Női Tükör

Előző Következő

A várandósság alatt bekövetkező hormonváltozások miatt a kismamák 7-8 százalékának szervezete nem tud elegendő inzulint termelni, a vércukorszintjük ...

 • 2013.09.01 Más a világ más fülével

  A Biotechnológiai és Biológiai Tudományos Kutatási Tanács (BBSRC) tudósainak állítása szerint az agy hallásközpontja egyénenként különböző, így ha hirtelen valaki más fülével hallanánk, az jócskán eltérne attól, amit életünk során megszoktunk.

 • 2013.09.01 Az egészséges táplálkozás is mániává válhat

  Kevesen tudják, hogy az egészséges táplálkozás iránti szenvedély is súlyos étkezési rendellenességhez vezethet.

 • 2013.09.01 Mit tehetünk a kínzó fejfájás ellen?

  Napjaink legtöbb betegségéhez hasonlóan a migrén is egyre gyakoribb. Noha még mindig nem sikerült megérteni a kínzó fejfájás teljes folyamatát, valamennyire tisztában vagyunk az alapokkal, így a kezelésével is. 

 • 2013.09.01 Ólom a rúzsban?

  Egy fogyasztóvédelmi csoport felfedezte, hogy harminchárom márkás rúzs közel kétharmada tartalmaz ólmot. Ezekben az ólom mennyisége gyakran meghaladja az FDA (Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal) által a cukorkákra meghatározott maximális határértéket.

 • 2013.09.01 A sebgyógyító méz

  Mostantól nem csak a gyógyszerek, hanem a méz is segítheti a sebészeket az operáció utáni sebek gyógyításában - jelent meg a kezelési módszer egy 18 közlemény bevonásával készült áttekintő tanulmányban az International Journal of Clinical Practice című folyóiratban.

 • 2013.08.31 Tabu-szex

  A női szexuális zavarok kezelésére, a zárkózottságuk miatt nem nagyon van egyszerű megoldás. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a társadalom és a kulturális gátak miatt a nők gyakran nem ismerik fel, ha szexuális zavarok lépnek fel náluk, és ebből kifolyólag segítséget sem kérnek.

 • 2013.08.31 Ezek az ételek segítenek aludni!

  Ha gyakran küzdünk az elalvással és nem ritka, hogy forgolódunk éjjel, érdemes megfontolunk az alábbiakat. Mit együnk, hogy jól aludjunk?

 • 2013.08.31 Szülni érett fejjel is lehet

  Tény, hogy az emberi szervezet leginkább húsz- és harmincéves kora között képes az olyan csúcsteljesítményekre, mint a terhesség kihordása és a szülés. Ám napjainkban nem ritka, ha valaki mégis jóval később vállal babát. Szerencsére az orvostudomány ma már ezt is lehetővé teszi.

 • 2013.08.31 Tényleg butább a szőke?

  - Mit csinál egy szőke nő két fakockával egy zárt szobában? - Az egyiket elrontja, a másikat elveszíti. Néhány éve a viccek fő célpontja a rendőr volt. Ha butaságról vagy értetlenségről szóló történeteket mesélt valaki, biztosan egy kék egyenruhás volt a főszereplő. Mára Móricka és a BM-es alkalmazottak helyét átvették a szőke nők. Mármint a viccekben.

 • 2013.08.31 Fogamzásgátlás előtti kivizsgálás

  A fogamzásgátlásnak számos formája ismert, így mindenkinek személyre szabottan lenne érdemes a korának, egészségi állapotának, rizikófaktorainak figyelembe vételével kiválasztani az optimális megoldást. A választás előtti kivizsgálás jelentőségéről dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nőgyógyász szakorvosa beszélt.