Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.10.08 Őssejt átültetés - Mire képes?

  A jövőben már akár a Parkinson-kór, a cukorbetegség vagy az autizmus is gyógyítható lesz őssejt transzplantációval.

 • 2013.10.07 Bicikliseket is várnak a mellrák ellenes sétára

  A bicikliseket is várják október 13-án a mellrák ellenes sétára Budapesten, a résztvevők a Lánchídon át teszik meg a két kilométeres távot.

 • 2013.10.07 Együtt élni a scelrosis multiplexszel

  Az SM, azaz a sclerosis multiplex az egyik leggyakoribb központi idegrendszeri elváltozás, amely Magyarországon tíz-tizenkétezer beteget érint. Kialakulásának pontos oka ismeretlen, tünetei rendkívül változatosak, lefolyása többféle lehet. Hogy mi mindent érdemes még tudni az SM-ről, és hogyan lehet együtt élni vele, arról dr. Káposzta Zoltán neurológus főorvost kérdeztük.

 • 2013.10.06 3 rettegett anyóstípus

  Az egyik legnehezebb dolog a világon az anyós szimpátiájának elnyerése. Ám a megfelelő kezelési útmutatóval a legrémisztőbb típusokat is meg lehet szelídíteni. Nézzük az anyósvilág rettegett képviselőit!

 • 2013.10.05 Fő az optimizmus

  Az optimizmustól nem csak a kedvünk lesz jobb. Egy új kutatás szerint a "félig teli pohár" hozzáállás az immunrendszert is erősíti. A tanulmány elsőéves joghallgatók derűlátásának és immunműködésének változásait mérte fel. Azt találták, hogy amint a diákok pozitívabban kezdtek gondolkodni, erősebb sejtirányítású immunitást mutattak (amikor az immunsejtek serege az idegen vírusok és baktériumok támadására válaszol).

 • 2013.10.05 Genetikailag kódolva?

  Amikor valaki gyereket vár, főként az foglalkoztatja, hogy gyermeke egészséges lesz-e. Egyes esetekben a gyermekre vágyók vagy gyermeket várók olyannyira szeretnének biztosak lenni utóduk egészségét illetően, hogy genetikai vizsgálat elvégeztetésére gondolnak.

 • 2013.10.05 Kell a tartalék? Zsírok a testünkben

  A zsírokra bizonyos mennyiségben szükség van, hogy a test normális működését és a belső folyamatokat fenntarthassa. A zsírok nélkülözhetetlen anyagok, a szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak.

 • 2013.10.04 Lévai Anikó: A gyerek a legfontosabb!

  Öt gyereket nevel, segélyszervezetekben dolgozik, magazint szerkeszt, tanít. Civilben ezer dolgot fejben tartó családanya, aki reggelente futás közben ereszti ki a fáradt gőzt. A világ szeme előtt a miniszterelnök felesége, aki nem szívesen beszél a magánéletéről.

 • 2013.10.04 Az írás és ami mögötte van

  A technológia gyors fejlődésével és a mai, rohanó életmódunkkal lassan kimegy a divatból a kézírás.

 • 2013.10.04 A mellékhatások vonzóak?

  A Psychological Science című lapban közzétett tanulmány szerint a különféle gyógyszer- és egyéb termékhirdetések, melyek a fogyasztót a súlyos mellékhatásokra figyelmeztetik, épp ellenkező hatást váltanak ki, mint ami a cél lenne, sőt egyesek egy idő után éppen ezek miatt a figyelmeztetések miatt veszik meg az adott terméket.