Női Tükör

Előző Következő

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, mint például a magas vérnyomás, a stroke-hoz vagy infarktushoz vezető érelmeszesedés, érszűkület ...

 • 2013.08.04 Méh: A termékenység szimbóluma

  Kriston Andreát élmény hallgatni. Bárcsak minél több nő, sőt, kislány beszélgethetne vele arról, amit még soha nem kérdezett meg senkitől! A nőiségről, amely egyszerre feladat és felelősség... Elhatároztuk, hogy új rovatot indítunk - amolyan puha beszélgetősarkot rendezünk be -, ahol mindezekről szó esik.

 • 2013.08.04 Nem kell meginni a kávét, elég, ha megszagoljuk

  Egy csésze frissen őrölt kávé illata segíthet csillapítani fáradságunkat még úgy is, hogy bele sem kortyolunk a feketébe - derül ki egy japán vizsgálatból.

 • 2013.08.03 Öröklődő migrén

  Genetikusok bejelentették, hogy felfedezték az első örökletes összefüggést a migrén leggyakoribb típusaival kapcsolatban. Az eredmény reményt ad arra, hogy új gyógyszerek kifejlesztésével vissza lehet szorítani ezt a fájdalmas és költséges betegséget. Negyven orvosi központ kutatója vizsgálta több, mint 50 ezer ember genetikai profilját, összehasonlítva a migrénben szenvedők adatait az egészségesekével.

 • 2013.08.03 Gyógyítható meddőség

  Bűnnek, büntetésnek, sorscsapásnak tartották valaha. Ma is sokan fogyatékosságként, betegségként élik meg a meddőséget, olyan hibaként, amelyet titkolni, szégyellni kell. "Maga a szó - ha nem is orvosi értelemben - valóban negatív tartalmat hordoz, eredménytelenséget, hiábavalóságot társítanak hozzá" - mondja Lázár Erika, szülész-nőgyógyász főorvos, akinek egyik kedvelt és gyakorlott szakterülete a meddőség.

 • 2013.08.03 Séta az egészségért

  Az elhízás robbanásszerűen terjed egész Európában, így Magyarországon is. Hazánkban óránként mintegy 7 ember hal meg elhízással összefüggő kórképekben, az elhízás által okozott társadalmi többletkiadások pedig évi 30-40 milliárd forintot meghaladó összeget tesznek ki.

 • 2013.08.02 Karcsúságkultusz

  Egy professzor vizsgálata szerint a nőket mindig aggasztja testsúlyuk, és minden lehetséges módot megvizsgálnak annak érdekében, hogy leadhassanak néhány kilót. "A 16 és 63 év közötti nőkkel készített interjúkból kiderült, hogy mindegyik korosztály sovány, de formás szeretne lenni, és a többség tényleges méretétől függetlenül körülbelül 3 kilót szeretne leadni" - nyilatkozta Sarah Grogan professzor.

 • 2013.08.02 Mi kell a jó fogyókúrához? A kevesebb több!

  Ha elhatározzuk, hogy fogyókúrába kezdünk, jól gondoljuk át, mit vállalunk. Nem érdemes hűbelebalázs módjára beleugranunk, és az sem jó, ha gyors csodát várunk. Henter Izabella dietetikus segítségével összeszedtük, melyek a jó fogyókúra alappillérei.

 • 2013.08.02 Visszerek, vissza! 6 tipp a megelőzésre

  A visszérgyulladás nagyon kellemetlen, vérrögösödéssel, pirosodással, fájdalommal járó betegség. Ám ha időben lépünk, megelőzhetjük a kialakulását vagy legalábbis a súlyosbodását. Dr. Szeberin Zoltán érsebész adjunktus segítségével összegyűjtöttük a hat leghatékonyabb prevenciós tippet.

 • 2013.08.02 Kezdődik a parlagfűszezon

  Indul a parlagfűpollen-szezon, két héten belül az ország egész területén megkezdődik a virágzás - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken.

 • 2013.08.02 Női szerepek, női stressz

  Szokták mondani, hogy a nők valójában két (három, négy…) műszakban dolgoznak, hiszen a munkahelyük mellett más terepeken is éppúgy helyt kell állniuk. Dr. Kohári György pszichoterapeutával arról beszélgettünk, mennyi stressz éri a nőket, és hogyan lehet vele megküzdeni.