Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.09.24 5. hónap: Megmozdult! - Babaváró 11.

  Sorozatunk szereplői többéves várakozás után végre szülők lesznek. A terhesség belépett az ötödik hónapba, a kismama pocakja szépen domborodik, állapotát már le sem tagadhatná. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.09.24 Jaj utca, jaj metró - Mindent az agorafóbiáról!

  Az agorafóbia szó szerint a nagy térségtől való irreális félelmet jelenti (agora = picatér). Ma kicsit tágabban használjuk a fogalmat, és olyan helyzetektől való félelmeket értünk alatta, ahonnan az elmenekülés nehéz.

 • 2013.09.24 Hogyan kell szaunázni?

  A megfelelő szaunahasználattal növelhetjük annak gyógyító hatását. Alábbi írásunkban a kényelmes és hatékony szaunázás aranyszabályait olvashatják.

 • 2013.09.23 A nők kevesebbet mozognak

  Nem mozognak annyit a nők, mint a férfiak - sem iskolás, sem hetvenéves korukban. Ez pedig elhízáshoz, törékenyebb csontokhoz vezethet - derül ki a tanulmányokból.

 • 2013.09.23 Alvás közben készülődünk

  A legtöbb ember már tapasztalta: ha sokáig vagyunk fenn, az agyunk képtelen többet magába szívni, több órás alvás azonban felfrissíti. A Wisconsini Orvostudományi Egyetem új kutatása tisztázza ezt a jelenséget. Alátámasztják azt az elképzelést, hogy az alvás kritikus szerepet játszik az agy környezethez való alkalmazkodásában, azaz a rugalmasságban, ami a tanulás egyik alapköve.

 • 2013.09.23 Kényes egyensúly

  Hogy valami baj van a társadalom lelki, érzelmi, mentális állapotával, nemcsak a válások nagy száma, a mind kevesebb gyerek születése jelzi, hanem az is, hogy soha ennyi tanulási és viselkedési zavarral küszködő gyerek, fiatal nem volt.

 • 2013.09.23 Mi a mióma?

  A mióma a méh jóindulatú daganata. Már a híres ókori orvos, Galenus is felfigyelt rá az időszámításunk előtti II. században, és a statisztikák szerint ma is gyakori jelenség: a nők 15 százalékánál előfordul. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász.

 • 2013.09.23 D-vitamin-hiányos a magyarok 95 százaléka

  A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatása szerint - közölte a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület vasárnap az MTI-vel.

 • 2013.09.22 Mit tudunk a hepatitis vírusról?

  A hepatitis vírusok közül a B és C okoz krónikus, idült májgyulladást. A hepatitis B vírusra a 70-es évek óta szűrik a véradókat, s ez ellen a vírus ellen védőoltással is rendelkezünk. Napjainkban a HCV fertőzésnek van nagyobb jelentősége. A krónikus hepatitisek 70%-a C vírus hepatitis. Ezt a vírust csak 1989-ben fedezték fel, s 1992 óta szűrik a véradókat.

 • 2013.09.22 Ha "érdes" a simogatás

  A száraz bőr idős korban általános. Bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk a külvilággal szemben. Speciális zsírok teszik nehezen átjárhatóvá, ám hogy kellően rugalmas maradjon, nemcsak zsírokra, hanem vízre is szüksége van.