Női Tükör

Előző Következő

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

Hirdetés
 • 2013.06.06 A fogyás mérsékli a cellulitiszt?

  A cellulitisz, más néven narancsbőr  bátran nevezhető a hölgyek rémálmának. A leginkább esztétikai problémákat okozó elváltozásra ezerféle, többé-kevésbé hatékony gyógymód létezik.

 • 2013.06.05 Ön mennyit tud a méhnyakrákról?

  Töltse ki tesztünket, s kiderül, mennyire ismeri a betegséget. Az ismeretek bővítésével s a szerzett információk figyelembe vételével nagyobb eséllyel előzheti meg a méhnyakrák kialakulását.

 • 2013.06.04 A chlamydia

  Több mint huszonötféle, nemi úton terjedő betegséget ismerünk, amelyek közül az egyik legelterjedtebb a Chlamydia trachomatis. A fertőzés a nők 70, a férfiak 50 százalékánál rejtőzködik, és sok esetben semmiféle tünetet nem okoz. Azonban ha nem kezeltetjük, súlyos következményekhez vezethet, akár meddőséget is okozhat.

 • 2013.06.04 Fogfájások

  Szerencsés az a felnőtt, akinek még sosem fájt a foga, de erre a magyaroknak nincs túl sok esélye, hiszen egy megdöbbentő statisztika szerint évente átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el. Így nem csoda, ha előbb-utóbb elromlik és fájni kezd a fog.

 • 2013.06.04 Árt a szívnek az ellenségeskedés

  A dührohamok és az ellenséges hangulat az egészséges embereknél is fokozzák a szívinfarktus kockázatát, ám a koszorúérbetegek szívének különösen rosszat tesz. Műszeres vizsgálatok bizonyították, hogy dühöngés során az életveszélyes szívritmuszavarok gyakorisága is növekszik. Az erről szóló tanulmányt az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóirata közölte.

 • 2013.06.03 3. hónap: A vízválasztó - Babaváró 9.

  Sorozatunk szereplői többéves várakozás után szülői örömök elé néznek. A terhesség belépett a harmadik hónapba: ez igazán eseménydús időszak, hiszen sok minden ekkoriban dől el. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.06.03 A száraz bőr problémái

  Éghajlatunkon az emberek körülbelül egyharmada szenved a száraz bőr tüneteitől. Néhány tanács megfogadásával és a helyes bőrápolás szabályainak betartásával azonban a tünetek jelentős része enyhíthető, kezelhető.

 • 2013.06.02 A változás természetes folyamat

  Maradj nő, élj teljes életet a menopauza alatt és után is! A keleti kultúrákban a nő rangja, társadalmi státusza a kor előrehaladtával növekszik, a változókor csupán első állomása egy új életszakasznak. A nyugati kultúrákban a menopauza fogalmát, annak testi és lelki tüneteit sajnos többnyire a nőiség elvesztésével azonosítják. Pedig a menopauza a legtermészetesebb folyamat minden nő életében, életmódváltással, új célok megtalálásával, szellemi-lelki életünk kiteljesítésével végre önmagunk lehetünk, harmóniában az idővel, a változással - mondja Bálint Éva pszichológus.

 • 2013.06.02 A progeszteron

  A menopauzába kerülő hölgyek gyakran szenvednek hőhullámoktól és éjszakai izzadástól. Számukra eddig csak az ösztrogénkezelés jelentett segítséget, ám úgy tűnik, a másik női nemi hormon, a progeszteron is hatékony, derült ki az Endocrine Society 92. éves összejövetelén San Diegóban. A hatás gyors, már négy hét után jelentkezik, és komoly mellékhatással sem bír.

 • 2013.06.01 Ami aranyat ér: a salátaboglárka

  Az arannyal versengő, aranyverselő, vagy aranyfű a ma salátaboglárkaként (latinul: Ranunculus ficaria) ismert sárgás szirmú virágot jelölő népi elnevezések. Bár nem túl nagyigényű, egyszerű virág, mégis kincset ér a gyógyászatban, hiszen olyan kellemetlen betegségek kiváló gyógyszere, mint az aranyér, vagy a skorbut.