Női Tükör

Előző Következő

A fülben található verejték- és faggyúmirigyek a melegben intenzívebben dolgoznak, ezért a nyári időszakban azoknál is jelentkezhet fülzsírdugó ...

 • 2013.05.14 Bőrápolás életkor szerint

  Többféle bőrtípus létezik. A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával érdemes egyre több időt bőrápolással töltenünk, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük.

 • 2013.05.14 A reménytelenség érzése növeli a stroke kockázatát

  A nők számára nem csak rossz érzés a reménytelenség, egyszersmind növeli a stroke kockázatát is. Kutatók első ízben mutatták ki az összefüggést.

 • 2013.05.11 Árulkodó kézfejek

  Régen az úrihölgyek nyáron és napközben is kesztyűt viseltek, hogy védjék kezük érzékeny bőrét. Van is ebben valami: a kezünkön éppúgy meglátszik a korunk, a környezeti hatások, vagy akár az életmódunk jellegzetességei, mint az arcunkon. Sőt, még jobban: amíg az arc bőrét át lehet szabatni, feszesíteni, plasztikáztatni, addig a kezünk nem hazudik.

 • 2013.05.11 A szívinfarktuson átesett nők hajlamosabbak a depresszióra

  Az Alberta és a McGill Egyetem kutatásai szerint azoknál a nőknél, akik szívinfarktuson estek át, gyakrabban tapasztalható depresszió, mint férfitársaiknál. A tanulmány az European Journal of Cardiovascular Nursing c. szaklapban jelent meg.

 • 2013.05.11 A túlzott rágózás vészes fogyást okozhat

  Bármilyen hihetetlen, akár rágózás miatt is lehet hirtelen veszélyesen sokat fogyni.

 • 2013.05.10 Terhességi hypertonia

  A magas vérnyomás Magyarországon népbetegségnek számít. A betegség előfordulása egyre növekszik, és jelentős szerepet tölt be a halálozás kiinduló okaként. A vérnyomás emelkedése és a leggyakrabban előforduló keringési szövődmények között bizonyított összefüggés van. Ez azt jelenti, hogy minél magasabb és régebben fennálló a magas vérnyomás, annál biztosabb, hogy szívkoszorúér betegség, szívizominfarktus, agyvérzés, érszűkület, keringési elégtelenség fog kialakulni.

 • 2013.05.10 Nehézlégzés

  A nehézlégzés a légvétel nehezítettsége, mely igen kellemetlen érzettel jár együtt. Talán nincs is olyan ember, aki így, vagy úgy nem érezte volna már e panaszt.

 • 2013.05.08 Még a főzés is ártalmas?

  Az éttermekből áradó csábító illatok valójában légszennyező anyagok, melyek veszélyt jelenthetnek az egészségre és a környezetre, jelentették amerikai kutatók. Az üzleti méretű főzés során gázok és szilárd részecskék kerülnek a levegőbe, állítja Deborah Gross, a northfieldi Carleton Főiskola munkatársa.

 • 2013.05.07 Bőrápolás inkontinencia esetén

  Személyes tisztaságunk, ápoltságunk alapja jó közérzetünknek és önbecsülésünknek. Amikor vizelet és széklettartási zavarok hatására bőrünk tartósan nyirkos illetve szennyezett lesz, az veszélyezteti a bőr egészségét, ilyenkor több törődést igényel.

 • 2013.05.04 Csodatevő gyógykúrák

  Egy gyógykúra valóságos csodát tehet. Már a klíma-, és környezetváltozás is felüdülés, a lelki feltöltődésről nem is beszélve. Néhány nap is sokat jelent, de ha komolyabb panaszaink vannak, akkor több hetes kezelésen kell részt vennünk.