Női Tükör

Előző Következő

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

Hirdetés
 • 2012.01.19 Kis kórházi "illemtan"

  Minden egészségügyi intézménynek megvan a maga házirendje, amely a dolgozók, a betegek, de a hozzátartozók számára is előírt viselkedési normákat tartalmazza.A Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ traumatológiai osztályának ápolónőjeként úgy gondolom, fontos, hogy a látogatók is tisztában legyenek a legfontosabb alapszabályokkal.

 • 2012.01.09 Babára várva - Mire figyeljünk oda?

  Minden édesanya szép, egészséges gyermeket szeretne világra hozni. A születendő gyerek egészsége érdekében a terhesség alatt, sőt már a fogamzást megelőzően is sokat tehetünk.

 • 2012.01.05 Kérhető a védőoltás

  Az influenzaszezon hazánkban december és március közé esik. Mint dr. Jelenik Zsuzsanna, az OEK Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont vezetője mondja, a legjobb védekezés a védőoltás felvétele.

 • 2012.01.04 Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos

  Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.

 • 2012.01.01 Pápai Erika: A választás szabadsága az enyém

  Amikor az interjút szervezem, a színház titkárságán azt mondják: "Pápai Erika? Jaj, őt nagyon szeretjük!" Így hát meg sem lep, hogy az életben is annyira kedves és üde, olyan közvetlen, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Talán ismerjük is... Edzés után találkozunk egy fitneszközpont kávézójában. Pontosan, frissen érkezik, és egy nagy adag salátát rendel.

 • 2011.11.27 Modern technikák a fogászatban

  Napjaink fogászata rengeteg különféle módszerrel tud segíteni a fog- és szájbetegségek megelőzésében, gyógyításában. Ma már nem probléma a fémallergia sem, és a fogpótlás, valamint a gyökérkezelés területén is előtérbe kerültek a modern technikák.

 • 2011.11.17 Szigorúbb szabályozás a gluténmentes ételmiszereknél

  2012. január elsejétől jelentősen csökkenhet a gluténmentes táplálkozásra kényszerülő lisztérzékeny emberek veszélyeztetettsége és kiszolgáltatottsága. Hazánkban is kötelezővé válik ugyanis annak az európai uniós rendeletnek az alkalmazása, amely szigorúan előírja, milyen összetevőket tartalmazhatnak az ezzel a súlyos betegséggel küszködők számára előállított élelmiszerek, és hogyan kell ezeket feltüntetni. A hatóságok ellenőrizni és szankcionálni is fogják az előírások be nem tartását.

 • 2011.10.28 A harisnya öltöztet

  Ma már sokféle harisnyanadrág közül választhatunk. Főként a vékony, testszínű és fekete harisnyanadrágok kedveltek a nők körében. Választhatunk mintás, strasszos, és hímzésekkel díszített harisnyák közül is, azonban ügyeljünk arra, hogy olyan harisnyát vegyünk fel, amely illik a többi ruhadarabunkhoz.

 • 2011.10.20 900.000 magyart érint a csontritkulás

  Magyarországon 600.000 nőt és 300.000 férfit, vagyis a lakosság 9%-át érinti az oszteoporózis, melynek esetszáma a lakosság elöregedése miatt szakértői előrejelzések szerint a következő 50 évben várhatóan megduplázódik.

 • 2011.10.10 A várandós asszony dohányzása sokféle kárt okozhat a gyereknek

  A terhes nők dohányzása a megszülető gyermekre sok veszélyt jelent: hirtelen szívhalált és viselkedési gondokat, sőt egy új tanulmány a zsíranyagcsere későbbi zavarát is bizonyította.