Női Tükör

Előző Következő

A Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology közlése nyomán, a napokban megismerhettük az 55 éves spanyol hölgy esetét, aki ...

Hirdetés
 • 2012.06.11 Molnár Gabriella: A nők hisznek a jövőben!

  A legnagyobb példányszámú női lap, a Nők Lapja volt főszerkesztőjét hamarosan új színtéren látjuk viszont. Ahogyan a körülötte és benne zajló változásokról mesél, a mondatai egyszerre könnyedek és súlyosak, választékosak és gördülékenyek - akár egyből írhatnám is a gépbe. Azt mondja, ez igazán elvárható tőle, tartozik ennyivel a saját szakmaiságának és egy kollégának.

 • 2012.05.31 Alkotótábor felnőtteknek

  Mit csinál a gyerek, amikor játszik? Szórakozik, nevet, bekapcsolódik közösségekbe, és kikapcsolódik. És teremt önmagában és önmaga köré valamit, ami a valóságban addig nem létezett. Oly sok minden hiányára panaszkodunk, de az biztos, hogy a legkevesebbet ebből kapjuk felnőtt éveinkben:a játékból, a nevetésből, az alkotásból.

 • 2012.05.30 Milyen tüneteket okoz az eperallergia?

  Kimagasló C-vitamin szint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Fogyasztjuk magában, kiváló turmix alapanyag, de számos ízletes süteményt, dzsemet is készíthetünk belőle. Kedvező tulajdonságai mellett az eper fogyasztása azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.

 • 2012.05.25 A tularémia

  A nyár a tularémia nevű baktérium fertőzés főszezonja a macskáknál. Ezt emberek is elkaphatják, ha macskájuk megharapja őket vagy egy fertőzött állat testnedveivel érintkeznek. A baktérium az elhullott állatok tetemében, vagy a lenyúzott bőrökön hónapokig fertőzőképes maradhat.

 • 2012.05.24 Abortusztabletta más országokban

  Tizenhárom országban térképezték fel az MTI tudósítói, hogy engedélyezett-e azokban az abortusztabletta használata. Jelentéseiket az alábbi körkép tartalmazza

 • 2012.05.23 Láb(sz)épségverseny

  Az igazán szép cipőket olyan nőknek tervezték, akiknek csak négy lábujjuk van - mondta Murphy. Amikor beleszeretünk egy-egy szemrevaló topánkába, sokszor végig sem gondoljuk, mekkora bűnt követünk el a saját lábunk ellen.

 • 2012.05.21 Miért nőtt meg a természetes szülésidő hossza napjainkra?

  Hosszabb ideig tart a természetes szülés: az 1960-as évekhez viszonyítva az elmúlt néhány évben két-három órával több ideig tart az amerikai nők vajúdása - írták az American Journal of Obstretics and Gynecology című szakfolyóiratban megjelent kutatás szerzői.

 • 2012.05.19 Mellrák? Előzzük meg!

  Megdöbbentő adat: minden, ma született tíz lánygyermek közül egy valószínűleg mellrákos lesz. Az emlőrák a harmadik leggyakrabban előforduló rákfajta. Rettegünk tőle: nem csupán az életünket, de a nőiességünket is féltjük. Pedig fontos tudnunk: a mellrák legyőzhető, különösen, ha minden elváltozást már a lehető legkorábbi szakaszában észlelünk!

 • 2012.05.19 Kókuszolaj a pattanásokra

  Egy természetes anyag, a laurilsav, mely megtalálható mind a kókuszdióban, mind az emberi anyatejben, bevethető a pattanások kezelésében - a kutatási eredmény a San Diego-i Egyetem biomérnök-hallgatójának munkáját dicséri.

 • 2012.05.18 A szeretet rendje

  " Amilyen gyenge önmagában az egyes ember cselekedeteiben a mindenható gondviselés akaratával szemben, olyan hatalmas, ha a gondviseléssel összhangban cselekszik! Abban a pillanatban ráömlik az az erő, amely a világ nagy eseményeit jellemzi csak." (Peter Orban : A Plútó)