Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.10.01 A zöldbab 7 titka

  A konyhaművészet egyik legváltozatosabban elkészíthető étele a zöldbab. Emellett mégis rendkívül válogatós zöldség.

 • 2013.10.01 Újraébresztik a meddő petefészkeket

  Amerikai és japán kutatók eljárást dolgoztak ki korán meddővé vált nők petefészkének "újraébresztésre" - az új technológia alkalmazása nyomán megszületett az első gyermek, és újabb baba érkezését is várják.

 • 2013.10.01 Diétázás, evészavarok - Mi van a háttérben?

  Az evészavarok egyre változó formában jelennek meg, az anorexia és a bulimia mellett a kevésbé jól körülhatárolható evéssel kapcsolatos elhajlások, diétázási nehézségek és hibák következményei, a saját testtel kapcsolatos elégedetlenség, a testképzavar, a diétázási csapdák gyakoriak. Varga Márta klinikai szakpszichológus írása.

 • 2013.10.01 Szemvédelem a mindennapokban

  Ha nincs különösebb baj a látásunkkal, akkor is sokat tehetünk a szemünk védelméért: attól függ, hol vagyunk és mit csinálunk éppen. Kis odafigyeléssel megelőzhetjük a bajt. Hogy az egyes élethelyzetekben mire kell ügyelnünk, azt dr. Kerek Tünde szemész adjunktus segítségével foglaltuk össze.

 • 2013.09.30 Végzetes horkolás

  A nőknek igen komoly esélyük van arra, hogy a párjuk horkolása riassza fel őket álmukból, hiszen egyes felmérések szerint a férfiaknak közel 40 százaléka rendszeresen horkol. A hölgyeknél ez az arány megközelítőleg 24 százalék, míg a gyerekeknek egytizedét érinti ez a probléma. Mert, hogy itt valódi problémáról lehet szó, az a következmények ismeretében kijelenthető.

 • 2013.09.30 Változó korban

  Negyvenöt éves kor körül a nők olyan életszakaszba lépnek, melyben közérzetük, egyéniségük jelentősen megváltozhat. Ekkor indokolatlan hangulatingadozás kezdődik.

 • 2013.09.30 A "néma gyilkos"

  A 2-es típusú cukorbetegség szövődményeit megelőzhetjük a szűrővizsgálatokon történő részvétellel, az étkezést követő kóros vércukorszint-emelkedés problémájára pedig napjainkban már korszerű gyógyszerek állnak rendelkezésre.

 • 2013.09.30 Éltető vitaminok

  Az angol William Fletcher fedezte fel az 1900-as évek elején, hogyha bizonyos elemek nem vagy nem kellő mennyiségben szerepelnek az étrendünkben, hiánybetegségek léphetnek fel. Magát a vitamin szót egy lengyel tudós, Kazimierz Funk használta először 1912-ben: azokat a vegyületeket nevezte így, amelyek nélkülözhetetlenek az élethez.

 • 2013.09.30 6. hónap: A szórakozott kismama - Babaváró 12.rész

  Sorozatunk szereplői már alig várják, hogy a kezükben tarthassák a kisbabájukat. A terhesség belépett a hatodik hónapba, a kismama pocakja pedig szinte napról napra nő. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.09.30 Mi az infralézer és hogyan hat?

  A LASER eredetileg egy angol betűszó (Light Amplification Stimulated Emission Radiation), melynek jelentése: a fény erősítése a kibocsátott sugárzás indukált kibocsátásával. Ez a fény más, mint a mindennapi értelemben használt fény. Nagyfokú hatékonyságának titka nagy teljesítménysűrűségében rejlik. Sokféle lézer létezik. Mozgásszervi panaszokra a szoftlézereken belül az infratartományba eső lézerfény a legmegfelelőbb.