Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.09.27 Így védekeznek a magyar nők

  A magyar nők több mint fele választja az orális fogamzásgátlást, és közel a háromnegyedükkel rendszeresen előfordul, hogy elfelejtik beszedni a tablettát. Minden második nő elégedetlen az aktuális módszerrel a magas hormontartalom, a használat során jelentkező kényelmetlenségek vagy az elhízás miatt, és szinte mindenki kipróbálna egy kényelmesebb vagy biztonságosabb megoldást. Kimagasló, közel teljes körű a nőgyógyászokba vetett bizalom, és többen hisznek a médiában hallott tanácsoknak, mint a barátnőiknek.

 • 2013.09.26 Száraz szem - miért olyan gyakori?

  Ki gondolná, hogy könnyünk, melyet bőven hullatunk örömünkben vagy bánatunkban, szemünk legfőbb védelmezője. Szerepe sokrétű, védi és nedvesen tartja a felszínt, kimossa az idegen testeket, illetve hígítja a szembe kerülő káros anyagokat. Tartalmaz antibakteriális és antivirális anyagokat, táplálja, valamint oxigénnel is ellátja a szemet.

 • 2013.09.26 Felesleges diéta

  Az elmúlt időszakban egyre többen vélik úgy, hogy bizonyos ételekre allergiásak, ezzel pedig szükségtelen korlátok közé szorítják étkezési szokásaikat - derül ki a Portsmouth Egyetem kutatói által végzett felmérésből. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a brit felnőttek több, mint húsz százaléka gondolja úgy, hogy ételallergiától, vagy ételintoleranciától szenved.

 • 2013.09.26 Ezért nem kívánják a nők a szexet

  Menopauza előtt áll, mégis tapasztalja magán a csökkent szexuális vágyat? Amerikai kutatók szerint a jelenség hátterében bizonyos agyi véráramlási zavarok is állhatnak. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza a sok nőt zavaró problémáról beszélt.

 • 2013.09.26 Gyógyulásom története:„A végstádiumból tértem vissza"

  Sorozatunkban olyan embereket mutatunk be, akik már túl vannak egy kemény csatán a rákkal. Történetük nem csak azoknak adhat irányt, akik éppen ezzel a betegséggel küzdenek, hanem bárki másnak is. Íme Zsuzsi, akinek limfómája volt.

 • 2013.09.25 Erősítik a szívet az olajos magvak

  A mindennapos dió-, mandula- és pisztáciafogyasztás hozzátartozik a szívbarát étrendhez, állítják a Mayo Klinika kutatói.

 • 2013.09.25 A hajfestés a fodrászok életét fenyegeti?

  Nagyobb eséllyel alakulhat ki rák a fodrászoknál és borbélyoknál, mivel gyakran dolgoznak hajfestékkel - állítják kutatók.

 • 2013.09.25 A megfáradtak keljenek útra: El Camino

  A Camino nevű 716 km-es zarándokút a francia Pireneusoktól Spanyolországon át csaknem az Atlanti óceánig húzódik, és Santiago de Compostellában ér véget. Nemrégiben végigjártam ezt az utat.

 • 2013.09.25 Étkezés előtt vagy után? - Gyógyszerhatás

  Néhány gyógyszer szedésénél az orvos vagy a gyógyszerész figyelmeztet arra, hogy az orvosságot éhgyomorra, egy vagy két órával az étkezés előtt vegyük be, máskor pedig épp fordítva, étkezés közben, vagy étkezést követően kell bevenni.

 • 2013.09.24 A halolaj segíthet néhány szívbetegen

  A standard kezelésben részesülő szívbetegek állapotán javítani látszik az omega-3 zsírsavakat tartalmazó táplálék-kiegészítő.