Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.09.19 A Facebook segített legyőzni a rákot!

  Caris Hedd-Bowen egy 22 éves modell, aki azt állítja, a Facebook-on keresztül őt ért számtalan biztatásnak köszönheti, hogy sikeresen felépült betegségéből. A fiatal nőnél januárban diagnosztizálták a Hodkin-limfómát, miután orvosai egy szokatlan kinövést találtak a mellkasán.

 • 2013.09.18 Húgyúti fertőzések és kezelésük

  A légúti fertőzések mellett a leggyakrabban előforduló, elsősorban bakteriális eredetű fertőző betegség-csoport, a kórokozók általában másik szervből jutnak át a húgyutakba, és nem ritkán szövődményekkel ( pl. vesekő,neurogén hólyag, katéterviselés, cukorbetegség) is járnak.

 • 2013.09.18 Női alakformáló tornák

  Egy kis torna senkinek sem árt!Az egész úgy kezdődött, hogy csaknem három éve Szalóki Ági énekesnő azt mesélte nekem egy interjú során, hogy egy csodálatos helyre jár tornázni. Később megkérdeztem, hol van az a hely. Azóta én is odajárok.

 • 2013.09.18 A nők azért vásárolnak, hogy legyőzzék riválisaikat

  A nők döntését tudat alatt az motiválja bizonyos luxuscikkek vásárlásakor, hogy legyőzzék azon társaikat, akik ellenfeleik lehetnek a párválasztásban – olvasható egy friss tanulmányban, amely a Journal of Consumer Research című szakfolyóirat hasábjain jelent meg.

 • 2013.09.18 Pajzsmirigy-betegség

  Hazánk a közepesen jódhiányos területek közé tartozik, amely magában hordozza a pajzsmirigy-betegségek kialakulásának kockázatát. A kevés jód fogyasztása sok esetben önmagában is kiválthatja a pajzsmirigy megnagyobbodását. Az elváltozás hosszú ideig lappanghat, mire a konkrét panaszok megjelennek.

 • 2013.09.18 Ilyen betegsége lesz, ha nem reggelizik

  Bár a reggeli fontosságát nem győzik hangoztatni a szakértők, egy 2011-es kutatás szerint 35 és 54 év közötti a férfiak 18 százaléka kihagyja a nap első étkezését. A nőknél ugyanez az arány 13 százalék. Azóta újabb tudományos bizonyítékok láttak napvilágot, mik lehetnek ennek a következményei.

 • 2013.09.17 Koncentrált energiaforrás

  A zsír a legkoncentráltabb energiaforrás, melyre a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Az egészséges táplálkozás alapelvei szerint, jó, ha a felvett energiánk 30 százaléka zsírokból származik. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen zsírokat fogyasztunk.

 • 2013.09.17 A modern nők nem olyan formásak, mint gondolják

  A modern nők nem olyan formásak, mint gondolják. A brit nők fele rosszul ítéli meg saját külsejét, és úgy gondolja, hogy a formái megegyeznek a férfiideállal. A kutatók körülbelül 3 000 nőt kérdeztek meg, hogy szerintük melyik gyümölcsre, vagy zöldségre hasonlít az alakjuk, mielőtt megmérték volna csípő- és derékbőségüket.

 • 2013.09.17 Pofonegyszerű fogyni?

  A hosszú távú fogyás kalóriabevitelünk csökkentésével eredményesebb lehet, mint ételeink összetételének megváltoztatásával - olvasható az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban.

 • 2013.09.17 Átverés! Nem csillapítja a fájdalmat a méregdrága szerkezet

  Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, amelyért árusítói 50 fontot (17 ezer forintot) is elkérnek - állítják brit kutatók.