Női Tükör

Előző Következő

Sclerosis multiplex: segélyvonalat indítottak és virtuális SM Világnapot szerveznek a ma még gyógyíthatatlan betegekért.

Hirdetés
 • 2013.06.04 Árt a szívnek az ellenségeskedés

  A dührohamok és az ellenséges hangulat az egészséges embereknél is fokozzák a szívinfarktus kockázatát, ám a koszorúérbetegek szívének különösen rosszat tesz. Műszeres vizsgálatok bizonyították, hogy dühöngés során az életveszélyes szívritmuszavarok gyakorisága is növekszik. Az erről szóló tanulmányt az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóirata közölte.

 • 2013.06.03 3. hónap: A vízválasztó - Babaváró 9.

  Sorozatunk szereplői többéves várakozás után szülői örömök elé néznek. A terhesség belépett a harmadik hónapba: ez igazán eseménydús időszak, hiszen sok minden ekkoriban dől el. Szakértőnk dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista.

 • 2013.06.03 A száraz bőr problémái

  Éghajlatunkon az emberek körülbelül egyharmada szenved a száraz bőr tüneteitől. Néhány tanács megfogadásával és a helyes bőrápolás szabályainak betartásával azonban a tünetek jelentős része enyhíthető, kezelhető.

 • 2013.06.02 A változás természetes folyamat

  Maradj nő, élj teljes életet a menopauza alatt és után is! A keleti kultúrákban a nő rangja, társadalmi státusza a kor előrehaladtával növekszik, a változókor csupán első állomása egy új életszakasznak. A nyugati kultúrákban a menopauza fogalmát, annak testi és lelki tüneteit sajnos többnyire a nőiség elvesztésével azonosítják. Pedig a menopauza a legtermészetesebb folyamat minden nő életében, életmódváltással, új célok megtalálásával, szellemi-lelki életünk kiteljesítésével végre önmagunk lehetünk, harmóniában az idővel, a változással - mondja Bálint Éva pszichológus.

 • 2013.06.02 A progeszteron

  A menopauzába kerülő hölgyek gyakran szenvednek hőhullámoktól és éjszakai izzadástól. Számukra eddig csak az ösztrogénkezelés jelentett segítséget, ám úgy tűnik, a másik női nemi hormon, a progeszteron is hatékony, derült ki az Endocrine Society 92. éves összejövetelén San Diegóban. A hatás gyors, már négy hét után jelentkezik, és komoly mellékhatással sem bír.

 • 2013.06.01 Ami aranyat ér: a salátaboglárka

  Az arannyal versengő, aranyverselő, vagy aranyfű a ma salátaboglárkaként (latinul: Ranunculus ficaria) ismert sárgás szirmú virágot jelölő népi elnevezések. Bár nem túl nagyigényű, egyszerű virág, mégis kincset ér a gyógyászatban, hiszen olyan kellemetlen betegségek kiváló gyógyszere, mint az aranyér, vagy a skorbut.

 • 2013.05.31 Vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a középkori orvosok

  Víz helyett vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a tizenötödik századi orvosok - derül ki a középkori medicinának szentelt könyvből, amely egy bostoni konferencia előadásait tartalmazza.

 • 2013.05.31 5 tipp visszerek ellen

  A visszerek sokunk életét megkeserítik. Megjelenésének számos oka lehet. Az esztétikai problémán kívül különféle betegségek jelentkezésére is felhívhatja a figyelmet. A kiváltó okok megszüntetésével azonban a visszérprobléma kezelhető, kordában tartható.

 • 2013.05.31 Erjesztett ételek

  Az erjesztett ételek újabb példái annak, amikor valamilyen régi módszer újra előtérbe kerül. Hagyományosan szinte minden civilizáció rendszeresen előállított és fogyasztott legalább egy, baktériumtenyészet segítségével létrehozott ételféleséget, viszont a mi generációnk szinte teljesen el is feledkezett az erjesztési eljárásról.

 • 2013.05.31 Szép bőrrel megúszni

  A bőrünk csodálatos szerv. Nem csupán kültakarónk, de védelmezőnk, hőszigetelőnk, mechanikai pajzsunk, tápanyagraktárunk és érzékszervünk is egyben. Illik hát, hogy mi is nap mint nap kifejezzük törődésünket, amit a bőrünk meg is hálál.