Női Tükör

Előző Következő

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

Hirdetés
 • 2013.05.28 Fájó intimitás

  Sok nő érezhette már, hogy ég, csíp, fáj a szeméremtest környéke, akár párja közeledésének hatására, akár mindenféle inger nélkül. Csupán két és fél évtizede nevezték el ezt a jelenséget, de azóta egyre kiterjedtebb ismeretekkel rendelkezünk a felismerésével és kezelésével kapcsolatban.  

 • 2013.05.28 Motivált balkéz

  A motiváció nem mindig tudatos. Agyunk dönti el, hogy mikor mennyire akar valamit. Egy új tanulmány arra világít rá, hogy az ösztönzés az agynak egyszerre csak az agy egyik feléből érkezik. A pszichológusok eddig azt hitték, hogy a motiváció egy tudatos cselekvés. Valamit akarunk, és azt megpróbáljuk elérni.

 • 2013.05.27 2. hónap: Még titok…Babaváró 8.

  Sorozatunk szereplői két év várakozás után szülői örömök elé néznek. Dr. Vass Zoltán segítségével hónapról hónapra végigkövetjük a terhességet. Szakértőnk szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.05.27 Angelina Jolie újabb családtagja halt meg mellrákban

  Vasárnap Angelina Jolie nagynénjét is elragadta a halálos kór. Debbie Martin mellrákos volt, csakúgy, mint nővére, Angelina édesanyja.

 • 2013.05.26 Felelősséggel a fogainkért

  Úgy tűnik, manapság még mindig kerüljük a fogorvost: csak akkor fordulunk hozzá, ha már nagyon muszáj. Ekkor viszont nemigen ússzuk meg komolyabb beavatkozás nélkül - s éppen ettől féltünk! Pedig a fogászati betegségek többsége megelőzhető lenne rendszeres fogászati ellenőrzés révén! Megdöbbentő adat, hogy hazánk lakosságának csaknem száz százalékát érinti a két leggyakoribb fogászati probléma valamelyike: a fogágybetegség, illetve a fogszuvasodás.

 • 2013.05.26 A szépség sebészete

  Egy anekdotában a sebészek arról vitatkoznak, hogy melyik volt az első sebészi beavatkozás. A megoldás: az ember teremtése. Ahogyan Ádám oldalbordájából az Úr megalkotta Évát, az a plasztikai sebészet mindkét ága - a rekonstrukciós és az esztétikai - követelményeinek tökéletesen megfelel.

 • 2013.05.24 A méhnyakrák és a HPV

  Az utóbbi 20 év kutatási eredményei sorra bizonyították, hogy a rosszindulatú daganatok legalább 20 százalékát vírusok okozzák. A világszerte a nőket fenyegető második leggyakoribb rosszindulatú daganat, a méhnyakrák hátterében - az esetek döntő többségében - a HPV kóroki szerepe ma már bizonyított.

 • 2013.05.24 A fittség a menopauzán túl is megőrizhető

  A menopauzát átélő és az azon átesett nőknek is van lehetőségük a súlyukat megtartani sőt, akár még át is alakíthatják az izom-zsír arányukat a kívánatos irányban. Az érzékeny időszakhoz kapcsolódó kényes kérdésekről dr. Demjén László, az Egészségtükör szakértője,az Oxygen Medical nőgyógyásza,Magyar Menopauza Társaság tagja beszélt.

 • 2013.05.24 Mind több nőnek van érszűkülete

  Egyre több nő szenved a a korábban kizárólag férfibetegségként ismert érszűkületben - hívták fel a figyelmet az érbetegségekkel foglalkozó amerikai tudományos társaságok.

 • 2013.05.23 A beteg nő is lehet vonzó nő

  Rendhagyó divatbemutatón jártunk, ahol az ismert modellek mellett teljesen hétköznapi hölgyek is profin lejtettek a kifutón. Ezek az ismeretlen nők abból a szempontból egyáltalán nem hétköznapiak, hogy együtt élnek a sclerosis multiplex nevezetű betegséggel.