Női Tükör

Előző Következő

Talán meglepően hangzik, de egy-két könnyen elérhető, otthon is alkalmazható módszerrel képesek vagyunk magunk eltávolítani a bőrön levő ...

 • 2013.09.13 Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben

  Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csütörtökön az MTI megkeresésére.

 • 2013.09.13 Mintegy hétszáz gyógyszer ára csökken októberben

  Csaknem hétszáz gyógyszer ára csökken átlagosan 13,5 százalékkal október 1-jével a legújabb gyártói vaklicit eredményeként - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csütörtökön az MTI megkeresésére.

 • 2013.09.13 A terhesség trombózishajlammal

  Amikor egy nő megtudja, hogy gyermeket vár, akkor jellemzően elönti a boldogság. De az örömbe némi üröm is vegyülhet, ha a kismama történetesen hajlamos a trombózisra. Megijedni nem kell, de az nagyon is fontos, hogy orvossal konzultáljon a terhesség elején, és alatta is végig tartsa a kapcsolatot a szakemberrel – többek között erre hívja fel a figyelmet professzor dr. Blaskó György, a Trombózisközpont szakmai vezetője.

 • 2013.09.13 A rákkal kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

  A daganatos betegségekről számtalan tévhit kering a köztudatban. A Rákgyógyítás nevű, tumoros elváltozásokkal és azok kezelési lehetőségeivel foglalkozó honlap új sorozata igyekszik a leggyakrabban előforduló állításokat górcső alá venni, hogy a betegség megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban mind az érintettekben, mind pedig az érdeklődőkben reálisabb kép alakulhasson ki a rákbetegségről. Az alábbiakban a Rákgyógyítás portáljának anyagát közöljük, változtatás nélkül.

 • 2013.09.13 A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

  A kövér embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás: 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre - állítják amerikai kutatók.

 • 2013.09.13 A pikkelysömörről

  A pikkelysömör vagy pszoriázis egy krónikus, gyulladásos bőrbetegség, amely kellemetlen kiütésekkel jár. Magyarországon mintegy 150–200 ezer ember érintett e betegségben, amelyet teljesen meggyógyítani jelenleg nem, de kezelni lehet.

 • 2013.09.13 Kérdezz-felelek a csontsűrűségmérésről

  A csontritkulás eleinte nem jár fájdalommal, tünetek nélkül zajlik - ezért is hívják néma járványnak. Egyes adatok szerint Magyarországon ma egymillió embert érint, akiknek közel 90 százaléka nő. Az oszteoporózissal kapcsolatos vizsgálatok egyike a csontsűrűségmérés, melynek eredménye alapján lehet a terápiát beállítani. Hogy pontosan hogyan zajlik a mérés és milyen eredményt ad, arról dr. Szentiványi Csilla reumatológus, természetgyógyász, soft-lézer terapeutával beszélgettünk.

 • 2013.09.13 Bőrfiatalítás

  A kor előrehaladtával életmódunk egyre inkább nyomot hagy külsőnkön is. Az apróbb ráncok, a szárazabb bőr mind az idő múlásának figyelmeztető jelei. A különböző fiatalító kozmetikai beavatkozások és arcápolók mellett azonban gyakran elfelejtkezünk arról, hogy már egy kis odafigyeléssel is sokat tehetnénk azért, hogy bőrünk üdeségét megőrizzük. Ehhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás.

 • 2013.09.13 Egy csésze tea

  Magyarországon az egy főre jutó teafogyasztás 100 gramm alatt marad, míg kávéból 3 kilónál is többet iszunk évente! Ezzel az eredménnyel a világ teaivóinak listáján hátul szerepelünk. Pedig a tea több önmagánál - egy csésze egészség, nyugalom és béke.

 • 2013.09.12 A vágy hiánya

  Egy nemrég végzett kutatás tanúsága szerint azok az alacsony libidóval élő nők, akik kezelőorvosukkal megbeszélhették problémájukat és közben hatóanyag nélküli placebót szedtek, jelentős javulást tapasztaltak a tüneteiket illetően. A kutatók szerint ez is bizonyítja a beszédterápia hatékonyságát az alacsony libidójú nők esetében.