Női Tükör

Előző Következő

Az emberi intelligencia függ attól, hogy az agy hippokampusz része milyen más agyi területekkel van kapcsolatban - derült ki az Eötvös Loránd ...

Hirdetés
 • 2011.08.16 Várandósság

  Adjunk jelentőséget a gondolatainknak és a szavak tényleges jelentésének, hiszen azt a kifejezést használni, hogy terhesség, már önmagában is baljóslat lehet. Minden, amit gondolunk, hatással van az életünkre, így egy nő, aki terhesnek éli meg az állapotát, annak így vagy úgy teher is lesz. A helyes szó a várandósság. Egy nő belső késztetése, és mindaz a számos biológiai változás, amelyekkel együtt él a kilenc hónap során, érlelik őt kismamából anyává. Amint a gyermekét világra hozza, egy édesanya is megszületik. Mindezen 40 hét alatt rengeteg csoda és változás zajlik le a női testben.

 • 2011.08.15 Édes élet - élő édességek

  Desszert, ami nem hizlal? Itt a válasz a kérdésedre! Nap mint nap próbálunk ügyelni az egészséges étkezésre, figyelmet fordítani vonalaink megőrzésére, rettegünk egy-egy finomabb falat elfogyasztásától, s az azt követő mardosó bűntudattól.

 • 2011.08.13 Jöhet a baba!

  Az ismert közhely szerint a nők két dologért hajlandók bármit megtenni: hogy ne legyen gyerekük, és hogy legyen. Többnyire ebben a sorrendben... Sokan hosszú évekig előtérbe helyezik a tanulást, a karrierépítést, esetleg az Igazira várnak. Aztán egyszer csak elérkezik az idő: "Babát szeretnék, de azonnal!" Csakhogy a baba nem mindig jön első hívásra...

 • 2011.08.13 A méhnyakrákról és az oltásról

  A méhnyakrákot egy vírus, a human papilloma vírus (HPV) okozza. A méhnyakrák nem öröklődik, nem korfüggő, és a betegséget okozó HPV vírus valamely fajtájával csaknem minden nő találkozik valamikor élete folyamán. A rák kialakulásáért felelős HPV típusok egyes esetekben idővel kiürülhetnek a szervezetből. Esetenként azonban a fertőzés tartóssá válik, és ez hosszú évek alatt a méhnyak sejtjeiben rosszindulatú elváltozást okozhat.

 • 2011.08.12 Életmentő gyógyszer az emlőrákban

  Egy nagy nemzetközi vizsgálat friss utánkövetési adatai alapján megerősítést nyert az a tény, hogy a célzott biológiai kezelés rendkívül hatékony a HER2-pozitív emlőrák gyógyításában. Az emlőrákos betegek mintegy negyede szenved e rendkívül agresszív daganattípustól.

 • 2011.08.12 Kilenc áldott hónap

  A méhlepény szerkezete döntő jelentőségű a terhesség során, még annak hosszát is befolyásolja. Minél szerteágazóbb ugyanis a lepény, annál nagyobb felületen jut át a tápanyag a magzatba- ez a különböző fajokban gyorsítja a magzat növekedését, és rövidíti a terhesség hosszát.

 • 2011.08.12 Havibaj?

  Szinte hihetetlen, hogy már a születésünk pillanatában rendelkezünk azzal a hárommillió petesejttel, amellyel a természet megajándékozta a női szervezetet. Igaz, kamaszkorra "csupán" négyszázezer marad belőlük. Ez még mindig hatalmas szám ahhoz képest, hogy havonta csak egy petesejt érik meg és válik megtermékenyíthetővé.

 • 2011.08.11 Plasztikai beavatkozást csak biztonságosan!

  Néhány héttel ezelőtt lett hír egy húszéves brit lány halálából, aki illegális plasztikai sebészeti beavatkozáson vett rész.

 • 2011.08.11 Valóban egészségesek a tápanyagokkal dúsított italok?

  A legújabb kutatások szerint a különböző tápanyagokkal dúsított italok, amelyeknek a gyártók szerint jótékony egészségügyi hatásaik vannak, csak drága luxusitalok.

 • 2011.08.11 Méhnyakrák

  A humán papillomavírus (HPV) a méhnyakrák kialakulásáért egyértelműen felelős tényező. A vírus időben történő kimutatása életmentő lehet. Ezért számít mérföldkőnek az a teljes egészében hazai fejlesztésű HPV-teszt.