Női Tükör

Előző Következő

Az emberi intelligencia függ attól, hogy az agy hippokampusz része milyen más agyi területekkel van kapcsolatban - derült ki az Eötvös Loránd ...

Hirdetés
 • 2012.02.19 Lefogyhatunk-e a patikai készítményektől?

  Cikkünkben a fogyókúrás gyógyszertári készítményeket, eszközöket vettük górcső alá. Dr. Tóth Mária szakgyógyszerésztől, a Tükör Patika munkatársától azt kérdeztük, hogyan segíthetnek ezek a kilók elleni harcban.

 • 2012.02.17 Új allergén a fogászatban: a titánium

  A fogászati allergiás panaszok elkerülésére, a fogorvosok a titániumból készült fogpótlások alkalmazását javasolják. A legújabb kutatások szerint azonban ez az allergénmentesnek vélt anyag is problémát okozhat.

 • 2012.02.15 Májgyulladás

  A máj az ember létfontosságú szerve, amelynek egyik legfőbb feladata a bélből felszívódott, a szervezetben keletkezett ártalmas anyagok lebontása, illetve a szervezet számára hasznos anyagok termelése, kiválasztása.

 • 2012.02.10 Az életmód és a mellrák

  A testsúly és az alkoholfogyasztás befolyásolja a kockázatot, derült ki az amerikai, a brazil és a kínai adatokból. Az amerikai lakosság körében csaknem kétszerese a mellrákos esetek aránya a brazíliaihoz képest, a kínaiaknál pedig csak harmadannyi a beteg, állatja az Amerikai Rákkutató Intézet (AICR) statisztikája.

 • 2012.02.09 Változó influenzavírusok

  Az influenza vírusai folyamatosan változnak. Ez a változás képessé teszi a vírust arra, hogy elkerülje az immunrendszert, így egész életünkön át fogékonyak vagyunk a fertőzésre. Megfelelő táplálkozással és az influenza elleni védőoltás évenkénti beadatásával felkészülhetünk az influenza támadására.

 • 2012.02.08 Felírassak-e hormonális fogamzásgátlót a gyerekemnek? - 2. rész

  Cikksorozatunk első részében Dr. Kósa Zsolt, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szülész-nőgyógyásza segítségével olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy mikor érdemes először felkeresni a nőgyógyászt, melyek a legbiztonságosabb fogamzásgátló módszerek, és hogyan történik a vizsgálat egy érintetlen páciens esetében? A második részben Dr. Csajbók Éva, a klinika belgyógyász-endokrinológusa segít minket eligazodni a hormonális fogamzásgátlás területén.

 • 2012.02.04 Fogamzásgátló zselé

  Hamarosan a fogamzásgátló tablettákat felválthatják a zselék. New York-i tudósok azon fáradoznak, hogy a fogamzásgátló tabletta helyett valami egyszerűbb megoldást kínáljanak a nemkívánt terhesség megelőzésére. A kutatók által kifejlesztett új zselé, amelyet minden más gélhez hasonlóan a testfelületre kell dörzsölni, egyelőre ugyanolyan hatékonynak mutatkozott a próbák alatt, mint a hagyományos fogamzásgátló szerek.

 • 2012.02.01 Szépségvitaminok II.

  A címről valószínűleg sokaknak a drogériákban kapható tabletták jutnak először eszébe, pedig a bőr épségéhez és szépségéhez szükséges tápanyagokat gondosan megválasztott étrendünkkel is biztosíthatjuk. Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik vitamin miért hasznos, és mely élelmiszerekben találhatjuk meg.

 • 2012.01.30 Dr. Kiss Emese: Újra ezt választanám!

  Az ORFI Klinikai Immunológiai és Reumatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, belgyógyász, immunológus, reumatológus. Az irodájában beszélgetünk, ahová hol egy kolléga lép be kérdezni valamit, hol egy beteg kopog be időpontot egyeztetni, hol egy segélykérő telefonhívás fut be.

 • 2012.01.19 Kis kórházi "illemtan"

  Minden egészségügyi intézménynek megvan a maga házirendje, amely a dolgozók, a betegek, de a hozzátartozók számára is előírt viselkedési normákat tartalmazza.A Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ traumatológiai osztályának ápolónőjeként úgy gondolom, fontos, hogy a látogatók is tisztában legyenek a legfontosabb alapszabályokkal.