Női Tükör

Előző Következő

Az emberi intelligencia függ attól, hogy az agy hippokampusz része milyen más agyi területekkel van kapcsolatban - derült ki az Eötvös Loránd ...

Hirdetés
 • 2012.03.12 Az otthonszülés kockázataira figyelmeztetett a Cseh Orvosi Kamara

  Az otthoni szülés kockázataira hívta fel a figyelmet pénteken a Cseh Orvosi Kamara (CLK). A szakmai szervezet tudományos tanácsa szerint az előre elhatározott otthonszülés ellentmond az orvostudomány legújabb ismereteinek.

 • 2012.03.12 Európában többen betegedtek meg, mint az előző héten

  Európában továbbra is nő az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de három országban már tetőzött a járvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

 • 2012.03.10 Tavaszi zöldségek, gyümölcsök a szépség szolgálatában

  A zöldségeknek, gyümölcsöknek nemcsak az egészséges táplálkozásban van jelentős szerepük, de a szépségápolásban is. Az üzletekben készen kapható kozmetikai termékek arcpakolások, maszkok jelentős része is tartalmaz valamilyen gyümölcskivonatot.

 • 2012.03.09 Ősi ösztön vagy szerzett rutin?

  A születés utáni első pillanatok csodája, mikor az anya magához öleli a babát, mellére teszi, és megszoptatja. Vannak azonban olyan esetek, mikor a várva várt pillanat késik, esetleg el is marad. Miért? A kérdésre W. Ungváry Renáta, a Szoptatásért Magyar Egyesület elnöke tudja a hiteles és szakszerű választ.

 • 2012.03.07 Megmondják a csillagok?

  Az emberek természetes vágya, hogy tudni szeretnék, mi vár rájuk a jövőben, hogy életüket tervezni tudják. Sokan a horoszkópokhoz fordulnak, hogy információkat nyerjenek a jövőjükre vonatkozóan. Vannak, akik hisznek az égitestek üzenetében, míg mások tudománytalannak tartják.

 • 2012.03.06 Harcsa Veronika: A színpadon lettem nő!

  A hangja érc és selyem, a lénye tiszta víztükör. Nem csoda, hogy Japánban legalább annyian rajonganak érte, mint itthon. A műszaki egyetem utolsó félévét hagyta ott azért, hogy minden idejét az éneklésnek szentelhesse. Megérte.

 • 2012.03.02 A bőrgyógyító lézersugár

  A kamaszok pattanásaiktól, a nők apró ráncaiktól, szarkalábaiktól szenvednek. Vajon hogyan lehet eltüntetni ezeket?

 • 2012.03.01 Az a csodálatos immunrendszer

  Szinte elképzelni sem lehetne az immunrendszerünknél összeszedettebb és képzettebb "hadsereget". Mi mozgatja a hadtesteket? Hogyan képesek számtalan fegyvernemben, testünk ezernyi pontján azonnal harcba szállni? És végül mi történik, ha kivételesen a barátot nézik ellenségnek vagy túlságosan önállósítják magukat?

 • 2012.02.26 Megelőzés a nőiesség elvesztésével

  Az emlő- illetve petefészekrákra egy bizonyos genetikai hajlammal rendelkező nők esetében a megelőző műtétek jelentős mértékben csökkenthetik mindkét ráktípus kockázatát. A 2500, bizonyos genetikai mutációkkal rendelkező nőt vizsgáló kutatás azt mutatta ki, hogy a megelőző masztektómia (mell-levétel) illetve petefészek- vagy petevezeték-eltávolító műtét majdnem teljesen megszüntette e ráktípusok előfordulását.

 • 2012.02.22 Talp alá valók

  A cipő elsődleges rendeltetése, hogy védje a lábfejet a külső hatásoktól. Erre a funkciójára azonban már kevésbé gondolunk, amikor cipőt vásárolunk. A történelem folyamán mindig fontos volt a lábbelik kinézete. Jelezhetett társadalmi hovatartozást, foglalkozást, anyagi státuszt. Az idővel, történelmi korokkal, évtizedekkel együtt változik a cipődivat. Napjainkban a lábbelik divatja szinte minden stílusnak, formának teret ad, a választéknak csak az egyéni ízlés és a pénztárca szab határt.