megfelelő célok eléréséhez, azaz a tökéletes alak visszanyeréséhez az az út vezetett, ami hetente hat edzést tartalmazott, amelyek során a pulzusszámot és az elégetett kalóriákat is pontosan számon tartották.