Női Tükör

Előző Következő

Erős fejfájás, orrdugulás és köhögés: egy egyszerű nátha szövődményeként is megjelenhetnek az arcüreggyulladás tünetei. Ilyenkor antibiotikum ...

 • 2013.05.18 Tiltás helyett ésszerű választás - Betegségspecifikus étrend

  Mit, mennyit, mikor, hogyan - ismert és gyakran alkalmazott kulcsszavak a dietetikusok munkájában. Mindebből a beteg gyakran csak a tiltást, a megvonást, a szigort érzékeli. De vajon a "mumus" szerep összeegyeztethető a modern dietetikával? "Bizonyos esetekben nincs engedmény.

 • 2013.05.18 Gyógynövényekkel a cukorbetegekért

  Ahogy növekszik a természetes szerek iránt az emberek érdeklődése, egyre gyakrabban felvetődik a kérdés, mi lehet és lehet-e a gyógynövényeknek szerepe a komoly, orvosi felügyeletet igénylő betegségek kezelésében, mint amilyen a cukorbetegség is.

 • 2013.05.17 Kézmosás

  A kézmosás minden esetben tiszta lapot jelent, aminek segítségével eloszlathatjuk kételyeinket nemrég meghozott döntéseinkkel kapcsolatban. Legalábbis a Michigan Egyetem kutatói szerint, akik a Science című szaklapban jelentették meg kutatási eredményeiket. Spike W. S. Lee és Norbert Schwarz pszichológusok szerint a kézmosás sokkal több, mint a higiénia egyik alappillére.

 • 2013.05.17 Hármas veszély a változókor után?

  A csontritkulás, az emlőrák és a szív-érrendszeri megbetegedések a változókor utáni életszakaszba érő hölgyeket leginkább veszélyeztető betegségek. A posztmenopauzális, azaz a változókor utáni korban lévő nők esetében e három veszélyes kór kialakulásának rizikója jelentősen megemelkedik. Megfelelő életmóddal, komplex egészségszemlélettel és szükség esetén komplex terápiával azonban igen hatékony lehet a megelőzés.

 • 2013.05.15 Gyógyító ízek

  A gyógynövényeket, mióta ember él a földön hasznosítják, sőt már előtte is, hiszen az állatok, főként a ragadozók legelészése sem a véletlen műve.

 • 2013.05.14 Bőrápolás életkor szerint

  Többféle bőrtípus létezik. A fiatalok bőre többnyire még csak kisebb kezeléseket igényel, kivéve a szeboreás, zsíros bőrt. Az életkor előrehaladtával érdemes egyre több időt bőrápolással töltenünk, hogy bőrünk természetes szépségét minél tovább megőrizhessük.

 • 2013.05.14 A reménytelenség érzése növeli a stroke kockázatát

  A nők számára nem csak rossz érzés a reménytelenség, egyszersmind növeli a stroke kockázatát is. Kutatók első ízben mutatták ki az összefüggést.

 • 2013.05.11 Árulkodó kézfejek

  Régen az úrihölgyek nyáron és napközben is kesztyűt viseltek, hogy védjék kezük érzékeny bőrét. Van is ebben valami: a kezünkön éppúgy meglátszik a korunk, a környezeti hatások, vagy akár az életmódunk jellegzetességei, mint az arcunkon. Sőt, még jobban: amíg az arc bőrét át lehet szabatni, feszesíteni, plasztikáztatni, addig a kezünk nem hazudik.

 • 2013.05.11 A szívinfarktuson átesett nők hajlamosabbak a depresszióra

  Az Alberta és a McGill Egyetem kutatásai szerint azoknál a nőknél, akik szívinfarktuson estek át, gyakrabban tapasztalható depresszió, mint férfitársaiknál. A tanulmány az European Journal of Cardiovascular Nursing c. szaklapban jelent meg.

 • 2013.05.11 A túlzott rágózás vészes fogyást okozhat

  Bármilyen hihetetlen, akár rágózás miatt is lehet hirtelen veszélyesen sokat fogyni.