Női Tükör

Előző Következő

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

Hirdetés
 • 2013.05.31 Vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a középkori orvosok

  Víz helyett vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a tizenötödik századi orvosok - derül ki a középkori medicinának szentelt könyvből, amely egy bostoni konferencia előadásait tartalmazza.

 • 2013.05.31 5 tipp visszerek ellen

  A visszerek sokunk életét megkeserítik. Megjelenésének számos oka lehet. Az esztétikai problémán kívül különféle betegségek jelentkezésére is felhívhatja a figyelmet. A kiváltó okok megszüntetésével azonban a visszérprobléma kezelhető, kordában tartható.

 • 2013.05.31 Erjesztett ételek

  Az erjesztett ételek újabb példái annak, amikor valamilyen régi módszer újra előtérbe kerül. Hagyományosan szinte minden civilizáció rendszeresen előállított és fogyasztott legalább egy, baktériumtenyészet segítségével létrehozott ételféleséget, viszont a mi generációnk szinte teljesen el is feledkezett az erjesztési eljárásról.

 • 2013.05.31 Szép bőrrel megúszni

  A bőrünk csodálatos szerv. Nem csupán kültakarónk, de védelmezőnk, hőszigetelőnk, mechanikai pajzsunk, tápanyagraktárunk és érzékszervünk is egyben. Illik hát, hogy mi is nap mint nap kifejezzük törődésünket, amit a bőrünk meg is hálál.

 • 2013.05.31 Savanyú ízek

  Amerikai kutatók azt állítják, meglepő felfedezést tettek azzal kapcsolatban, hogyan húzzák össze a szánkat a savas ételek. Először is némi háttér-információ: a citromhoz hasonló savas ételek savanyú íz érzékelését váltják ki. Minél savasabb az anyag, annál savanyúbb ízt érzünk. A savak atom méretű részecskéket, ún. protonokat szabadítanak fel.

 • 2013.05.30 8 tipp, hogy kordában tartsuk vércukorszintünket!

  Mentsük meg az életünket - megelőzve a cukorbetegséget - azzal, hogy betartunk néhány egyszerű, nem megerőltető szabályt.

 • 2013.05.29 3 kommunikációs gyakorlat szerelmespároknak

  A ki nem mondott szavak, a társalgás hiánya komoly problémát jelenthet egy párkapcsolatban. Lássunk most néhány hatásos fegyvert ellenük!

 • 2013.05.29 Gyógynövény a húgyúti problémák kezelésére

  Az amerikai Duke Egyetemen végzett kutatás szerint egy súlyproblémák esetén alkalmazott ázsiai növény segíthet a húgyúti fertőzések gyógyításában is.

 • 2013.05.29 Divatos diéták vagy egészséges táplálkozás?

  Elérkezett a tavasz és a nyárra sem kell már sokáig várni. Ilyenkor vesszük észre, hogy a nadrág szorít, a bikini szűk és a felső is feszül − sokan gondolják ilyen pillanatokban, hogy egy azonnali, gyors fogyást eredményező hatékony diétára van szükségem! Nem biztos azonban, hogy a gyors és látszólag lemondás nélküli testtömegcsökkentést ígérő diéták követése a legjobb megoldás.

 • 2013.05.28 Megkönnyebbült a szerkesztőség – Sikeresen diétáztunk!

  2013. április 29-án kezdtek hullani a kilók azokról a bátor kollégákról, akik vállalták, hogy a Turbó Diéta® Központ termékeivel vágnak neki a Lefogy a szerkesztőség című háromhetes versenynek.