Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.09.20 Csak egy mosoly

  Pozitív alapérzelmeink, az öröm, a boldogság - érdekes módon - nincsenek olyan jól körülírva a pszichológiában, mint negatív állapotaink, a stressz, a félelem, vagy akár a depresszió.

 • 2013.09.20 A nők a környezet miatt gyújtanak rá

  A kutatók régóta tudják, hogy a dohányzásra részint genetikai faktorok részint környezeti hatások miatt szoknak rá az emberek. A Dél-Kaliforniai Egyetem kutató árnyalták ezt a képet, és megállapították, hogy a nők elsősorban a környezeti hatásoknak köszönhetően gyújtanak rá.

 • 2013.09.20 Meggylével az izomláz ellen

  A szakértők szerint az izom túlerőltetéséből származó fájdalom, vagyis izomláz csak emberekben és lovakban jelentkezik. A sportolás kellemetlen mellékhatásának megelőzésére az amerikai Vermont Egyetemen meglepően egyszerű módszert találtak.

 • 2013.09.20 Menzesz: az agyunkra megy?

  Ritka az olyan nő, akinek a kedélyállapotát ne befolyásolná a menstruációs ciklus. Mivel élete során egy hölgynek átlagosan négyszáz alkalommal van vérzése, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mi is történik ilyenkor.

 • 2013.09.20 Egyterű irodában elégedetlenebbek a dolgozók

  A manapság divatos egyterű irodák dolgozói kevésbé elégedettek azoknál, akiknek külön helyiség jut. A közös légtér nem segíti elő a csapatmunkát és a munkatársak közötti interakciót – derül ki egy friss kutatásból.

 • 2013.09.20 Megelőzhető-e a leukémia?

  A leukémia vagy más néven fehérvérűség a vérképzőrendszer rosszindulatú daganata. Nagyon sok formája létezik, így a kezelése is sokszínű. A betegségről dr. Bodó Imrétől, a Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs osztályának belgyógyász, hematológus, onkológus főorvosától tudtuk meg a legfontosabbakat.

 • 2013.09.19 Egészséges házasság

  A legújabb kutatások szerint a nős férfiak azért élnek tovább, mert feleségeik állandóan noszogatják őket, hogy menjenek orvoshoz, ha valami bajuk van. A házas férfiak közel hat százalékkal nagyobb eséllyel mennek orvoshoz, mint egyedülálló társaik. Szintén bizonyított tény, hogy a kapcsolatban élő férfiak és nők gyakrabban végeznek rendszeres testmozgást, mint az egyedülállók.

 • 2013.09.19 Szemallergia-típusok

  Különféle szemallergiák léteznek, a kötőhártya-membrán, amely a szemgolyót veszi körül, és a belső szemhéjra is kiterjed - enyhe irritációjától egészen a kötőhártya súlyos gyulladásáig és a szaruhártya kisebesedéséig. A szezonális allergiás kötőhártya-gyulladás, amely megegyezik a szénanáthás kötőhártya-gyulladással (konjuktivitisszel), nagyon gyakori, az össznépesség 25 százaléka szenved benne. Tünetei: a szemek viszketése, nedvedzése és kivörösödése, melyet az időszakosan kiszabaduló, általában fák és fűfélék pollenjei okoznak.

 • 2013.09.19 Meg lehet jósolni a szülés utáni depressziót

  Már a terhesség közben is meg lehet állapítani egy hormon szintjéből, hogy depressziós lesz-e szülés után a kismama vagy sem - állítják amerikai kutatók. Amerikai orvosok azt állítják: a terhesség közepe táján már valószínűsíthető, hogy a kismama depressziós lesz-e, miután megszüli gyerekét. Ezt egy pCRH nevű hormonból lehet megjósolni. A szülés utáni depresszió általában a gyermek világra jöttét követően négy és hat hét között kezdődik, és az anyák 10-15 százalékát érinti.

 • 2013.09.19 A társas étkezés hátrányai

  Azok a karcsú barátok, akik sokat esznek, veszélybe sodorhatják az ember féltett vonalait - írja a Journal of Consumer Research. "Az elhízás hatalmas közegészségügyi problémát jelent" - írják a cikk szerzői, "ezért megvizsgáltuk, hogy valakinek a testsúlya és az általa fogyasztott étel mennyisége hogyan befolyásolja a velük együtt étkezők táplálkozását."