Női Tükör

Előző Következő

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között ...

 • 2013.10.10 Hátfájás: nem mindegy, milyen fajta!

  Egyszerű technika segíthet az orvosoknak különbséget tenni a különféle hátfájások és azok okai közt, és a megfelelő kezelést alkalmazni rájuk - állítja egy tanulmány. A kutatók a teszttel különbséget tudnak tenni az idegi eredetű és a másféle hátfájás között. A hátfájás a betegállomány egyik legelterjedtebb oka.

 • 2013.10.10 Főnök, terhes vagyok!

  A terhesség diszkriminációt szül a munkahelyeken. Hogyan és mikor mondjuk el a főnökünknek, hogy babát várunk?

 • 2013.10.09 Mit tegyünk, ha csökken a nemi vágy?

  A szex okozta különleges örömforrás nem minden ember számára érhető el. A frigiditás betegség, amit lehet és kell is kezelni!

 • 2013.10.09 Árulkodó nyomok

  Bármennyire furcsa, bőrünk mellett hajunk is árulkodik a "mulasztásokról". Az évszakváltás hajápolási teendőiről és fortélyairól beszélgettünk Gellei János fodrász-hajgyógyásszal.

 • 2013.10.09 Fájdalmas megszépülés

  A nők évszázadok óta teszik ki magukat bizarr és fájdalmas tortúráknak - mindezt a szépségük érdekében. Milyen az igazi szépség? Dús keblű, szőke és barna bőrű? Fekete, magas és karcsú? Szerencsére a szépség képlékeny fogalom.

 • 2013.10.08 A frigiditás leggyakoribb okai

  Frigiditás... e szó kapcsán sok tévhit kering a köztudatban és a legtöbben mély hallgatásba menekülnek, ha ez a téma kerül szóba, mondván: „Ez olyan kínos!”. De vajon tisztában vagyunk a szó valódi jelentésével és azzal, hogy mitől lesz valaki frigid?

 • 2013.10.08 Kóros nappali fáradtság - Ön is narkolepsziában szenved?

  Állandó fáradékonyság, túlzott aluszékonyság, nappali alvásrohamok. Hazánkban közel 5000 narkolepsziás beteg él, azonban csak töredékét ismerték fel és kezelik. A betegség gyakran nem diagnosztizált, vagy téves diagnózis születik.

 • 2013.10.08 Jógázzunk a PMS ellen!

  Indiai kutatók szerint a jóga enyhíti a premenstruációs szindrómát (PMS). A szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy a jógázás egy antidepresszáns hatású, allopregnanolone nevű hormont szabadít fel, mely általában alacsony a PMS-ben szenvedő nőknél.

 • 2013.10.08 Ez védi meg a nyugdíjasokat a depressziótól

  A munkahelyi elfoglaltságok otthagyása űrt hagyhat maga után nyugdíjba vonuláskor, amit mindenképpen ki kell tölteni a depresszió elkerüléséért. Így hát ajánlott, hogy a nyugdíjasok keressenek maguknak néhány „szellemi igénybevételt” jelentő hobbit.

 • 2013.10.08 Hogyan működnek a terhességi tesztek?

  Bár sok nő állítja, hogy megérzi, amikor megfogan a kisbabája, igazán biztosat csak akkor tudhatunk, ha vásárolunk egy terhességi tesztet. Egy jó időben elvégzett teszt perceken belül eldöntheti a sorsunkat. A tesztekről dr. Tóth Máriával, a Tükör Patika szakgyógyszerészével beszélgettünk.