Női Tükör

Előző Következő

Sikeres volt egy koronavírusos kismama műtüdőkezelése, a 34 éves nő hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem (SE) klinikáját.

Hirdetés
 • 2013.06.13 Egyedülálló vérnyomáscsökkentő műtét Győrben

  Szerdán végeztek Magyarországon először ballonkatéteres módszerrel olyan vérnyomáscsökkentő beavatkozást, amely a vese verőereit körülölelő szimpatikus idegrendszeri fonat rádiófrekvenciás roncsolásával megszünteti a vese mint az egyik legfőbb vérnyomás-szabályozó központ és az agy közötti kóros információáramlást - tájékoztatta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház közleményben az MTI-t.

 • 2013.06.13 Lézeres ekcémakezelés

  Egy koncentrált UV-fénnyel működő lézerterápiás eljárás lehet a gyógyír az ekcéma egy bizonyos, roppant nehezen gyógyítható formájára. Egy frissen megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a prurigo nevű atópiás dermatitisz kezelésében a kortikoszteroidos kezeléssel szemben egy lézeres terápia milyen előnyökkel rendelkezik.

 • 2013.06.12 Újabb betegség, amit kullancsok terjeszthetnek

  Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a kullancscsípés elvétve akár húsallergia kialakulását is eredményezheti.

 • 2013.06.12 Így nézünk majd ki százezer év múlva

  Magas homlok, nagy szemek és tökéletes arcszimmetria jellemezheti a jövő emberét.

 • 2013.06.12 A fagyasztott petesejt jobb, mint a friss?

  Egyes vélemények szerint a fagyasztott petesejt alkalmasabb a mesterséges megtermékenyítésre, mint a friss. Dán kutatók szerint nagyobb arányban eredményeznek sikeres terhességet azok a beültetések, amelyeknél fagyasztott petesejtet használtak.

 • 2013.06.12 A szűrés nem csökkenti a mellrákhalálozások számát?

  Egy átfogó brit tanulmány azt állítja, hogy a szűrés nem csökkentette a mellrák okozta halálozások számát az utóbbi 25 évben.

 • 2013.06.11 Meddő szeretnék lenni, de hogyan? - A szakértő válaszol

  A védekezés nem csak ifjúkorban jelenthet gondot, hanem a gyerekek megszületés után is. Mit kell tenni, ha egy nő végleg meddővé akarja tenni magát? Egy olvasónk is erre kereste a választ, és meg is találta Dr. Demjén László szülész-nőgyógyász szakértőnknél.

 • 2013.06.11 5 tipp az erős körmökért!

  Az erős köröm - mint az erős haj - lehet adottság kérdése, hiszen máshogy vagyunk összerakva, de ez nem jelenti azt, hogy nem tehetsz semmit érte.

 • 2013.06.09 A kamaszkori fogyókúra veszélyei

  Sokak számára "rettegett ellenség" a mérleg, hisz használatával szembesülhetünk testtömegünkkel. Általában fogyókúrára sarkall, ha többet mutat a mérleg nyelve, mint amennyit szeretnénk. De vajon jó-e, ha mérlegünk rabjává válunk, és naponta, rutinszerűen mérjük a súlyunkat? 

 • 2013.06.06 Az anyaság hétköznapjai

  Az anyaság megélése a nők életének egyik legfontosabb része. A reklámokban, filmekben többnyire harmonikus családábrázolást látunk boldog, kiegyensúlyozott szülőkkel és önfeledten játszó gyermekekkel. A valóságban azonban a szülőknek rengeteg új konfliktussal kell szembenézniük. Férj és feleség egyaránt szorong az új teendők és szerepek miatt, melyet önmaguknak is nehéz bevallaniuk.